FOLLOW US: facebook twitter

Παρέμβαση Διοικητή ΙΚΑ για τον 25χρονο από τα Λεχαινά

Ημερομηνία: 30-11-2016 | Συντάκτης:

kalamatianos

Δόθηκε εντολή από τον Διονύση Καλαματιανό για εκ νέου διερεύνηση του φακέλου

Άμεση υπήρξε η ανταπόκριση του Ηλείου Διοικητή του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ Διονύση Καλαματιανού, στο δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΡΩΙΝΗ» σχετικά με τη διακοπή χορήγησης του προνοιακού επιδόματος στον 25χρονο Πάνο Μονόλιθο από τα Λεχαινά. Όπως είχε αναφερθεί στο ρεπορτάζ, ο νεαρός, παιδί 10μελούς πολύτεκνης οικογένειας, υποχρεώθηκε σε ακρωτηριασμό στο ένα πόδι στα 6 του χρόνια λόγω μηνιγγίτιδας. Στο σχετικό αίτημα του 25χρονου αλλά και της εφημερίδας μας να επανεξετάσει την υπόθεση του, ο κ. Καλαματιανός, αναφέρει τα εξής:

Εφημερίδα ¨Πρωινή¨

Διευθυντή Σύνταξης

monolithos-panos-epidoma-anaphria

Απαντώντας στο δημοσίευμα της εφημερίδα σας στο φύλλο της 28/11/2016 με τίτλο «Τον πέταξαν στον Καιάδα: Έκοψαν το προνοιακό επίδομα σε 25χρονο με μόνιμη αναπηρία» και αφορά στη περίπτωση του κ. Πάνου Μονόλιθου, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Σύμφωνα με τον Νόμο 3863/2010, το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α), λειτουργεί από 1/9/2011, υπαγόμενο στη Διεύθυνση Αναπηρίας και Ιατρικής της Εργασίας της Διοίκησης ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, η οποία έχει την ευθύνη της διοικητικής υποστήριξης αυτού.

Λειτουργεί με γνώμονα την εξασφάλιση της ενιαίας υγειονομικής κρίσης σε όλες τις περιπτώσεις που απαιτείται πιστοποίηση της αναπηρίας και σε κάθε περίπτωση οι Υγειονομικές Επιτροπές αξιολογούν τα αιτήματα, βάσει του Ενιαίου Πίνακα Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίας  και κατά ιατρική κρίση.

Στη περίπτωση του  κ. Πάνου Μονόλιθου η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ αμέσως αφού έλαβε γνώση της διακοπής της προνοιακής του παροχής, δρομολόγησε εκ νέου, διερεύνηση του εν λόγω ιατρικού φακέλου, στο πλαίσιο δειγματοληπτικού ελέγχου.

Σημειώνεται ότι η παροχή προνοιακών επιδομάτων χορηγείται από τη Γενική Γραμματεία Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σε κάθε περίπτωση θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες, νόμιμες διαδικασίες, εφόσον τηρούνται βέβαια οι προβλεπόμενες προϋποθέσεις:

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος