FOLLOW US: facebook twitter

Πληρωμή αρχές Μαρτίου από τον ΕΛΓΑ για ζημιές άνοιξης και καλοκαιριού 2016

Ημερομηνία: 24-02-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

pliromes-lefta-xwrafia

Mε τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν φαίνεται να προλαβαίνει να πραγματοποιηθεί πληρωμή από τον ΕΛΓΑ μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου. Οι παραγωγοί θα πρέπει να κάνουν υπομονή έως τις αρχές Μαρτίου ώστε να δουν αποζημιώσεις για τις ζημιές της Άνοιξης και του Καλοκαιριού του 2016  στην παραγωγή τους. Αυτό ανέφερε στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Φάνης Κουρεμπές, προσθέτοντας ότι στην επερχόμενη πληρωμή θα περιλαμβάνονται, εκτός από πληρωμές για ζημιές που έγιναν μέσα στο 2016 και εκκρεμότητες αποζημιώσεων παλαιότερων ετών, σε μικρό αριθμό παραγωγών, που τακτοποίησαν τις οφειλές τους προς τον Οργανισμό. Αν και δεν έχει οριστικοποιηθεί το ύψος το ποσού της επικείμενης πληρωμής, σύμφωνα με τον κ. Κουρεμπέ, αυτό θα ανέρχεται μίνιμουμ στα 15 εκατ. ευρώ.

Πιθανότερη ημερομηνία πληρωμής 3 Μαρτίου

Την Παρασκευή, 3 Μαρτίου, έθεσε ως ημέρα της επερχόμενης πληρωμής ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ. Αίτιο της καθυστέρησης μερικών ημερών, σε σχέση με την καθιερωμένη, σε γενικές γραμμές πληρωμή κάθε τέλος του μήνα, ανέφερε την έλευση ενός επικαιροποιημένου αρχείου από την εφορία που περιλαμβάνει έναν αριθμό παραγωγών (περί τους 100) που τακτοποίησαν τις εκκρεμότητές τους και μπορούν να εισπράξουν αποζημιώσεις για ζημιές προηγούμενων ετών (2012, 2013, 2014 και 2015) που είχαν, μέχρι πρότινος «παγώσει».

Πληρωμές για ζημιές στους κτηνοτρόφους από τέλη Μαρτίου, αρχές Απριλίου

Στο μεταξύ την ολοκλήρωση των εκτιμήσεων των ζημιών του Χειμώνα στο ζωικό κεφάλαιο, επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, αναφέροντας ότι τα πρώτα χρήματα θα τα δουν οι κτηνοτρόφοι στη μεθεπόμενη πληρωμή (σε περίπου 40 ημέρες δηλαδή). Ο ίδιος ανέφερε ότι οι προσλήψεις του έκτακτου προσωπικού γεωπόνων και κτηνιάτρων θα ολοκληρωθεί έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Σε ερώτημα του ΑγροΤύπου από πότε θα είναι έτοιμος ο ΕΛΓΑ να ξεκινήσει να πληρώνει ζημιές για φυτικό κεφάλαιο που προκλήθηκαν από τους παγετούς, ο κ. Κουρεμπές εκτίμησε ότι αυτό θα είναι εφικτό σε περίπου 3 μήνες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος