FOLLOW US: facebook twitter

Πλησιάζει η ώρα για το 5ο Port Festival!

Ημερομηνία: 07-08-2017 | Συντάκτης:

Το εναλλακτικό φεστιβάλ τέχνης και κοινωνικής αλληλεγγύης

Πέμπτη 10 & Παρασκευή 11 Αυγούστου, από τις 8 το βράδυ, στο αλσύλλιο Κατακόλου

Αντί εισιτηρίου: Προσφέρουμε τρόφιμα μακράς διάρκειας & είδη πρώτης ανάγκης για τα Κοινωνικά Παντοπωλεία των 4 Λυκείων του Πύργου

Μουσική, εργαστήρια, δρώμενα, δράσεις ομάδων και αρτιστών δίνουν χρώμα για 6η συνεχή χρονιά στο λιμάνι Κατακόλου! 20 μουσικοί, 13 ομάδες και σύλλογοι, δεκάδες καλλιτέχνες και εθελοντές συμμετέχουν στο 5ο Port Festival, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 και την Παρασκευή 11 Αυγούστου από τις 8 το βράδυ στο αλσύλλιο στο Κατάκολο.

The Big Nose Attack

Το πρόγραμμα της Πέμπτης περιλαμβάνει τη συναυλία με τους: The Big Nose Attack (Αθήνα), Folk n’ Roll (Γιάννενα), Foyer Band (Πύργος) και Harmic (Πύργος), καθώς και τα εργαστήρια, δρώμενα και τις παρουσιάσεις των ομάδων που συμμετέχουν.

Την Παρασκευή ο dj Johnny Kintz επιμελείται το μουσικό intro και outro της βραδιάς, ενώ η κύρια δραστηριότητα είναι η προβολή του πολυβραβευμένου μουσικού ντοκιμαντέρ των Brad Allgood & Graham Townsley «Η ορχήστρα της ανακύκλωσης – Μια συμφωνία του ανθρώπινου πνεύματος», σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά & Νέους, τη Μικρή Ακαδημία και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κατακόλου «Ο Φάρος».

Η ορχήστρα της ανακύκλωσης

Η ταινία παρακολουθεί την «Ορχήστρα ανακύκλωσης της Κατέουρα». Πρόκειται για μια ομάδα μουσικών που παίζουν όργανα κατασκευασμένα αποκλειστικά από σκουπίδια. Όταν η ιστορία αρχίζει να κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η ορχήστρα εκτοξεύεται στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Με την καθοδήγηση του ιδεαλιστή διευθυντή της Φάβιο Τσάβεζ, η ορχήστρα πρέπει να βρει τον δρόμο της σε πρωτόγνωρες συνθήκες, με εμφανίσεις σε μεγάλα γήπεδα και sold out παραστάσεις. Όμως, η κοινότητα της Κατέουρα πλήττεται από φυσική καταστροφή και ο Φάβιο πρέπει να βρει κάποιον τρόπο να προστατέψει την μπάντα και να προσφέρει μια νότα αισιοδοξίας στην πόλη. Το φιλμ αποτελεί μια μαρτυρία για τη δύναμη της μουσικής να μεταμορφώνει και την ανθεκτικότητα της ανθρώπινης ψυχής.

Εργαστήρια

Οι παράλληλες δράσεις του 5ου Port Festival συμπληρώνονται με τα εξής καλλιτεχνικά εργαστήρια που απευθύνονται σε μικρά και «μεγάλα» παιδιά και ξεκινούν στις 8μ.μ.:

Διήμερο Κινηματογραφικό Εργαστήρι «Port News» από ομάδα εθελοντών του Port festival, Διήμερο Εργαστήριo Κινουμένου Σχεδίου (stop motion) από το Διεθνές Φεστιβάλ Κιν/φου Ολυμπίας για Παιδιά & Νέους και την Camera Zizanio, Διήμερο Eργαστήριο Oργανοποιίας από το Εργαστήρι κατασκευής μουσικών οργάνων Γιώργος Αγαλιανός σε συνεργασία με το Πλανώδειο, Παιχνίδι με το «Μουσικό φράχτη» (μια κατασκευή του blacksmither Κώστα Διονυσόπουλου, βασισμένη σε μια ιδέα του καταστήματος μουσικών οργάνων «Πλανώδειο» και του Εργαστηρίου Κατασκευής Μουσικών Οργάνων Γιώργος Αγαλιανός), Εργαστήριο Δημιουργίας Ψηφιδωτού με σπασμένα πιάτα από το εργοστάσιο ΚΕΡΑΜΙΚΑ από την αρχιτέκτονα Αθηνά Γαλανοπούλου & τη μηχανικό Χαρά Κρητικού (Πέμπτη 10/08), Εργαστήριο διακόσμησης σουβέρ με ντεκουπάζ από τη Σοφία Συρογιάννη (Πέμπτη 10/08).

Εργαστήριο animation

Μη χάσετε:

-Την Oμάδα θεάτρου δρόμου X-Saltibagos από την Πάτρα, οι οποίοι επιστρέφουν στο Port την Πέμπτη 10/08 και αυτή τη φορά παρουσιάζουν την παράσταση τσίρκο με ξυλοπόδαρα με τίτλο «Υπερ-ι-πλανώμενος».

-Την Έκθεση Μπονζάι από τον Αθλητικό Σύλλογο Κινέζικων Πολεμικών Τεχνών. Τα μικροσκοπικά δέντρα μπονζάι, ένα από τα συναρπαστικότερα και σαγηνευτικότερα τεχνάσματα του ρεπερτορίου της φύσης, φέρνουν τύχη, σταθερότητα και η ομορφιά τους αντανακλά στην ψυχική μας ηρεμία και σταθερότητα.

*Το 5ο Port Festival διοργανώνεται από την Οργανωτική Επιτροπή των Εθελοντών του, τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Μικρή Ακαδημία» και το κατάστημα μουσικών ειδών & οργάνων «Πλανώδειο» και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου, της ΔΗΚΕΠ Πύργου και του Επαγγελματικού Συλλόγου Κατακόλου «Η Αλληλεγγύη».

** Την αφίσα επιμελήθηκαν ο Νίκος Τουμαζάτος (artwork) και η Όλγα Κλάδη (graphic design).

***Ιδιαίτερα ευχαριστούμε το ξενοδοχείο «Orizontes View Hotel» στο Κατάκολο για την φιλοξενία των καλλιτεχνών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος