FOLLOW US: facebook twitter

Πρεμιέρα με την Γερμανική χορωδία “The Gospel Choir” για το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού Ανδραβίδας το βράδυ της Τετάρτης

Ημερομηνία: 06-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Πρεμιέρα έκανε το βράδυ της Τετάρτης, το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης & Πολιτισμού Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης που ξεκίνησε το φετινό καλοκαιρινό του ταξίδι στον Πολιτισμό, με τον Γιώργο Βούκανο στο τιμόνι του Καλλιτεχνικού Δ/ντή,  με την Γερμανική Χορωδία “The Gospel Choir” από την Φραγκφούρτη. Η μουσική βραδιά έγινε με την  συνδιοργάνωση του πολιτιστικού φορέα Ελληνικόν Ειδύλλιον,  στην ενότητα Xenion Festival.

Η πρώτη παράσταση δόθηκε στο ΣΙΝΕ ΑΣΤΡΟΝ των Λεχαινών με ελεύθερη είσοδο, όπου το κοινό απόλαυσε την Χορωδία της Φρανκφούρτης με ένα πρόγραμμα Gospel, αφιερωμένο στον Martin Luther King και στην Ειρήνη των Λαών.

Τα γκόσπελ είναι μουσική η οποία προήλθε από την παράδοση της εκκλησιαστικής λειτουργίας προτεσταντικών εκκλησιών στην Αμερική, και αναπτύχθηκε γύρω στα 1870, με σαφείς μουσικές επιρροές από τα  σπιρίτσουαλς και τα μπλουζ, ενώ στην προχθεσινή μουσική βραδιά ακούστηκαν μεταξύ άλλων Λουθηρανικοί χορωδιακοί ύμνοι και ψαλμοί υπό την Διεύθυνση του Hans-Jörg Fiehl. Μια πολύ ιδιαίτερη χορωδιακή βραδιά που καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος