FOLLOW US: facebook twitter

Παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ Ηλείας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Ημερομηνία: 07-10-2016 | Συντάκτης:

elme

Στο επίκεντρο περικοπές τμημάτων και στέγαση

Το θέμα της συρρίκνωσης των τμημάτων στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι περικοπές στα τμήματα των ΕΠΑΛ του νομού και η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με το Ειδικό Γυμνάσιο Πύργου αποτέλεσαν τα βασικά ζητήματα της παράστασης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε χθες η ΕΛΜΕ Ηλείας. Το προεδρείο του συνδικαλιστικού φορέα των καθηγητών μαζί με συναδέλφους τους, παραβρέθηκαν στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας για να καταθέσουν επισήμως τη διαμαρτυρία τους. Απόντος του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Βασίλη Δημητρέλλου, είχαν συνάντηση με τον προϊστάμενο εκπαιδευτικών θεμάτων Νίκο Αγγελόπουλο. Αφού άκουσε τις θέσεις της ΕΛΜΕ, τοποθετήθηκε σε κάποιες εξ αυτών λόγω αρμοδιότητας και στο πλαίσιο που το επιτρέπει η θέση του όπως εξήγησε. Για τα υπόλοιπα παρέπεμψε τόσο στον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας όσο και σε ανώτερους θεσμικά φορείς.

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας Βασίλης Βασιλειάδης αναφέρθηκε σε τμήματα που «κόπηκαν» στα ΕΠΑΛ στον Τομέα Ηλεκτρολόγων στην Κρέστενα και στην Αμαλιάδα. Μια εξέλιξη που δημιουργεί προβλήματα στους μαθητές που θέλουν να ακολουθήσουν αυτό τον τομέα, κάτι που επισημάνθηκε και στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης όπου τονίστηκε πως στον Τομέα Ηλεκτρολόγων από την Πάτρα έως την Κυπαρισσία μόνο στον Πύργο υπάρχει πλέον τμήμα. Μίλησε για τομείς που δεν λειτουργούν όπως αυτός της Γεωπονίας στο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας, που καλύπτεται από αναπληρωτές καθηγητές. Τέθηκε και το θέμα των βιβλίων όπου για πολλές ειδικότητες των ΕΠΑΛ δεν υπάρχουν και καθηγητές και μαθητές χρησιμοποιούν φωτοτυπίες. Ο κ. Βασιλειάδης μίλησε και για την προσπάθεια μείωσης των τμημάτων και αύξησης του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα όχι μόνο σε ΕΠΑΛ αλλά και σε ΓΕΛ. Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ ζήτησε να μην υπάρξουν αλλαγές στο φετινό προγραμματισμό με μειώσεις τμημάτων. Επίσης στάθηκε στο θέμα των μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες, όπου κατηγόρησε τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση πως δεν δείχνει το κατάλληλο ενδιαφέρον. Έκανε αναφορά ακόμα και στο θέμα της ασφάλειας και τον αριθμό που ορίζουν οι κανονισμοί πυρασφάλειας και τις ευθύνες που έχει η Διεύθυνση σε αυτό.

Τέλος μίλησε για το στεγαστικό θέμα των ειδικών σχολείων του δήμου Πύργου, όπως του 2ου ΕΠΑΛ, του Ειδικού Γυμνασίου και του ΕΕΕΕΚ το Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Βαρθολομιού, το Γυμνάσιο Σιμόπουλου, κάνοντας λόγο για ακατάλληλα ή μη επαρκή κτίρια.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος