FOLLOW US: facebook twitter

Πλημμύρες σε καλλιέργειες στα Μακρίσια

Ημερομηνία: 18-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

Στη μη ορθή λειτουργία του αντλιοστασίου της περιοχής και στα κλειστά θυροφράγματα στο φράγμα Αλφειού, καταλογίζουν αγρότες της περιοχής των Μακρισίων. Τις τελευταίες ημέρες πλημμύρισαν εκτάσεις με καλλιέργειες κυρίες σε πορτοκαλιές και σταφίδες πίσω από τα αναχώματα του ποταμού και σε μεγάλη έκταση. Το φαινόμενο είναι συχνό κατά τη διάρκεια του χειμώνα, πέραν των πλημμυρών που μπορεί να επιφέρει ο ποταμός Αλφειός την περίοδο που η στάθμη του ανεβαίνει στην καρδιά του χειμώνα.

Μιλώντας για το θέμα ο δημοτικός σύμβουλος και αγρότης Γιώργος Χατζόπουλος τόνισε πως «οι πλημμύρες είναι εκτεταμένες και έχουμε προβλήματα στις καλλιέργειες κυρίως στο πορτοκάλι. Από τη μια το αντλιοστάσιο της περιοχής που υπολειτουργεί, από την άλλη τα κλειστά θυροφράγματα επέφεραν αυτή την κατάσταση. Θα πρέπει να δοθεί μια λύση γιατί κάθε φορά οι παρόχθιοι βρίσκονται με τις καλλιέργειές τους μέσα στο νερό και πάει στράφι η σεζόν» σχολίασε.

Ο πρόεδρος του ΓΟΕΒ Αλφειού – Πηνειού Νίκος Φάμελος τόνισε πως «… το αντλιοστάσιο λειτουργεί κανονικά. Εμείς έχουμε ενημερώσει προφορικά και γραπτά τη ΔΕΣΕ να ανοίξει τα θυροφράγματα». Εξήγησε όμως πως είναι λανθασμένη η ύπαρξη του αντλιοστασίου λέγοντας ότι «… πρέπει να γίνει ένα έργο στο σημείο που έχει προτείνει και ο δήμος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και ο ΓΟΕΒ, ώστε να καταργηθεί η λειτουργία του αντλιοστασίου. Το έργο θα μεταφέρει το νερό της λίμνης στο φράγμα , χωρίς να παρεμβάλλεται το αντλιοστάσιο, ενώ δεν θα έχουμε και κόστος ηλεκτρικής ενέργειας, για ένα αντλιοστάσιο που λειτουργεί για τη διευθέτηση του φράγματος. Μάλιστα έχουμε προτείνει στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης το αντλιοστάσιο αυτό να το αναλάβει η Περιφέρεια, αφού εξυπηρετεί το φράγμα…» σχολίασε ο κ. Φάμελος.

Παράπονα για την κακή κατάσταση των δρόμων

Δεν είναι λίγα τα προβλήματα στην εσωτερική οδοποιία της τοπικής κοινότητας Μακρισίων. Ο φετινός χειμώνας αποτελεί μια δοκιμασία τόσο για τους οδηγούς – κατοίκους του χωριού, όσο και για τους περαστικούς. Αρκετοί δρόμοι είναι γεμάτοι με λακκούβες ενώ υπάρχουν δρόμοι που είναι μονίμως πλημμυρισμένοι και απροσπέλαστοι.

Η κατάσταση είναι απελπιστική και αρκετοί είναι αυτοί που μιλούν για «συνθήκες μεσαίωνα» επιρρίπτοντας ευθύνες προς πάσα κατεύθυνση και όχι μόνο προς τη δημοτική αρχή. Μάλιστα έφτασαν να μας καταγγείλουν πως ενώ η δημοτική αρχή σε κάποιες περιπτώσεις, όπως αυτή δρόμου που καλύφθηκε από καλάμια, κλήθηκε να καθαρίσει, κάποιοι κάτοικοι δεν επέτρεψαν στους εργάτες του δήμου να παρέμβουν άγνωστο για ποιους λόγους.

Σε κάθε περίπτωση το κεφαλοχώρι του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, που βρίσκεται πάνω στον οδικό άξονα που οδηγεί από την Ολυμπία στην ΕΟ Πύργου – Κυπαρισσίας, χρειάζεται άμεσες παρεμβάσεις.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος