FOLLOW US: facebook twitter

Πανελλαδικές: Πρεμιέρα με το δεξί χθες για τα ΕΠΑΛ-Στη μάχη σήμερα 1.014 υποψήφιοι των ΓΕΛ της Ηλείας

Ημερομηνία: 08-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Έκτακτο, Νέα

-Εύληπτα τα θέματα που διαγωνιστήκαν

-Από τους 242 υποψηφίους διαγωνίστηκαν στην Ηλεία οι 176

 

Πρεμιέρα με το δεξί, χθες για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών εξετάσεων των ΕΠΑΛ και της Ηλείας που διαγωνίστηκαν στο μάθημα των Νέων Ελληνικών, και μάλιστα για πρώτη φορά με το νέο τρόπο αξιολόγησης που απαιτούσε την εξέταση σε δυο μη διδαγμένα κείμενα, ένα μη λογοτεχνικό και ένα λογοτεχνικό.

Τη σκυτάλη σήμερα, παίρνουν 1.014 υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων της Ηλείας που θα διαγωνιστούν στη Νεοελληνική Γλώσσα, ενώ το Σάββατο οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ θα συνεχίσουν τις εξετάσεις τους με Μαθηματικά.

Χθες η διεξαγωγή των πανελλαδικών κύλησε ομαλά και χωρίς προβλήματα σύμφωνα με το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Βασίλη Δημητρέλλο ενώ τα θέματα χαρακτηρίστηκαν από τους υποψηφίους και τους εκπαιδευτικούς εύληπτα και χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες για τους άρτια προετοιμασμένους μαθητές.

«Πρώτη μέρα των πανελλαδικών 2018 με τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ να διαγωνίζονται στα Νέα Ελληνικά. Τα θέματα ήταν στην ώρα τους, δόθηκαν στους υποψήφιους χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και 12 η ώρα παραδόθηκαν τα γραπτά» τόνισε ο κ. Δημητρέλλος και ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς, τις υποστηρικτικές δομές και όλους όσους συντέλεσαν στην επιτυχή διεξαγωγή των εξετάσεων. «Από τους 242 υποψηφίους των ΕΠΑΛ, απουσίασε από τις εξετάσεις ένα ποσοστό της τάξεως του 23%, το οποίο είναι συνηθισμένο για τις εξετάσεις των Επαγγελματικών Λυκείων. Αναλυτικότερα, δυο υποψήφιοι ήταν ελλιπούς φοίτησης, δέκα φυσικώς αδύνατοι και μετέβησαν στην Πάτρα για προφορική εξέταση ενώ απείχαν ακόμα 54 υποψήφιοι. Το σύνολο των υποψηφίων που διαγωνιστήκαν ήταν 176».

Ο κ. Δημητρέλλος μιλώντας για τη σημερινή έναρξη των πανελλαδικών στα ΓΕΛ, σημείωσε: «Σήμερα Παρασκευή, μπαίνουν στον αγώνα με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ. Το ανθρώπινο δυναμικό, οι υποστηρικτικές δομές και γενικά όλος ο συντονισμός και η οργάνωση από τη Β/θμια εγγυάται την ομαλή διεξαγωγή και των σημερινών εξετάσεων. Θα έλεγα στους υποψήφιους να αποβάλουν το περιττό άγχος και με αισιοδοξία να διαγωνιστούν και να έχουν καλή επιτυχία».

Αναστασία Βλάχου, Τομέας Υγείας και Πρόνοιας

«Στην αρχή αγχώθηκα μέχρι να έρθουν τα θέματα, αλλά όταν τα πήρα στα χέρια μου και τα διάβασα ηρέμησα και άρχισα να γράφω . Είχα προετοιμαστεί για αρκετά θέματα και αυτό ήταν συνδυαστικό, οπότε κατάφερα να το γράψω όπως πρέπει. Είμαι ευχαριστημένη, αν και η έκθεση δεν είναι από τα μαθήματα που υπολογίζονται».

Κωνσταντίνος Φακίρης, Τομέας Οικονομίας και Διοίκησης

«Ήταν αρκετά εύκολα νομίζω, έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό και πιστεύω ότι τα πήγα καλά. Τα θέματα δόθηκαν γύρω στις 9 παρά, το θέμα δεν το είχα προετοιμάσει αλλά γενικά μου φάνηκε αρκετά εύκολο όπως και οι ερωτήσεις. Θεωρώ ότι για πρώτη φορά με το νέο σύστημα ήταν βατά τα θέματα. Είμαι ευχαριστημένος».

Χριστιάνα Μαραγκού, Τομέας Υγείας και Πρόνοιας

«Τα θέματα δεν ήταν και δύσκολα, εύκολα θα τα χαρακτήριζα. Συγκεντρώθηκα και έκανα ότι καλύτερο μπορούσα και πιστεύω να πάνε όλα κατ’ ευχήν και να έχουμε καλή επιτυχία. Είχα λίγο άγχος στην αρχή, αλλά στην πορεία ηρέμησα».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος