FOLLOW US: facebook twitter

Περισσότερα χαμόγελα, λιγότερα προβλήματα για τα άτομα με αναπηρία στην Ηλεία το 2018

Ημερομηνία: 30-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

Το 2017 υπήρξε χρονιά αναγέννησης για το ΚΕΦΙΑΠ Πύργου και ο σύλλογος γονέων κηδεμόνων και ΑμεΑ Ήλις, δεν το ξέχασε αυτό. Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου το περασμένο Σάββατο στον συγκεκριμένο χώρο, ο πρόεδρος Γιάννης Παπαδάτος, χαρακτήρισε τον διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας, Κώστα Διαμαντόπουλο, δεύτερο πατέρα για τα άτομα με αναπηρία, αφού όπως είπε δεν έκλεισε τα μάτια μπροστά στα άτομα με αναπηρία, αλλά αντίθετα τα έκανε μέρος του σχεδιασμού της και μάλιστα σε υψηλή θέση.

Η εκδήλωση άνοιξε με ένα μικρό θεατρικό που παρουσίασαν τα παιδιά του συλλόγου. Ο πρόεδρος Γιάννης Παπαδάτος, στη συνέχεια τόνισε προς τους παριστάμενους και ειδικότερα προς τους επίσημους προσκεκλημένους πως «… η παρουσία σας εδώ από τη μια δηλώνει την ευαισθησητοποίησή σας στα θέματα που αφορούν τα άτομα με αναπηρία και απο την άλλη την στήριξή σας στην προσπάθεια που κάνει ο σύλλογος για να αναδείξει και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που απασχολούν τα άτομα αυτά».

Αναφερόμενος στη νέα χρονιά που ξεκίνησε είπε ότι «… ελπίζουμε πως ο σύλλογος θα ανταποκριθεί πλήρως στην αποστολή του, ενώ η πολιτεία θα κάνει το χρέος της παρουσιάζοντας ένα πιο κοινωνικό πρόσωπο για τα άτομα με αναπηρία.

Στο ΚΕΦΙΑΠ βλέπουμε ότι σταδιακά το τελευταίο διάστημα όλα τα τμήματα και τα αντίστοιχα προγράμματα να λειτουργούν σχεδόν πλήρως. Ελπίζουμε να υπάρχει η δυνατότητα να συνεχίσουν έτσι και να μην ήταν η περίοδος αυτή, η εξαίρεση στην καταβαράθρωση των προμγραμμάτων.

Παρά τα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάζονται με την έλλειψη προσωπικού, όταν υπάρχει διάθεση και ενδιαφέρον, πάντα βρίσκονται εναλλακτικές λύσεις. Η νέα διοίκηση του ΓΝ Ηλείας δεν έκλεισε τα μάτια μπροστά στα άτομα με αναπηρία, αλλά αντίθετα τα έκανε μέρος του σχεδιασμού της και μάλιστα σε υψηλή θέση. Ελπίζουμε να συνεχιστεί αυτό να να προσφέρουμε πιο ποιοτική ζωή στα άτομα με αναπηρία και περισσότερες επιλογές στην καθημερινότητά τους» είπε μεταξύ άλλων σχολιάζοντας πως «ο διοικητής έγινε δεύτερος πατέρας μας» αποδίδοντας στη συνέχεια ευχαριστίες προς τη διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας, τον υφυπουργό Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη που στηρίζει την εκπαίδευση στα ειδικά σχολεία, την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδα, την Ι.Μ. Ηλείας μα κυρίως προς τους εργαζόμενους στο ΚΕΦΙΑΠ.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δημήτρης Μπαξεβανάκης, εξέφρασε τις ευχαριστίες σε όλους και στα παιδιά για την παράσταση που έδωσαν και περιείχε μηνύματα και ψυχική δύναμη.

«Να έχετε δύναμη, να συνεχίσεται να προσπαθείτε στον αγώνα που δίνετε όλοι σας και καλή δύναμη στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς που υπάρχουν για να βοηθούν τα παιδιά» ανέφερε ο υφυπουργός.

Από την πλευρά του ο διοικητής του Γ.Ν. Πύργου Κώστας Διαμαντόπουλος πέραν των ευχών, επισήμανε πως «… η διοίκηση και το προσωπικό του Γ.Ν. Ηλείας θα συνεχίσει να είναι δίπλα σας. Είχαμε δώσει μια υπόσχεση ότι αυτό το κτίριο θα ξαναζωντανέψει και το 2017 νομίζω πως ήταν μια πολύ καλή χρονιά. Πήγαμε κατασκήνωση και ετοιμάζουμε το αίτημα και για το επόμενο καλοκαίρι. Το βέβαιο είναι πως μπορούμε να κάνουμε και περισσότερα και καλύτερα για αυτό το χώρο» τόνισε μεταξύ άλλων. Χαιρετισμό απηύθυναν ακόμα ο π. Νικόλαος Κατσιδήμας, ο περιφερειακός σύμβουλος Λάμπης Αριστειδόπουλος, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Δυτ. Ελλάδας Ανδρέας Λιβανός και ο πρώην πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου Βαγγέλης Παπαγεωργίου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος