FOLLOW US: facebook twitter

Πλημμύρες, θύελλες, παγετός, χιόνια… και τώρα χαλάζι

Ημερομηνία: 17-01-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

gastouni-xalazi-kalliergies-pagetos2

Ισχυρή χαλαζόπτωση χτύπησε την ‘καρδιά’ των καλλιεργειών στη Γαστούνη

Επίδειξη της ποικιλίας των φαινομένων που διαθέτει στη «φαρέτρα» του κάνει ο καιρός, δοκιμάζοντας παράλληλα τις αντοχές των Ηλείων αγροτών. Χθες το πρωί η ισχυρή χαλαζόπτωση που έπληξε την ευρύτερη περιοχή της Γαστούνης, χτύπησε στην «καρδιά» των καλλιεργειών κηπευτικών, υπαίθριων και θερμοκηπιακών. Η κατάσταση περιγράφεται απλά ως τραγική για τους αγρότες που πλέον δεν ξέρουν τι άλλο μπορεί να τους βρει αυτό το χειμώνα.

gastouni-xalazi-kalliergies-pagetos3

Δίπλα στους παραγωγούς βρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Μητρόπουλος συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Πηνειού, αρμόδιο για την Πολιτική Προστασία Σπύρο Βασιλείου. Είδαν από κοντά την κατάσταση που επικρατεί μετά τη νέα θεομηνία και αντίκρισαν τους απαρηγόρητους αγρότες που δεν ξέρουν πως να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και πως θα συνεχίσουν να βρίσκονται μέσα στα χωράφια. Οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από την χαλαζόπτωση που στρώθηκε σαν χιόνι σε ύψος περίπου είκοσι εκατοστών, ήταν η Γαστούνη, το Παλαιοχώρι, το Λευκοχώρι, ο Κόροιβος και το Ρουπάκι.

gastouni-xalazi-kalliergies-pagetos1

«Μετά τον παγετό, έρχεται και η χαλαζόπτωση να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στους αγρότες του κάμπου της Ηλείας με το μέγεθος της καταστροφής να είναι ολοκληρωτικό.

Πρέπει η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και ο ΕΛΓΑ να επισπεύσουν τις διαδικασίες καταγραφής των ζημιών έτσι ώστε έγκαιρα και δίκαια να αποζημιωθούν οι πληγέντες αγρότες» σχολίασε σε δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Μητρόπουλος.

gastouni-xalazi-kalliergies-pagetos


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος