FOLLOW US: facebook twitter

Ποδηλατική «διαμαρτυρία» στον Πύργο για μια καλύτερη πόλη!

Ημερομηνία: 15-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Στην 11η Πανελλαδική ποδηλατοδρομία συμμετείχαν οι Φίλοι Ποδηλάτου Πύργου-Με τα ποδήλατά τους διάνυσαν μια διαδρομή 6 χιλ ζητώντας την δημιουργία ποδηλατοδρόμων

Την δημιουργία ποδηλατοδρόμων στην πόλη του Πύργου για μια καλύτερη ποιότητας ζωής που έχει σχέση και με την προστασία του περιβάλλοντος, διεκδίκησαν βεβαίως με τα ποδήλατά τους, οι Φίλοι Ποδηλάτου Πύργου που την Κυριακή το απόγευμα συμμετέχοντας στην 11η Πανελλαδική ποδηλατοδρομία, ένωσαν την φωνή τους με την φωνή όλων των ποδηλατών σε όλη τη χώρα. Στόχος της 11ης Πανελλαδικής ποδηλατοδρομίας  ήταν να κάνουμε τις πόλεις μας καλύτερες, γιατί όπως τονίζουν «κάθε ποδήλατο που κυκλοφορεί είναι ένα αυτοκίνητο λιγότερο».

Έτσι, οι Φίλοι Ποδηλάτου Πύργου, την Κυριακή το απόγευμα, με ανοιχτή πρόσκληση για ελεύθερη συμμετοχή σε όποιον επιθυμούσε να τους ακολουθήσει σε αυτήν την ποδηλατική «διαμαρτυρία», έδωσαν ραντεβού στην πλατεία Ιατρίδη στις 5 το απόγευμα και δεκάδες ποδηλάτες, ποδηλατώντας, διάνυσαν μια διαδρομή 6 χιλιομέτρων. Με αφετηρία την  Πλατεία Ιατρίδη- ακολούθησαν τη διαδρομή Ερμού – Ιφίτου- Αγίας Μαρίνης – – Καταραχίου -Κατάκολου- 28 Οκτωβρίου και κατέληξαν στην κεντρική πλατεία Πύργου Σάκη Καράγιωργα.

Οι ποδηλάτες, με κέφι και χαμόγελο, προχώρησαν σε αυτήν την ειρηνική ποδηλατική «διαμαρτυρία» τους στέλνοντας μήνυμα όχι μόνο στις τοπικές αυτοδικοικητικές αρχές, αλλά και στην κοινωνία για τα οφέλη από την χρήση του ποδηλάτου στην καθημερινότητά μας. Όπως τόνισαν για τον σκοπό της 11ης Πανελλαδικής ποδηλατοδρομίας  «Οι ποδηλάτες διεκδικούμε τη δημιουργία ποδηλατόδρομων παντού. Οι πεζοί υποστηρίζουμε τους ποδηλάτες, γιατί οι ποδηλατόδρομοι ενθαρρύνουν έναν πιο υγιεινό και βιώσιμο τρόπο μετακίνησης. Κάθε ποδήλατο που κυκλοφορεί είναι ένα αυτοκίνητο λιγότερο – οτιδήποτε μειώνει την κυκλοφορία μηχανοκίνητων οχημάτων και τους ρύπους που παράγουν είναι προς όφελος όλων μας.Ενώνουμε λοιπόν τη φωνή μας για να κάνουμε τις πόλεις μας καλύτερες.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος