FOLLOW US: facebook twitter

Πρεμιέρα στα σχολεία με το… δεξί!

Ημερομηνία: 12-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

agiasmos1

-Δεν θα γίνει αγιασμός σήμερα σε όλα τα σχολεία του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης λόγω ζημιών

-Αγώνας δρόμου για την αποκατάσταση των κτιρίων

-Δεν θα χτυπήσει το κουδούνι στο γυμνάσιο Μυρτιάς

-Στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου θα αγιαστούν οι μαθητές και… βλέπουμε!

Με μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας σε σχέση με την περσινή χρονιά και συνεπώς με μεγαλύτερη αισιοδοξία, ξεκινά σήμερα και στα σχολεία της Ηλειας η νέα σχολική χρονιά για τους μαθητές του νομού.

agiasmos2

Τουλάχιστον στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση δεν υπάρχουν ελλείψεις σε δασκάλους και νηπιαγωγούς και απομένουν ορισμένα κενά ειδικοτήτων για να καλυφθούν, μια και το Υπουργείο έδωσε φέτος όλο του το βάρος με προσλήψεις αναπληρωτών σε δημοτικά και νηπιαγωγεία, έτσι ώστε να χτυπήσει παντού το κουδούνι. Στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ηλείας, υπάρχουν ακόμα περίπου 45 λειτουργικά κενά, καθώς οι προσλήψεις αναπληρωτών σε πρώτη φάση έγιναν με το σταγονόμετρο, ενώ προσλήψεις αναμένονται σήμερα και στην Ειδική Αγωγή. Ωστόσο σήμερα δεν θα πραγματοποιηθεί αγιασμός στις σχολικές μονάδες του δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης, αφού ο ανεμοστρόβιλος δημιούργησε πολλά προβλήματα και προκάλεσε ζημιές στα κτίρια και γίνεται αγώνας δρόμου πλέον από τον δήμο για την αποκατάστασή τους. Επίσης το κουδούνι θα σιγήσει στο Γυμνάσιο Μυρτιάς, αφού δεν υπάρχει ΦΕΚ για την αναστολή της απόφασης κατάργησης της σχολικής μονάδας και έτσι οι μαθητές θα αγιαστούν στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου και… βλέπουμε για την επόμενη μέρα!

zevlas-panagiotis

Ο Δ/ντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ.Παναγιώτης Ζέβλας μιλώντας χθες στην Πρωινή ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, τόνισε ότι ξεκινά με θετικό πρόσημο και πολύ αισιόδοξα, γιατί με τις προσλήψεις των αναπληρωτών δασκάλων και νηπιαγωγών στην Ηλεία, καλύφθηκαν όλα τα κενά σε αυτό το επίπεδο και το Υπουργείο Παιδείας ανταποκρίθηκε πλήρως στον αίτημα για τον αριθμό των θέσεων του εκπαιδευτικού προσωπικού που είχαν ζητήσει. Παράλληλα προχωρά ικανοποιητικά και η κάλυψη των λειτουργικών κενών στις ειδικότητες, έγιναν προσλήψεις θεατρολόγων και εικαστικών, γυμναστές τους παραχωρήθηκαν από την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση υπεράριθμοι, καθηγητές αγγλικών επίσης και απομένουν ελάχιστα κενά ειδικοτήτων.

“Το βάρος των προσλήψεων δόθηκε φέτος στην Πρωτοβάθμια, είμαστε ικανοποιημένοι από την εξέλιξη και έτσι δεν θα υπάρχει κανένα σχολείο που δεν θα χτυπήσει σήμερα το κουδούνι λόγω ελλείψεων, πλην εκείνων που καταργήθηκαν γιατί δεν υπήρχαν εγγραφές μαθητών. Μάλιστα φέτος έχουμε τη δυνατότητα να λειτουργήσουμε σχολεία που πέρυσι δεν λειτούργησαν όπως για παράδειγμα το Νηπιαγωγείο στο Γεράκι, ενώ αρκετά σχολεία κυρίως στην περιφέρεια της Αμαλιάδας θα είναι ολοήμερα από την αρχή της χρονιάς. Το ΠΥΣΔΕ εδώ και πέντε μέρες συνεδριάζει από το πρωί ως το βράδυ για να τοποθετήσουμε όλους τους αναπληρωτές στις θέσεις τους, μπορεί να κουραστήκαμε, ήταν εξοντωτικό όλο αυτό, αλλά ο αγώνας δρόμου απέδωσε με τον καλύτερο τρόπο και έχουμε ακόμα αρκετή δουλειά.

Σήμερα λοιπόν σε όλα τα δημοτικά και νηπιαγωγεία της Ηλείας θα χτυπήσει το κουδούνι κανονικά, πλην των σχολείων του δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης επειδή έχουν υποστεί κάποιες ζημιές από την κακοκαιρία, αλλά με την συνεργασία και του δήμου προχωρούν τάχιστα οι επισκευές και μπορεί ο αγιασμός να γίνει και αύριο, αυτό θα το δούμε. Να ευχηθούμε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά σε μαθητές και εκπαιδευτικούς και ελπίζουμε πως όλα θα πάνε καλά”.

dimitrellos2

Από την πλευρά του ο Δ/ντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Βασίλης Δημητρέλλος επισημαίνει ότι δεν υπάρχει στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση κάλυψη των κενών στο ίδιο εύρος με την Πρωτοβάθμια, εστάλησαν στην Ηλεία μόνο 15 αναπληρωτές βασικών όμως ειδικοτήτων – φιλόλογοι, μαθηματικοί, βιολόγοι και φυσικοί- και απομένουν περίπου 45 λειτουργικά κενά που ευελπιστεί να καλυφθούν σύντομα με την επόμενη φουρνιά των προσλήψεων καθηγητών.

“Ωστόσο σε σχέση με άλλες χρονιές είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση, πέρυσι ο αγιασμός έγινε με διπλάσια κενά από τα τωρινά και πέρασε χρόνος μέχρι να καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος τους. Ελπίζω να γίνει σύντομα για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε με πληρότητα. Στο δήμο Ανδραβίδας- Κυλλήνης δεν θα γίνει σήμερα αγιασμός και θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση για το πότε θα είμαστε έτοιμοι για το πρώτο κουδούνι και εκεί.»

Τέλος να πούμε σε ότι αφορά το Γυμνάσιο Μυρτιάς- Σκουροχωρίου, η Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης επειδή δεν είχε παραλάβει ως χθες το απόγευμα και εγγράφως από το Υπουργείο την απόφαση ανάκλησης της κατάργησής του, ανακοίνωσε ότι δεν θα τελεστεί σήμερα αγιασμός στην συγκεκριμένη σχολική μονάδα και οι μαθητές θα πάνε στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου, καθώς δεν μπορεί η Δ/νση να λειτουργήσει ένα σχολείο με προφορικές δεσμεύσεις για πολλούς και ευνόητους λόγους. Μέχρι στιγμής τίποτα δεν είναι οριστικό για το αν θα λειτουργήσει τελικά φέτος ή όχι η συγκεκριμένη σχολική μονάδα, ίσως σήμερα υπάρχει απάντηση. Όπως δήλωσε ο κ. Δημητρέλλος «οι μαθητές θα παραστούν στον αγιασμό του 1ου Γυμνασίου Πύργου σήμερα και βλέπουμε».

katastrofes-lexaina1

Ανακοίνωση από το δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης

Λόγω ζημιών στα σχολεία δεν θα γίνει σήμερα αγιασμός

Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων ανεμοστρόβιλος με συνεχείς έντονες βροχοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες, που έπληξαν το Δήμο μας στις 8-9-2016 , προκάλεσαν καταστροφές και στις σχολικές υποδομές, που δεν έχουν αντιμετωπιστεί, και για την ασφάλεια των μαθητών, όλες οι Σχολικές Μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης στο Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, στις 12/09/2016, δεν θα λειτουργήσουν.
Για την μη λειτουργία όλων των Σχολικών Μονάδων στο Δήμο μας την Δευτέρα 12/09/2016 έχει ληφθεί η αριθ. 253/2016 απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος