FOLLOW US: facebook twitter

Πικρία για το Ταμείο Μολυβιάτη – Παράπονα Μπαλιούκου για τα έργα που δεν εντάχθηκαν

Ημερομηνία: 23-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

katastrofes-dromos-krestena

Με ανάμεικτά συναισθήματα αντιμετώπισε ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος την ένταξη έργων του δήμου, στο Ταμείο Μολυβιάτη από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Από τη μια ικανοποίηση για όσα εντάχθηκαν από την άλλη απογοήτευση και πικρία για όσα έμειναν εκτός όπως έργα που αφορούσαν τον ποταμό Αλφειο για την αντιπλημμυρική προστασία και τον εξηλεκτρισμό περιοχών.

mpalioukos

Όπως τόνισε ο κ. Μπαλιούκος αυτά τα έργα παρότι ήταν στις προθέσεις της δημοτικής αρχής, έμειναν εκτός καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία οριοθέτησης του ποταμού που «πάγωσε» και την περιβαλλοντική αδειοδότηση, που θα άναβε το «πράσινο» φως. «Προσανατολιζόμαστε σε όσα έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και αναφέρομαι στο κομμάτι που είναι πάνω από τα Καλυβάκια, στη γέφυρα στα Άσπρα Σπίτια, μία εργολαβία ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, η οποία δημοπρατήθηκε και έχει ανάδοχο τον κ. Νικολετόπουλο και περιμένουμε να τελειώσει ο προσυμβατικός έλεγχος προκειμένου να γίνει εγκατάσταση του αναδόχου και η έναρξη των εργασιών». Ο κ. Μπαλιούκος εξέφρασε την δυσαρέσκειά του, κάτι που μεταφέρθηκε και προς την Περιφέρεια για τον αποκλεισμό των προτάσεων που αφορούσαν το πρόγραμμα του εξηλεκτρισμού για τις πυρόπληκτες παραγωγικές μονάδες και κυρίως κτηνοτροφικές μονάδες νέων ανθρώπων με σημαντικό ζωικό κεφάλαιο. «Κάνουν αγώνα ζωής για να διατηρήσουν ζωή στην περιοχή αυτή που υπέστη την ζημιά που υπέστη το 2007» σχολίασε ο δήμαρχος. Παράλληλα τόνισε πως εστάλη το μήνυμα στην Περιφέρεια πως θα απαιτηθούν από το δήμο, οι ίδιες αντικειμενικές διαδικασίες που τηρήθηκαν μέχρι σήμερα σε συντομότερους χρόνους σε ότι αφορά το προϊόν εκπτώσεων. «Δεν θα το εκβιάσουμε εις βάρος των αναδόχων και των έργων, αλλά θα ζητήσουμε να είναι προϊόν της αγοράς, εκπτώσεων που δίνονται και αφήνουν ένα ικανοποιητικό κέρδος για τους ιδίους αλλά και χωρίς να βλάπτουμε την ποιότητα του έργου. Είμαστε εν αναμονή της εγγραφής της ΣΑΕ να πάρουν κωδικούς τα έργα και να ξεκινήσουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες και να τρέξει το μεγάλο για τον δήμο μας πρόγραμμα» είπε ο κ. Μπαλιούκος.

Συμπλήρωσε δε, πως σε ότι αφορά τον εξηλεκτρισμό των περιοχών, θα αποτελεί μόνιμη επιδίωξη και θα γίνουν προσπάθειες για κάλυψη εξ ιδίων πόρων. «Αυτό που έγινε ήταν εκ του ουκ άνευ. Δεν περιμέναμε την μεταχείριση αυτή, αυτών των ανθρώπων. Μέχρι τώρα ήταν το επίσημο επιχείρημα και της κοινωνίας και των ελεγκτικών μηχανισμών ότι τα χρήματα ο κόσμος τότε τα έδωσε για τον πυρόπληκτο. Μία δράση που βάλαμε και ακουμπούσε τον πυρόπληκτο απερρίφθη. Εμείς θα το βάλουμε και πάλι γιατί είναι μέσα στην φιλοσοφία του φορέα μας» τόνισε ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος