FOLLOW US: facebook twitter

Πλούσιο θέαμα στην 82η Ιππική Έκθεση Ανδραβίδας

Ημερομηνία: 19-09-2016 | Συντάκτης:

ippiki-82-andravidas-2Κορυφώθηκαν οι τετραήμερες εκδηλώσεις με την παρέλαση των αλόγων και την απονομή των βραβείων

Το θέαμα αποζημίωσε το κοινό που παρακολούθησε το βράδυ του Σαββάτου την κορύφωση των εκδηλώσεων για την 82η Ιππική Έκθεση Ανδραβίδας στο Ιππικό Κέντρο της περιοχής.

ippiki-82-andravidas-6

Η φετινή διοργάνωση ήταν διαφοροποιημένη ως προς το πρόγραμμα, κάποιες ατέλειες δεν ήταν δυνατό να κρυφτούν, όμως εκείνο που κυριάρχησε ήταν η αγάπη για τα άλογα με συμμετοχές από όλη την Ελλάδα. Εκείνο που ίσως μένει ως ζήτημα για την περιοχή και θα πρέπει να προσεχθεί από όλους, είναι η αγάπη που υπάρχει για τα άλογα, κυρίως από τους δύο συλλόγους που δραστηριοποιούνται, να αποτελέσει την βάση, τον κοινό παρονομαστή για δημιουργικά πράγματα στο χώρο και όχι πεδίο στείρων αντιπαραθέσεων που μόνο αρνητικά μπορεί να επιδράσουν σε ένα θεσμό με ιστορία δεκαετιών.

ippiki-82-andravidas-5

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με καθυστέρηση από την ώρα ανακοίνωσης, με επίδειξη προπονητικής από ίππους και αναβάτες σε εμπόδια. Στη συνέχεια άνοιξε η αυλαία της παρέλασης – όπου απουσίαζε η οικεία φωνή της Αλεξάνδρας Αλτούνη – αφού την παρουσίαση έκανε για πρώτη φορά φέτος ο εκπαιδευτής Θεόδωρος Καμπέρος.

ippiki-82-andravidas-1Από το στίβο παρέλασαν όμορφα άλογα, από πολλές ράτσες και φυσικά άλογα φυλής Ανδραβίδας, ενώ και πάλι εντυπωσίασαν τα «φρίζιαν». Και πάλι δεν έλλειψαν τα θεατρικού τύπου δρόμενα με ιππείς, αμαζόνες και χορευτικά, αλλά και οι δεξιοτεχνίες με την επίδειξη των ιδιαίτερων δυνατοτήτων των ίππων και του επιπέδου της εκπαίδευσής και της υπακοής τους.

ippiki-82-andravidas-4Αρκετός κόσμος παραβρέθηκε στην  προχθεσινή βραδιά, ενώ μεταξύ άλλων έδωσαν το «παρών» ο δήμαρχος και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, κλιμάκιο των ΑΝ.ΕΛ. που βρέθηκαν στο νομό για το προσυνέδριο του κόμματος για τη Δυτ. Ελλάδα, αλλά και εκδρομείς φίλοι του αλόγου από την Αθήνα και άλλες περιοχές.

ippiki-82-andravidas-3Το βράδυ του Σαββάτου οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τη συναυλία του Βασίλη Πάτσιου και του Θάνου Ολύμπιου στην πλατεία Αγ. Σοφίας Ανδραβίδας, ενώ την Κυριακή πραγματοποιήθηκε το πρωί ομιλία – αφιέρωμα στον εκλιπόντα Φρέντυ Σερπιέρη πρώην Πρόεδρο της Ελλανοδίκου επιτροπής της Ιππικής Έκθεσης και μεγάλο ευεργέτη αυτής με ομιλητής το νυν Πρόεδρο της Ελλανοδίκου επιτροπής Ιωάννη Μενεγάτο ομότιμο καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστήμιου Αθηνών και οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τις απονομές των επάθλων, μεταλλίων και τιμητικών πλακετών, αλλά και την επίδειξη των βραβευθέντων.

ippiki-82-andravidasΜια διοργάνωση που διήρκεσε τέσσερις συνολικά ημέρες με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, αφού πέρα από το κομμάτι των αλόγων υπήρχε και το πολιτιστικό πρόγραμμα που προηγήθηκε με θέατρο, χορό και έκθεση ζωγραφικής που συγκέντρωσε πάρα πολύ κόσμο.

ippiki-82-andravidas-7


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος