FOLLOW US: facebook twitter

Πανηλειακός: Η συνέντευξη Τύπου ενόψει ΠΑΟΒ-Αλ. Μαντζούνης: «Ο Πανηλειακός δεν έχει ταβάνι»

Ημερομηνία: 11-10-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα στη Συντριάδα ο Πανηλειακός, ενόψει του κυριακάτικου ντέρμπι με τον ΠΑΟ Βάρδας, αλλά και γενικότερα για τη φετινή σεζόν που βρίσκεται στο ξεκίνημα ακόμα. Μίλησαν ο προπονητής του Πανηλειακού, Αλέξης Μαντζούνης και ο έμπειρος στόπερ και εκ των αρχηγών της ομάδας, Δημήτρης Αρβανίτης, οι οποίοι κάλεσαν τον φίλαθλο κόσμο του Πύργου αλλά και όλης της Ηλείας  να δώσει το «παρών» την Κυριακή στο ηλειακό ντέρμπι και να εμψυχώσει τους ποδοσφαιριστές διότι το αξίζουν, όπως είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Μαντζούνης.

Πρώτος το λόγο πήρε ο ερυθρόλευκος τεχνικός, ο οποίος ανέφερε για το ντέρμπι: «Η φανέλα του Πανηλειακού επιβάλλει να πηγαίνει πάντα για τη νίκη, είτε είναι εντός είτε είναι εκτός έδρας. Αυτό βέβαια καθορίζεται από τον αντίπαλο και από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα και το βαθμό δυσκολίας που έχει να αντιμετωπίσει. Αλλά σαν φιλοσοφία, για μας είναι αδιαπραγμάτευτο, όπου και να παίζουμε και με όποιον και να παίζουμε, πάμε μόνο για τη νίκη. Παίζουμε με έναν πάρα πολύ καλό αντίπαλο, πάρα πολύ έμπειρο στην κατηγορία, έχει παιδιά με πολλές παραστάσεις σε Β΄ και Γ΄ Εθνική, έναν εξαιρετικό κορμό που παίζουν χρόνια μαζί και σίγουρα θέλει τεράστια προσοχή και σεβασμό. Θεωρώ ότι είναι ένα ματς γιορτή, όχι μόνο για την πόλη του Πύργου αλλά για όλο το νομό και καιρού επιτρέποντος είναι μια καλή ευκαιρία όλος ο κόσμος να έρθει στο γήπεδο και να χειροκροτήσει δύο ομάδες που είναι κόσμημα και εκπροσωπούν επάξια την Ηλεία σε πανελλήνιο επίπεδο».

«Θα παλέψουμε μόνο για τη νίκη»

Αναφορικά με τις απουσίες των Σωτηρόπουλου, Νικολόπουλου, ο Μεσσήνιος τεχνικός απάντησε: «Φιλοσοφία μου είναι ότι οι δικαιολογίες γεννούν αποτυχίες. Δεν υπάρχει ομάδα στον κόσμο που κάθε Κυριακή να μην έχει προβλήματα και ελλείψεις. Αν κλαις πάνω από τα προβλήματα, θα χάσεις την ουσία, που η ουσία είναι να κερδίσεις την Κυριακή. Αγωνιστικά είναι πολύ μεγάλες ελλείψεις, είναι η δύναμη από την αριστερή μας πλευρά, αυτό το ξέρουν όλοι αλλά από κει και πέρα δεν σημαίνει πως θα μείνουμε στις ελλείψεις. Εμείς θα παλέψουμε μόνο για τη νίκη, αυτό επιβάλλει η φανέλα και η νοοτροπία μας  και μην ξεχνάτε στο Φοίβο Κρεμαστής, είχαμε πάλι δύο απουσίες και στην πορεία χάσαμε και το Νικολόπουλο. Με αυτές τις απουσίες και με τους τραυματισμούς κατά την ροή του αγώνα του Μπαρμπαρούση και του Κωνσταντακόπουλου, οι παίκτες έβγαλαν εγωισμό και πήραμε το διπλό στο τελευταίο λεπτό».

«Δείχνουμε ψυχή και εγωισμό»

Σε ερώτηση για  τις κάρτες που δέχονται εύκολα οι παίκτες και αν η ομάδα δέχεται κυνηγητό από τη διαιτησία, απάντησε: «Εγώ πληρώνομαι για να είμαι στις τέσσερις γραμμές, προπονητής. Έξω από τις τέσσερις γραμμές υπεύθυνη είναι η διοίκηση της ομάδας. Σίγουρα δεν μας χαροποιεί ότι έχουμε τρεις αποβολές σε δύο παιχνίδια. Αυτό έχει διπλή ανάγνωση: από τη μια ότι δεν έχουμε την καλύτερη αντιμετώπιση από τη διαιτησία στα δύο ματς και αυτό είναι αλήθεια και το έχει δει όλος ο κόσμος και από την άλλη ότι ίσως κάτι κάνουμε λάθος εμείς και το προκαλούμε.  Πάντως, η ομάδα δείχνει ψυχή και εγωισμό και ίσως από υπερβάλλοντα ζήλο έχει δει κάποιες κόκκινες. Τα υπόλοιπα είναι θέμα της διοίκησης».

«Αυτή η ομάδα δεν έχει ταβάνι»

Στην ερώτησή μας πότε η ομάδα θα είναι έτοιμη με βάση τα δικά του «θέλω», είπε: «Είμαι εδώ 25 μέρες, δεν δίνω δικαιολογία, προσπαθώ να μάθω την ομάδα μου κάθε μέρα όλο και πιο πολύ. Στα πρώτα δύο ματς η ομάδα έδειξε χαρακτήρα, ακόμα και στη Ραφήνα που χάσαμε, ο κόσμος χειροκρότησε τους παίκτες, γεγονός που σημαίνει πως κάτι είδε που έκανε αυτή τη χειρονομία και από κει και πέρα όταν επανέλθουν οι τιμωρημένοι και όπως δουλεύουμε πολύ ταπεινά και συνειδητά στις τέσσερις γραμμές, αμεσότατα, μετά από 2-3 αγωνιστικές, η ομάδα θα δείξει αυτό που πρέπει να δείξει. Δηλώνω δημόσια μέσα από τη μικρή μου εμπειρία πως αυτή η ομάδα δεν έχει ταβάνι. Αγωνιστικά, με αυτούς τους χαρακτήρες και την ποιότητα των παικτών που έχει, για μένα ο Πανηλειακός δεν έχει ταβάνι, μόνο να ονειρεύεται μπορεί».

Τέλος, στην ερώτησή μας, που μπορεί να φτάσει ο Πανηλειακός, με βάση τη δυναμικότητα του ομίλου, ο Αλέξης Μαντζούνης, ανέφερε: «Ξέρουμε σε ποιον όμιλο είμαστε, ξέρουμε ποια είναι τα φαβορί για πρωτάθλημα, όμως εμένα προσωπικά οι δυσκολίες μου δίνουν ενέργεια και δεν με λυγίζουν ποτέ. Και ίδια θα είναι και η ομάδα μας. Αυτό το δείξαμε και στις δύο πρώτες αγωνιστικές, κόντρα σε όλους και σε όλα η ομάδα έβγαλε ψυχή και χαρακτήρα, πήρε αποτέλεσμα. Δεν θέλω να σας πω ότι αυτή η ομάδα θα πάρει το  πρωτάθλημα ή θα πάει για πρωτάθλημα ή θα σωθεί εύκολα. Κεφάλι κάτω,  ταπεινότητα, δουλειά στο κόκκινο, προχωράμε βήμα βήμα και είμαι αισιόδοξος. Και κάτι τελευταίο για τον κόσμο, τις δύο πρώτες αγωνιστικές τα παιδιά έδειξαν ότι αξίζουν τη συμπαράσταση και το χειροκρότημα του κόσμου. Και θεωρώ μια ηθική επιβράβευση για αυτά τα παιδιά, ο κόσμος να έρθει να τα αγκαλιάσει. Υπάρχει υγεία εδώ και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα το αίσθημα της περηφάνιας θα είναι πάνω από τη στεναχώρια, όπως έγινε και στη Ραφήνα. Καλούμε όλο τον κόσμο της πόλης και απ’ όλο το νομό να έρθουν να χειροκροτήσουν αυτά τα παιδιά, διότι πραγματικά το αξίζουν».

Δημήτρης Αρβανίτης: «Θα έχουμε μια πολύ καλή πορεία»

Ο Δημήτρης Αρβανίτης είπε  για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΒ: «Ξεκινάμε τα εντός με τον ΠΑΟ Βάρδας, είναι σίγουρα μια καλή ομάδα, έμπειρη για την κατηγορία, εμείς θα κάνουμε όλα αυτά που έχουμε δουλέψει μέσα στην εβδομάδα και θα κάνουμε κατάθεση ψυχής για να πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Είναι μια ομάδα που θέλει προσοχή και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο για να κερδίσουμε το ματς. Υπάρχουν φαβορί στον όμιλο αλλά τα φαβορί δεν πετυχαίνουν πάντα το στόχο τους. Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα μας, δουλεύουμε αρκετά, δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη και πιστεύω πως θα έχουμε μια πάρα πολύ καλή πορεία. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας, εμείς υποσχόμαστε ότι θα δίνουμε τα πάντα για να κερδίζουμε τα ματς και από πλευράς διάθεσης και αγωνιστικότητας, αυτό που θα βλέπει ο κόσμος θα τον κάνει να φεύγει χαρούμενος από το γήπεδο. Υπάρχει ποιότητα στον Πανηλειακό, έχουμε καλή χημεία, έχουμε εμπιστοσύνη μεταξύ μας αλλά και στον προπονητή μας και αυτό θα φανεί και στο γήπεδο».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος