FOLLOW US: facebook twitter

Πιθανή αναβάθμιση της Ελλάδας από την Moody’s σήμερα

Ημερομηνία: 23-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Ο οίκος αξιολόγησης Moody’s θα προβεί την Παρασκευή σε ανακοίνωση για την πιστοληπτική διαβάθμιση της Ελλάδας σύμφωνα με άτομο που είναι σε θέση να γνωρίζει και είναι πιθανό να την αναβαθμίσει μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος.

Η σχετική ανακοίνωση αναμένεται αργά το βράδυ ώρα Ελλάδος.

Η Moody’s αξιολογεί την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας πολύ χαμηλότερα σε σχέση με την Standard & Poor’s (S&P). Για την ακρίβεια, η Moody’s βαθμολογεί την χώρα τέσσερα σκαλιά χαμηλότερα σε σχέση με την S&P.

Η Moody’s και η Fitch Ratings δίνουν την ίδια διαβάθμιση στην Ελλάδα.

Και οι τρείς εταιρείες αξιολόγησης κατατάσσουν την Ελλάδα στην κατηγορία των χωρών με υψηλό πιστωτικό ρίσκο.

Η Moody’s αξιολογεί την Ελλάδα με ‘Caa3’ και «ουδέτερες» προοπτικές (outlook). Η Moody’s θα μπορούσε να αναβαθμίσει τις προοπτικές σε «θετικές» που θεωρείται προθάλαμος για αναβάθμιση ή να προχωρήσει απευθείας σε αναβάθμισης σε υψηλότερο επίπεδο, διατηρώντας τις προοπτικές «ουδέτερες».

Σημειώνεται ότι η S&P δίνει την υψηλότερη βαθμολογία στην Ελλάδα με ‘Β’ και ακολουθεί η Fitch με ‘CCC’.

Τα ελληνικά ομόλογα έχουν κάνει ράλι τις τελευταίες εβδομάδες μετά την συμφωνία στο Eurogroup, ενσωματώνοντας πιθανόν κάποια αναβάθμιση απο τους οίκους αξιολόγησης.

H απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς κινείτο γύρω από 5,56% το μεσημέρι της Παρασκευής από 7,12% στις αρχές της χρονιάς και το χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2009 πριν η Ελλάδα μπεί σε μνημόνιο


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος