FOLLOW US: facebook twitter

Προβληματίζουν οι δασικοί χάρτες και στο δήμο Αρχ. Ολυμπίας

Ημερομηνία: 27-01-2017 | Συντάκτης:

dasikoi_olympia-enimerotiki-suskepsi2

Ενημερωτική ανοικτή σύσκεψη με τον Δασάρχη Πύργου

Εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για τους δασικούς χάρτες που πρόσφατα αναρτήθηκαν, έχει ξεκινήσει και ο δήμος Αρχ. Ολυμπίας. Χθες σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του δημαρχείου, κλήθηκαν οι πρόεδροι των χωριών και όποιοι πολίτες το επιθυμούσαν παραβρέθηκαν, για να ενημερωθούν από τον πλέον αρμόδιο φορέα, που ήταν ο Δασάρχης Πύργου Παναγιώτης Λάττας.

dasikoi_olympia-enimerotiki-suskepsi1

Ο Δασάρχης δέχθηκε τα ερωτήματα των παρευρισκόμενων σε ζητήματα που αφορούν κυρίως παλαιούς τίτλους ιδιοκτησίας και παραχωρητήρια, για τα οποία είπε πως οι πολίτες θα πρέπει να εξετάσουν για τις ιδιοκτησίες τους το καθεστώς που επικρατούσε το 1945. Στο θέμα της υποβολής ενστάσεων εξήγησε πως παρά τις διαμαρτυρίες που υπάρχουν, δεν έχει γίνει γνωστή κάποια αλλαγή στο θέμα της καταληκτικής ημερομηνίας. Ο κ. Λάττας ενημέρωσε με λεπτομέρειες για όλα τα ζητήματα που αφορούν τους δασικούς χάρτες και τις διαδικασίες υποβολής ένστασης.

Οι παριστάμενοι έθεσαν πέρα από το ζήτημα της παράτασης του χρόνου υποβολής αλλά και το ενδεχόμενο του παγώματος της εφαρμογής των δασικών χαρτών με την παρούσα μορφή ανάρτησης τους, όπως επίσης το θέμα των υψηλών παράβολων που απαιτούνται για τις ενστάσεις. Ακόμα τέθηκε το θέμα να παρέμβει ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας θεσμικά στην ΚΕΔΕ για το θέμα ώστε να ασκηθούν και από εκεί πιέσεις στην κυβέρνηση και να υπάρξουν αλλαγές στους δασικούς χάρτες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος