FOLLOW US: facebook twitter

Πανηλειακός-Αστέρας Αμαλιάδας 1-0: Ο Σωτηρόπουλος μίλησε στο 94΄

Ημερομηνία: 20-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Φάση από το ντέρμπι με πρωταγωνιστή τον σκόρερ Γιάννη Σωτηρόπουλο και τον Κώστα Μπανούση.

 

Με «κεραυνό» του 29χρονου μεσοεπιθετικού , ο Πανηλειακός πήρε το ντέρμπι-Φωνάζουν για τη διαιτησία οι βυσσινί

Ο Γιάννης Σωτηρόπουλος έκρινε το ηλειακό ντέρμπι ανάμεσα στον Πανηλειακό και τον Αστέρα Αμαλιάδας και μάλιστα με γκολ στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων. Οι «ερυθρόλευκοι»  του Πύργου υποχρέωσαν τους «βυσσινί» της Αμαλιάδας στην πρώτη τους ήττα, ενώ η ομάδα του Τίμου Καβακά φωνάζει για κάποιες διαιτητικές αποφάσεις στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα. Πλέον, ο Πανηλειακός έφτασε τους 11 βαθμούς (αυτή ήταν η πρώτη νίκη στον Πύργο) ενώ ο Αστέρας νιώθει καυτή την ανάσα του Αστέρα Βλαχιώτη, που μείωσε στον ένα βαθμό τη μεταξύ τους διαφορά.

Το ντέρμπι στο δημοτικό στάδιο Πύργου παρακολούθησαν 1700 φίλαθλοι εκ των οποίων οι 350 περίπου από την Αμαλιάδα, που φιλοξενήθηκαν στις θύρες 7 και 8. Στο α΄ ημίχρονο ο Πανηλειακός ήταν καλύτερος και βλέποντας φοβισμένο τον Αστέρα, από το 30΄ και μετά πίεσε περισσότερο, με τον Γιώργο Κούτση να περνά στο παιχνίδι στο 35΄ τον Γιάννη Σωτηρόπουλο στη θέση του Νιφορόπουλου, προκειμένου να γίνει πιο απειλητικός.

Η πρώτη φάση του αγώνα ήταν στο 21΄ όταν μετά από λάθος της άμυνας του Αστέρα, ο Κρεββατάς θέλησε να αιφνιδιάσει τον Καβουσάκη και σούταρε από 25 μέτρα, στην αγκαλιά του γκολκίπερ του Αστέρα. Στο 35΄ ένα απευθείας φάουλ του Κέρι κατέληξε στην αγκαλιά του Καπετανάκη και στο 44΄ και 45΄ ο Πανηλειακός είχε δύο ακόμη ευκαιρίες. Πρώτα το σουτ του Ντάνκουα από αριστερά μέσα στην περιοχή που κόντραρε σωτήρια ο Μπουζούρας και εν συνεχεία το σουτ του Γκοτσούλια έξω από τη μεγάλη περιοχή που έπεσε και μπλόκαρε ο Καβουσάκης.

Αλλαγή πλάνων…

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 55΄ ο Κούτσης θέλησε να κάνει πιο γρήγορο τον Πανηλειακό στην επίθεση και πέρασε στο παιχνίδι τον Χατζηστάμου στη θέση του Κρεββατά. Τότε ο Σωτηρόπουλος πέρασε στην κορυφή της επίθεσης, ο Χατζηστάμου πήγε δεξιά και ο Ντάνκουα έμεινε αριστερά, με επιτελικό μέσο τον Μπουρλάκη στο 4-2-3-1.

Ο Καβακάς βλέποντας πως η ομάδα του δεν απειλούσε, στο 57΄  άλλαξε το 3-4-3 σε 4-2-3-1. Έβγαλε τον Ενγκουέμ, πέρασε τον Μπανούση από στοπερ αμυντικό χαφ, ο Κυριάκος που πήρε τη θέση του Ενγκουέμ ήρθε αριστερά, ο Κέρι έμεινε δεξιά και ο Μπαρμπαρούσης πήγε πίσω από τον Μαρουκάκη.

Με τις αλλαγές αυτές των δύο τεχνικών, το παιχνίδι έγινε σαφώς πιο επιθετικό. Στο 58΄ απευθείας φάουλ του Κυριάκου από πλάγια αριστερά απέκρουσε με γροθιές ο Καπετανάκης και στο 60΄ ο Χατζηστάμου σούταρε άουτ μέσα από την περιοχή. Στο 67΄ ο Γκοτσούλιας σούταρε δυνατά έξω από την περιοχή  και ο Καβουσάκης απέκρουσε σε κόρνερ και στο επόμενο λεπτό  ο Αστέρας έχασε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί, όταν ο Μπαρμπαρούσης στην αντεπίθεση βγήκε τετ-α-τετ με τον Καπετανάκη αλλά ο γκολκίπερ του Πανηλειακού απέκρουσε με τα πόδια.

Οι παίκτες του Πανηλειακού πανηγύρισαν τη νίκη μπροστά από τη θύρα των ερυθρόλευκων οπαδών.

Όλα τα λεφτά το τελευταίο τέταρτο

Από το 80΄ και μετά το ματς πήρε φωτιά. Ο Αστέρας ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και πίεσε τον Πανηλειακό. Στο 83΄ ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Νικολόπουλου, όταν ο Μπαρμπαρούσης προσπάθησε να τον περάσει από δεξιά μέσα στην περιοχή (οι δύο παίκτες ήταν πολύ κοντά και δεν υπήρχε παράβαση) και στο 88΄ ο Τόρες έχασε νέο τετ-α-τετ (πλάσαρε πάνω από τα δοκάρια).

Στο 93΄ ακυρώθηκε κεφαλιά-γκολ του Μαρουκάκη ως οφσάιντ (πολύ οριακή φάση), σε εκτέλεση φάουλ του Σταθάκη, γεγονός που έφερε νέες έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς Αστέρα. Και στο επόμενο λεπτό, ο Σωτηρόπουλος έγινε αποδέκτης της μπάλας έξω από τη μεγάλη περιοχή και με «κεραυνό» νίκησε τον Καβουσάκη.

Καλύτεροι από τον Πανηλειακό οι δύο στόπερ Σούλης, Μπουρνέλης και οι δύο αμυντικοί μέσοι Γκοτσούλιας, Σέχου, ο Καπετανάκης που απέκρουσε το τετ-α-τετ του Μπαρμπαρούση και ο σκόρερ Γιάννης Σωτηρόπουλος. Από τον Αστέρα, που μέχρι το 60΄ ήταν άφαντος, ξεχώρισαν οι Αρβανίτης, Μπανούσης, Μπαρμπαρούσης.

 

Πανηλειακός: Καπετανάκης, Νιφορόπουλος (35′ Σωτηρόπουλος), Λεβέντης, Μπουρνέλης, Σούλης, Νικολόπουλος, Ντάνκουα, Γκοτσούλιας, Κρεββατάς (55′ Χατζηστάμου), Μπουρλάκης (89′ Κολόκας), Σέχου.

Αστέρας: Καβουσάκης, Μπουζούρας, Μπουτσικάκης (71′ Παπαδόπουλος), Σταθάκης, Αρβανίτης, Μπανούσης, Μπαρμπαρούσης, Ρόβας, Μαρουκάκης, Κέρι (71′ Τόρες), Ενγκουέμ (57′ Κυριάκος).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος