FOLLOW US: facebook twitter

Παρεμβάσεις 4 εκατ. ευρώ στο πυρόπληκτο οδικό δίκτυο

Ημερομηνία: 15-09-2021 | Συντάκτης:
Πρόταση για υποβολή στο ΠΔΕ από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Το ποσό των τεσσάρων εκατ. ευρώ σχεδιάζει να δαπανήσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για να αποκαταστήσει τις βλάβες στο επαρχιακό οδικό δίκτυο των πυρόπληκτων περιοχών των δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας.

Η σχετική πρόταση εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας και θα υποβληθεί στη Διεύθυνση Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, μαζί με το τεχνικό δελτίο στο οποίο περιγράφονται αναλυτικό το αντικείμενο του έργου και η σκοπιμότητά του.

Με βάση το έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Ηλείας, προβλέπονται εργασίες σε επαρχιακούς δρόμους που καταστράφηκαν από τις θερινές πυρκαγιές. Όσον αφορά τον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, παρεμβάσεις θα γίνουν στα τμήματα Μιράκα-Λάλας-ΕΟ 111, Βασιλάκι-Νεμούτα-Αχλαδινή από την Εθνική Οδό Πύργου-Τριπόλεως μέχρι την επαρχιακή οδό Μιράκα-Λάλα στη διασταύρωση 33 ΕΟ και Νεμούτα προς Τρανή Λάκκα, στα όρια του νομού, από την επαρχιακή οδό Βασιλάκι-Νεμούτα-Αχλαδινή.

Στον δήμο Πύργου προβλέπονται εργασίες αποκατάστασης  στο οδικό τμήμα Καρούτα-Λαντζόι-Λάλα διά Γραμματικού, Χελιδονίου, Κρυονερίου, και Λάσδικα, καθώς και στον δρόμο Πύργος-Λαμπέτι-Λάνθι διά της Μονής Κρεμαστής.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν αποκατάσταση ασφαλτοτάπητα, στον οποίο επήλθε βλάβη λόγω της υψηλής θερμοκρασίας, με ταυτόχρονη επέμβαση στα ερείσματα που αποσταθεροποιήθηκαν, άρση καταπτώσεων, απομάκρυνση και αποκατάσταση πρανών που αποσταθεροποιήθηκαν, καθώς και αποκατάσταση αποχετευτικών συστημάτων των δρόμων με καθαρισμό, διάνοιξη και ανακατασκευή όπου απαιτείται.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος