FOLLOW US: facebook twitter

Παρέμβαση Βασίλη Παναγόπουλου: «Ο κατά φαντασίαν επιτυχημένος Δήμαρχος»

Ημερομηνία: 11-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Οξεία κριτική στα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής και προσωπικά στο Δήμαρχο Πύργου Γαβρίλη Λιατσή ασκεί με παρέμβαση του, ο πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και νυν ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Βασίλης Παναγόπουλος. Η παρέμβαση του κ. Παναγόπουλου έχει ως εξής:

«Το «διαζύγιο» του Δημάρχου Πύργου με την πραγματικότητα είναι τελικά οριστικό.

Κάθε φορά που βρίσκεται μπροστά σε μικρόφωνο δεν παραλείπει να «θαυμάσει» τον εαυτό του για αυτά για τα οποία θα έπρεπε να ντρέπεται.

Έχοντας μηδενική απορροφητικότητα κοινοτικών προγραμμάτων, ανύπαρκτο έργο και ηχηρή απουσία από κάθε ουσιαστική αναπτυξιακή προσπάθεια, αναφέρεται στην ύπαρξη στα ταμεία του Δήμου αποθεματικού 7,6εκ. ευρώ.

Ο Δήμαρχος Πύργου είναι αλήθεια ότι δεν ξοδεύει χρήματα!

Δεν ξοδεύει χρήματα για έργα, για υποδομές, για ό,τι τέλος πάντων χρειάζεται ο Δήμος για να γίνει ανθρώπινος. Δεν εκτελεί κανένα έργο, δεν υλοποιεί καμμία μελέτη, παραμένει αδρανής.

Αντίθετα ξοδεύει χρήματα για τον εαυτό του και τους συνεργάτες του! Ψεύδεται ασύστολα όταν ισχυρίζεται ότι δεν εισπράττει τον μισθό του για να μην επιβαρύνει τον Δήμο.

Ισχυρίζεται δηλαδή ότι δεν εισέπραττε την αποζημίωση – μισθό του, το οποίο συνέβαινε μέχρι πρόσφατα, όχι διότι τον είχε χαρίσει στον Δήμο αλλά διότι δεν τον δικαιούταν, έχοντας προτιμήσει την είσπραξη της υψηλότερης σύνταξής του.

Αυτό βέβαια άλλαξε εσχάτως όταν με αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου, ο Δήμαρχος φρόντισε να επιβαρύνει τα ταμεία του Δήμου 134.287,66€, και τούτο  γιατί μετά την αύξηση του μισθού των Δημάρχων υπαναχώρησε από την απόφαση του να λαμβάνει την σύνταξή του. Όταν δηλαδή ο μισθός του Δημάρχου αυξήθηκε και υπερέβη το ποσό της σύνταξής του, ο κ.Λιατσής αποφάσισε να τον εισπράξει από τα Ταμεία του Δήμου και μάλιστα αναδρομικά!!!.

Δεν παραλείπει εξάλλου ο κ.Δήμαρχος να χρεώνει τον Δήμο με οδοιπορικά και λοιπά έξοδα του ιδίου και των συνεργατών του, που ανέρχονται σε υπέρογκα ποσά, εν αντιθέσει με τους προκατόχους του, που ουδέποτε έλαβαν το παραμικρό για την αιτία αυτή.

Ο ίδιος άλλωστε, λόγω της αδυναμίας του να συνεργασθεί με τα στελέχη του, στερείται Αντιδημάρχων, παραμένοντας συγκεντρωτικός και μονόχνωτος και τελικά αναποτελεσματικός.

Απασχολεί βέβαια αμοιβόμενους ειδικούς συνεργάτες και έχει βεβαίως διορίσει Γεν.Γραμματέα στον Δήμο, έχοντας στήσει ένα μηχανισμό βιτρίνα που στοιχίζει πανάκριβα χωρίς να αποδίδει τα αναμενόμενα.

Δεν διακατέχεται ο Δήμαρχος από το πνεύμα του νοικοκυρέματος, αλλά της πονηρής διαχείρισης.

«Αποταμιεύει» χρήματα προκειμένου να τα ξοδέψει στο τέλος της θητείας του για προεκλογικούς σκοπούς.

Αυτό άλλωστε έπραττε πάντοτε.

Για τους δημοτικούς άρχοντες, όμως, μιλάει το έργο τους ή η απουσία αυτού.

Μία σύγκριση των μεγεθών οδηγεί σε κρίσιμα συμπεράσματα:

Ο Δήμαρχος Πύργου, Γαβρίλης Λιατσής, όπως προκύπτει από τον επενδυτικό απολογισμό των ετών 1999-2006 είχε εκτελέσει έργα αξίας 17.756.000€. Παραδίδοντας τα ηνία στους διαδόχους του, το έτος 2006, το χρηματικό υπόλοιπό του ήταν μόλις 223.260€.

Σε αντίθεση με τα παραπάνω, η Δημοτική Αρχή του Μ.Παρασκευόπουλου κατά τα έτη 2007-2014 εκτέλεσε έργα αξίας 42.000.000€ και το χρηματικό υπόλοιπο κατά τη λήξη της θητείας της ήταν 2.136.438€!!

Η αναδρομή στο παρελθόν επομένως δεν συμφέρει τον κ.Λιατσή, εκτός βέβαια εάν περιέχει «αναδρομικούς» μισθούς.

Γι’αυτό  του συστήνουμε να την αποφεύγει».

Βασίλης Παναγόπουλος, Δημ. Σύμβουλος Πύργου


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος