FOLLOW US: facebook twitter

«Πράσινο φως» για τους Δήμους Πύργου και Πηνειού

Ημερομηνία: 26-01-2017 | Συντάκτης:

oxe-perifereiako

Εγκρίθηκαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτ. Ελλάδας νέα έργα αποκατάστασης ζημιών στη ΣΑΕΠ 801

 Εγκρίθηκαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας οι προτάσεις έργων που εστάλησαν από τους Δήμους Πύργου, Πηνειού και Ναυπακτίας για ένταξη στη νέα ειδική συλλογική απόφαση με κωδικό 8 (για την Δυτική Ελλάδα είναι η ΣΑΕΠ 801) που χρηματοδοτεί έργα αποκατάστασης μιας περιοχής, που έχει χαρακτηριστεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εξαιτίας φυσικής καταστροφής.

Κατά τη συνεδρίαση του Σώματος, την εισήγηση έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κώστας Καρπέτας, ο οποίος παρουσίασε τις προτάσεις των τριών Δήμων . Αναφορικά με την Ηλεία οι προτάσεις αυτές είναι:

Δήμος Πύργου

Η πρόταση περιλαμβάνει αποκαταστάσεις ζημιών έργων υποδομής στα Δ.Κ. Πύργου, Τ.Κ. της ΔΕ Πύργου, Τ.Κ. της ΔΕ Ωλένης, Τ.Κ. της ΔΕ Ιάρδανου, Τ.Κ. της ΔΕ Βώλακος, συνολικού προϋπολογισμού 1.496.000 ευρώ.

Δήμος Πηνειού

Η πρόταση περιλαμβάνει αποκαταστάσεις ζημιών έργων υποδομής στα Δ.Ε. Βαρθολομιού, Γαστούνης, Τραγανού, συνολικού προϋπολογισμού 557.000 ευρώ.

Οι παραπάνω αποφάσεις θα διαβιβαστούν στη Διεύθυνση Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης με τους προβλεπόμενους πίνακες και συνοδευόμενη από το τεχνικό δελτίο της μελέτης, στο οποίο περιγράφεται αναλυτικά το αντικείμενο και η σκοπιμότητά της.

Να σημειωθεί πως αναμένεται να αποσταλούν προς έγκριση και οι προτάσεις των υπολοίπων Δήμων που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, Ι.Π. Μεσολογγίου, Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Ήλιδας και Ανδρίτσαινας – Κρεστένων.

Εγκρίθηκαν τα Ειδικά Σχέδια Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών για το 2017

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της ΠΔΕ, όπως κάθε χρόνο, εκπόνησαν τα ειδικά Σχέδια Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών για το έτος 2017, τα οποία αφορούν την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών που προέρχονται από χιονοπτώσεις – παγετούς, πλημμυρικά ή σεισμικά φαινόμενα, ώστε όλες οι αρμόδιες Υπηρεσίες να είναι προετοιμασμένες για κάθε ενδεχόμενο.

Πρόκειται για μία καθαρά διοικητική διαδικασία, σύμφωνα με την οποία εντάσσονται στο Σχέδιο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, όλες οι προβλέψεις του εθνικού σχεδίου για την αντιμετώπιση φαινομένων που άπτονται της Πολιτικής Προστασίας.

Αυτά τα ειδικά σχέδια αποβλέπουν στην προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών από καταστροφές και την παρουσίαση έκανε ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Νίκος Γυφτάκης και αφορούν Πλημμύρες, σεισμούς, χιονόπτωση- παγετός.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος