FOLLOW US: facebook twitter

Περισσότεροι από 120 Μεσσήνιοι εκδρομείς ξεναγήθηκαν στον Επικούριο Απόλλωνα

Ημερομηνία: 04-08-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

epikourios-messinioi

Πάνω από 120 Μεσσήνιοι είχαν την ευκαιρία να δουν, άλλοι για πρώτη φορά άλλοι και πάλι, τη μοναδική ομορφιά του Ναού του Επικούριου Απόλλωνα. Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια προγραμματισμένης εκδρομής και εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Λαογραφικό Μουσείο Ανδρίτσαινας.

Τα δύο μεγάλα πούλμαν, όπως αναφέρει το «Φιγαλεία news»ξεκίνησαν από την Κυπαρισσία και αφού πέρασαν από τη Νέα Φιγαλεία κατευθύνθηκαν προς τον Επικούριο Απόλλωνα όπου και πραγματοποίησαν στάση για ξενάγηση.

Εκεί τους περίμενε ο ερευνητής κ. Απόστολος Λ. Πιερρής, Διευθυντής του διεθνούς Ινστιτούτου Φιλοσοφικών Ερευνών, ο οποίος έχει ασχοληθεί εκτενώς με τον Επικούριο Απόλλωνα. Μάλιστα πέρυσι είχε πραγματοποιηθεί παρόμοια εκδήλωση και στη Νέα Φιγαλεία με ομιλητή τον ίδιο.

Έπειτα οι Μεσσήνιοι αναχώρησαν για την Ανδρίτσαινα όπου επισκέφθηκαν την «Νικολοπούλειο» Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ανδρίτσαινας όπου εκεί τους υποδέχθηκε η Διευθύντρια κ. Αντωνία Βλαχούση όπου και τους ξενάγησε στους χώρους της βιβλιοθήκης.

Ακολούθησε η ενημερωτική εκδήλωση στο Λαογραφικό Μουσείο της Ανδρίτσαινας με κεντρικό ομιλητή όπως προαναφέραμε τον κ. Πιερρή με θεματολογία σχετικά με την ιστορία του Ναού του Επικουρίου Απόλλωνα. Τέλος οι Μεσσήνιοι απόλαυσαν το γεύμα τους και τον καφέ τους στα καταστήματα της Ανδρίτσαινας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πούλμαν συνόδευσε από τη Νέα Φιγαλεία στην Ανδρίτσαινα για λόγους ασφαλείας, εθελοντής, μέλος της πολιτικής προστασίας Φιγαλείας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος