FOLLOW US: facebook twitter

Πρίγκιπες και φτωχοί

Ημερομηνία: 12-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Στο κλασικό μυθιστόρημά του “ πρίγκιπας και  φτωχός ο Μαρκ Τουέιν μεταφέρει τον αναγνώστη στο Λονδίνο του 16ου αιώνα όπου δύο αγόρια, ο πρίγκιπας Εδουάρδος Τιδόρ και ο Τομ Κάντι, γιος ζητιάνου, αλλάζουν ρούχα και ρόλους. Έστω για λίγο, ο γιος του βασιλιά ντυμένος με κουρέλια θα ζήσει τα βάσανα του λαού του, ενώ το χαμίνι του δρόμου θα καθίσει στον θρόνο της Αγγλίας.

Ξεφύλλισα πάλι το αγαπημένο μυθιστόρημα των παιδικών χρόνων με αφορμή την είδηση που έφτασε από το Γουίντσορ, τον δήμο όπου βρίσκεται το ομώνυμο κάστρο της βασιλικής οικογένειας, για τις ετοιμασίες εν όψει του γάμου του πρίγκιπα Χάρι με την Αμερικανίδα ηθοποιό Μέγκαν Μαρκλ στις 19 Μαΐου. Η τουριστική βιομηχανία της Αγγλίας περιμένει φέτος έξι εκατομμύρια τουρίστες στο Γουίντσορ και πολλά εκατομμύρια λίρες από εισιτήρια, σουβενίρ κ.λπ., αλλά ο επικεφαλής του τοπικού δημοτικού συμβουλίου φοβάται πως οι φτωχοί θα θολώσουν τη βιτρίνα της πόλης. Ο Σάιμον Ντάντλεϊ, χρηματιστής στο επάγγελμα, με καριέρα σε μεγάλες τράπεζες, απαίτησε από την αστυνομία να καθαρίσει την περιοχή από τους «επιθετικούς ζητιάνους» που παρενοχλούν τους επισκέπτες και ρυπαίνουν τους δρόμους.

Οργανώσεις αρωγής και ακτιβιστές αποδοκίμασαν την πρακτική του δημοτικού συμβούλου και την πολιτική των Τόριδων, τονίζοντας ότι εξακολουθούν να σπρώχνουν τα προβλήματα κάτω από χαλί τη στιγμή που μειώνουν τις δαπάνες για τις κοινωνικές υπηρεσίες. “Κανένας δεν ζητιανεύει από επιλογή. Αντί να δαιμονοποιούμε και να στοχοποιούμε αυτούς τους ανθρώπους, θα έπρεπε να τους βοηθήσουμε να ανακτήσουν την αυτοεκτίμησή τους” δήλωσε ο Μέρφι Τζέιμς της οργάνωσης Windsor Homelessness Project, τονίζοντας ότι μεγαλώνει διαρκώς ο αριθμός των αστέγων στην πόλη. Αλλά, ποιος ξέρει, ίσως μέσα στον πυρετό των ετοιμασιών για τον παραμυθένιο γάμο οι άνθρωποι του Μπάκιγχαμ να βρουν μια «τρύπα» στο πρόγραμμα του πρίγκιπα για να επισκεφτεί το καταφύγιο αστέγων του Γουίντσορ, να μοιράσει χαμόγελα και μερικά ψίχουλα στους φτωχούς. Ρούχα δεν θα ανταλλάξει, δεν προβλέπεται από το πρωτόκολλο. Εξάλλου   αυτά γίνονται μόνο στα μυθιστορήματα και στα παραμύθια.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος