FOLLOW US: facebook twitter

Προετοιμάζουν 4 νέα πράσινα σημεία

Ημερομηνία: 10-01-2017 | Συντάκτης:
x-default

Ικανοποίηση Δ. Μπέλτσου από την πορεία της καθαριότητας στο Δήμο Πύργου

000 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο για Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ)

Την ικανοποίηση του, για την πορεία της καθαριότητας στο Δήμο Πύργου εξέφρασε χθες με συνέντευξη τύπου, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Διονύσης Μπέλτσος, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα την ολοκλήρωση της μελέτης για τον κόμβο της Αγίου Γεωργίου αλλά και τη δημιουργία τεσσάρων ακόμα πράσινων σημείων στον Πύργο και το Κατάκολο.

Ο κ. Μπέλτσος επισήμανε ότι η καθαριότητα της πόλης έχει φτάσει σε πολύ καλό επίπεδο και σε αυτό έχει συμβάλει και η έλευση 12 ατόμων μέσω ΟΑΕΔ ενώ τόνισε ότι καθημερινά πλέον χρησιμοποιούν και την «σκούπα». «Έχουμε στο δυναμικό μας 12 οδοκαθαριστές καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος της πόλης ενώ από Δευτέρα με τα υπόλοιπα άτομα που θα προσληφθούν, όλες οι γειτονιές του Πύργου θα έχουν σωστό οδοκαθαρισμό καθημερινά. Επίσης, με την έλευση των ατόμων αυτών, θα ανταποκριθούμε και στα αιτήματα των προέδρων για τον καθαρισμό των πλατειών τους» είπε ενώ πρόσθεσε ότι αντίστοιχη είναι και η ικανοποίηση του από την ανταπόκριση της υπηρεσίας στα αιτήματα των πολιτών που αφορούν το μάζεμα κλαριών.

Παράλληλα, τόνισε ότι από σήμερα, θα επανατοποθετηθούν τα επιστήλια καλαθάκια σε διάφορα σημεία και κοινόχρηστους χώρους της πόλης, τα οποία επισκευάστηκαν, όπως συνέβη και με τα καροτσάκια των οδοκαθαριστών.

mpeltsos-sxedia-kathariotita-pyrgos

Νέα σημεία γειτονιάς

Ο κ. Μπέλτσος, στάθηκε κυρίως στα τέσσερα νέα πράσινα σημεία γειτονιάς που θα δημιουργηθούν και συγκεκριμένα τρία στον Πύργο και ένα στο Κατάκολο, – (κοντά στο 1ο δημοτικό, στο 1ο γυμνάσιο, το 6ο δημοτικό και ένα στο Κατάκολο)- , τονίζοντας ότι οι μελέτες έχουν ολοκληρωθεί και με την έγκριση του προϋπολογισμού θα έχουν κατασκευαστεί. «Οπότε η πόλη θα έχει έξι συνολικά πράσινα σημεία που θα καλύπτουν τις ανάγκες της κάθε γειτονιάς με σκοπό την περεταίρω αύξηση της ανακύκλωσης. Στο σημείο αυτό, να σας ενημερώσω ότι ολοκληρώθηκε και η μελέτη κατασκευής πεζοδρομίου στον κυκλικό κόμβο της Αγίου Γεωργίου. Πρόκειται για το πεζοδρόμιο που από τη μεγάλη παραμονή απορριμμάτων είχε καταστραφεί. Έγινε η μελέτη για νέο πεζοδρόμιο με όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές και στο οποίο θα κατασκευαστούν και δυο νησίδες ανακύκλωσης.

Θα έχει δεδροφύτευση, φωτισμό και φανοστάτες. Κάθε νησίδα θα έχει μια ενσωματωμένη «γλάστρα», μια κατασκευή που θα τοποθετηθούν φυτά αλλά η ταμπέλα της ανακύκλωσης. Με τον τρόπο αυτό θα πετύχουμε και την απαγόρευση της στάθμευσης στον κυκλικό κόμβο.  Θα είναι από τα πρώτα έργα της δημοτικής αρχής που θα δώσει και άλλη αισθητική στην περιοχή αυτή και θα μπουν σε σειρά κάδοι ανακύκλωσης και απορριμμάτων».

Τοπικό σχέδιο

Εξάλλου, ανέφερε ότι μέσα στην εβδομάδα θα έχουν συναντήσεις στην Πάτρα ώστε να προχωρήσουν στην υλοποίηση των μελετών που απαιτούνται για το τοπικό σχέδιο της πόλης του Πύργου που αφορά τους βυθιζόμενους κάδους σε τρία σημεία, δυο στον Πύργο και ένα στο Κατάκολο. «Έχει επιλεγεί να γίνει ένας στην κεντρική πλατεία, ένας στη οδό Μανωλοπουλου και ένας στο Κατάκολο. Γενικά θεωρώ ότι θα προλάβουμε να τελειώσουμε εγκαίρως τις μελέτες ώστε να χρηματοδοτηθούμε από το ΕΣΠΑ για την ολοκλήρωση του τοπικού σχεδίου».

Καταλήγοντας, ο κ. Μπέλτσος, ανακοίνωσε ότι ο Δήμος Πύργου επιλέχτηκε να χρηματοδοτηθεί από το Πράσινο Ταμείο με το ποσό των 65.000 ευρώ που αφορά τη σύνταξη μελετών για τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, τα λεγόμενα ΣΒΑΚ. «Θα γίνει αποδοχή της χρηματοδότησης και οι απαιτούμενες κινήσεις και το ποσό θα διατεθεί αποκλειστικά σε μελέτες που αφορούν την κυκλοφορία, πεζοδρομήσεις και τέτοιου ανάγκες του δήμου. Θεωρώ ότι πλέον είμαστε από τις καθαρές πόλεις».

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος