FOLLOW US: facebook twitter

Πλημμύρισε με κόσμο η Ολυμπία για την βραδιά της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου

Ημερομηνία: 09-08-2017 | Συντάκτης:

Λουσμένη υπό το φως της Αυγουστιάτικης πανσελήνου, έλαμπε για ακόμα μια φορά η Ολυμπία. Το βράδυ της Δευτέρας παρά τη μερική έκλειψη, τίποτα δεν ήταν ικανό να μειώσει τη μαγεία του ιερού τόπου, που πλημμύρισε από κόσμο. Χιλιάδες πολίτες επισκέφθηκαν τόσο το κέντρο της Ολυμπίας, όσο και τον αρχαιολογικό χώρο και το περιστύλιο του νέου μουσείου όπου τα «Χρώματα της Ήλιδας» και φέτος «έντυσαν» μελωδικά την υπέροχη αυτή βραδιά.

Σε συνεργασία του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας πραγματοποιήθηκε η εξαιρετική αυτή εκδήλωση από τα «Χρώματα της Ήλιδας» που βαδίζουν στον 21ο χρόνο προσφορά τους στα πολιτιστικά δρώμενα του νομού. Παρουσίασαν το εξαιρετικό αφιέρωμα στο σπουδαίο δάσκαλο Βασίλη Τσιτσάνη με τίτλο «Ό,τι κι αν πω δε σε ξεχνώ».

Η Χαρά Σκουλαρίκου και ο Γιώργος Αδαμόπουλος ερμήνευσαν αξέχαστες επιτυχίες του μεγάλου δάσκαλου, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση και ενορχήστρωση του Γιώργου Γκιντζίρη και τους Παύλο Αυγερινόπουλο, Στάθη Δεββέ και Θανάση Πουλακίδα στα μπουζούκια, την Τασία Κωστοβασίλη και το Νίκο Στεφανίδης στις κιθάρες, το Δημήτρη Μαλεβίτη στο μπάσο, το Γιώργο Γκιντζίρη στο πιάνο και το ακορντεόν ο Γιώργος Γκιντζίρης και στην αφήγηση για μια ακόμη χρονιά τη Νάνσυ Τζανετοπούλου.

Στους δρόμους της πόλης επήλθε το αδιαχώρητο, όπως επίσης και στον αρχαιολογικό χώρο, που πραγματικά χιλιάδες πολίτες, κάτοικοι του νομού αλλά και επισκέπτες, επέλεξαν να απολαύσουν το Αυγουστιάτικο φεγγάρι μέσα στο λίκνο του πολιτισμού και του ολυμπισμού, στα θαυμαστά παγκόσμια μνημεία της Ολυμπίας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος