FOLLOW US: facebook twitter

Παρουσίαση του έργου του Παναγιώτη Δ. Οικονομόπουλου

Ημερομηνία: 11-08-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

ekthesi-vivliou2016-kourouta1

Σήμερα στην 15η Έκθεση Βιβλίου στην Κουρούτα

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η 15η Έκθεση Βιβλίου στην πλατεία της Κουρούτας καθώς δεκάδες φίλοι του βιβλίου, επισκέπτονται καθημερινά τα 12 καλαίσθητα περίπτερα που έχουν στηθεί και που φιλοξενούν δεκάδες τόμους βιβλίων από 24 εκδοτικούς οίκους.  Η σημαντική για τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής έκθεση βιβλίου, που διοργανώνεται από τον Εμπορικό Σύλλογο Αμαλιάδας για 15η συνεχή χρονιά με την στήριξη Δήμου Ήλιδας και τη συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Παπαχριστοπούλειου Βιβλιοθήκης θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 14 Αυγούστου και θα λειτουργεί καθημερινά από τις 8 το βράδυ έως τις 12 τα μεσάνυχτα.

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων, χθες το βράδυ, έγινε παρουσίαση του βιβλίου του Βασίλη Λαδά «Αφρικανική Σκόνη» από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη ενώ σήμερα, η βραδιά θα είναι αφιερωμένη στο έργου του Πάνου Δημητρίου Οικονομόπουλου. Για τον συγγραφέα θα μιλήσουν η δημοσιογράφος Ελένη Σκάβδη και ο φιλόλογος Γιάννη Δεληγιάννης. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του τα πέρασε στην Αμαλιάδα απ’ όπου κατάγονταν, σε μια αγροικία έξω από την πόλη, στην Μαραθιά με τα σκυλιά και το αμπέλι του. Εκεί συνέγραψε και τα τελευταία του μυθιστορήματα.

Ο Παναγιώτης Οικονομόπουλος γεννήθηκε στην Αμαλιάδα Ηλείας κι έζησε στην Αθήνα. Από 18 χρονών εντάχθηκε στην ομάδα του Α. Στίνα. Φοιτητής της ιατρικής εκτοπίστηκε στη Λήμνο. Έμεινε στην εξορία για 4 περίπου χρόνια. Μετά υπηρέτησε τη στρατιωτική θητεία του στη Μακρόνησο, όπου είχε ζήσει ως πολιτικός εξόριστος. Συνέχισε την Ιατρική και μετά το πτυχίο του έκανε σπουδές στη Γαλλία για 3 χρόνια. Στη διάρκεια της δικτατορίας, κατέφυγε στην Ελβετία και δούλεψε στην Ιατρική Σχολή του Fribourg και της Γενεύης ως ερευνητής. Μετά την πτώση της χούντας, προσελήφθη στο ερευνητικό τμήμα του αντικαρκινικού Νοσοκομείου “Α. Σάββας”, όπου και οργάνωσε το εργαστήριο Ηλεκτρονικής Μικροσκοπίας. Ύστερα από τρία χρόνια, απολύθηκε με όλο το προσωπικό του ερευνητικού τμήματος λόγω της πολιτικής δράσης των μελών του. Προσελήφθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου, εκτός από τη διδασκαλία των φοιτητών της ιατρικής και της οδοντιατρικής, έγραψε και βιβλία για το γνωστικό αντικείμενο του μαθήματος που δίδασκε. Ανάμεσα στις διώξεις και τις επιστημονικές του υποχρεώσεις, έγραψε διηγήματα, μυθιστορήματα και θέατρο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος