FOLLOW US: facebook twitter

Πανελλήνιες: Κλιμακούμενης δυσκολίας Λατινικά, Χημεία και ΑΟΘ

Ημερομηνία: 15-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Έκτακτο, Νέα

Ανακούφιση για ένα μεγάλο ποσοστό υποψηφίων που ολοκλήρωσε χθες τις Πανελλαδικές

Συνέχεια με μαθήματα Γενικής Παιδείας την Παρασκευή και τη Δευτέρα

Κλιμακούμενης δυσκολίας, για «προσεκτικούς» και καλά προετοιμασμένους υποψηφίους, ήταν τα θέματα των Λατινικών, της Χημείας και των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ).

Για ένα μεγάλο ποσοστό υποψηφίων, το δύσκολο μέρος των πανελλαδικών εξετάσεων ολοκληρώθηκε χθες, για κάποιους απομένει να διαγωνιστούν στα ειδικά μαθήματα και τα αθλήματα,  ενώ για κάποιους άλλους οι εξετάσεις συνεχίζονται την Παρασκευή με Βιολογία Θετικών Σπουδών και Γενικής Παιδείας και τη Δευτέρα με Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής και Ιστορία Γενικής Παιδείας.

Ντέμυ Παναγούλια, Λατινικά

« Ήταν σχετικά πολύ βατά τα θέματα, τα κείμενα ήταν πάρα πολύ καλά, πιστεύω ότι όλα τα παιδιά τα είχαν δουλέψει. Όσον αφορά τη γραμματική ήταν εύκολη και το συντακτικό δε ζητούσε πολλά πράγματα και πιστεύω ότι όλοι μπορούσαν να γράψουν. Ποντάρουμε όλοι στα Λατινικά να γράψουμε ένα καλό βαθμό σε σχέση με τα υπόλοιπα που είναι πιο δύσκολα, θεωρώ λοιπόν ότι όλοι θα πάνε καλά, είμαι πολύ ευχαριστημένη».

Χρήστος Κολλύρης, Χημεία

«Τα θέματα της Χημείας ήταν μέτρια προς δύσκολα, ήταν πάρα πολλά όμως. Χρειάστηκαν διευκρινήσεις και τρία παιδιά ζητήσαμε, αλλά πήραμε ως απάντηση «ουδέν σχόλιο» αν και χρειαζόταν πιστεύω. Ο χρόνος επαρκούσε, προσωπικά μου έμειναν 20 λεπτά και 10 λεπτά για τσεκ. Τέλος για μένα σήμερα οι εξετάσεις και είμαι ανακουφισμένος».

Γιώργος Πισιμίσης, ΑΟΘ

«Τα θέματα ήταν σχετικά εύκολα, το Δ είχε μια μικρή δυσκολία, αν το είχες διαβάσει όμως το έγραφες. Συγκριτικά με τα Μαθηματικά και την Πληροφορική που ήταν δύσκολα, για το τελείωμα φαίνεται πως επέλεξαν και μας έβαλαν, εύκολα. Θεωρώ ότι δεν είχαν κάποια ιδιαιτερότητα και ασάφειες, αν είχες διαβάσει μπορούσες να γράψεις. Είμαι ικανοποιημένος».

Κωνσταντίνος Σπηλιόπουλος, ΑΟΘ

«Τα θέματα ήταν κλιμακούμενης δυσκολίας, η θεωρία ήταν από το πρώτο κεφάλαιο που το περιμέναμε, και οι ασκήσεις λίγο δύσκολες. Χρειάζονταν κάποιες διευκρινήσεις οι οποίες δεν ήρθαν αλλά και χωρίς αυτές τελικά τα λύσαμε. Άμα τα σκεφτείς καλά μπορείς να τα καταφέρεις. Χρειάζονταν βέβαια προσοχή».

Οι εκπαιδευτικοί του φροντιστηρίου «Άλμα» σχολιάζουν: «Θέματα διαβαθμισμένης δυσκολίας»

Η φιλολογική ομάδα του φροντιστηρίου «Άλμα» σχολιάζοντας τα θέματα των Λατινικών, επισημαίνει ότι κάλυπταν ευρύ φάσμα της εξεταστέας ύλης ενώ τα προς μετάφραση κείμενα προέρχονταν από τις διδακτικές ενότητες 14η, 31η και 43η του σχολικού εγχειριδίου. «Οι γραμματικές παρατηρήσεις απευθύνονταν σε καλά διαβασμένους μαθητές με μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια. Οι ασκήσεις του συντακτικού ήταν διαβαθμισμένης δυσκολίας με πιο απαιτητικό το Γ2β που αφορούσε τη μετατροπή δευτερεύουσας πρότασης στην αντίστοιχη μετοχή. Οι σωστά, λοιπόν, προετοιμασμένοι υποψήφιοι μπορούσαν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις της εξέτασης».

Κλιμακούμενης δυσκολίας χωρίς να παρουσιάζουν ασάφειες, χαρακτήρισε τα θέματα στο μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας  η κ. Έφη Βαγγοπούλου και πρόσθεσε: «Σαν δεύτερο μάθημα βαρύτητας της οικονομικής κατεύθυνσης κρίνεται απαραίτητο τα ερωτήματα να αντιμετωπισθούν από τους υποψήφιους με ψυχραιμία και προσοχή. Αναμένουμε υψηλές βαθμολογίες».

Όσον αφορά τα θέματα της Χημείας όπως τόνισε ο Χημικός του φροντιστηρίου «Άλμα» Γιώργος Δεββές, ήταν διατυπωμένα με σαφήνεια και κάλυπταν μεγάλο εύρος της ύλης. «Το διαγώνισμα είναι αρκετά μεγάλο σε έκταση και διαφοροποιείται σε πολλά σημεία σε σχέση με αυτά των προηγούμενων ετών καθώς το θέμα Δ βαθμολογείται με  πολλές μονάδες από το κεφάλαιο της Χημικής Ισορροπίας. Παρ’ ότι εντοπίζονται μικρές παγίδες και δυσκολίες σε πολλά σημεία, οι καλά προετοιμασμένοι μαθητές μπορούν να πετύχουν υψηλές βαθμολογίες. Εύχομαι καλά αποτελέσματα σε όλους  τους μαθητές!».

Σύνδεσμος Φιλολόγων Πύργου Ολυμπίας: «Σαφή και συγκεκριμένα τα Λατινικά»

Με το μάθημα των Λατινικών τελείωσε, όσον αφορά τον κύκλο των τεσσάρων υποχρεωτικών μαθημάτων, ο αγώνας των χιλιάδων υποψηφίων της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών  και στις φετινές Πανελλαδικές  Εξετάσεις επισήμανε η Ειδική Γραμματέας του Συνδέσμου Φιλολόγων Πύργου Ολυμπίας κ. Γιολάντα Αποστολοπούλου, χαρακτηρίζοντας τα θέματα των Λατινικών «σαφή και συγκεκριμένα» που απαιτούσαν όμως μαθητές καλά προετοιμασμένους. «Οι εξεταζόμενοι έπρεπε να γνωρίζουν και να έχουν εξασκηθεί σε όλο το φάσμα των μορφο-συντακτικών και γραμματικών φαινομένων, που κάλυπταν όλη τη διδαχθείσα ύλη.

Τα αποσπάσματα των κειμένων που δόθηκαν προς επεξεργασία προέρχονταν και από τα δύο τεύχη που διδάχτηκαν οι μαθητές – συγκεκριμένα από τα κείμενα 14,31,43- και κράτησαν σε κανονικά επίπεδα τον πήχυ των απαιτήσεων. Οι γραμματικοί  και συντακτικοί τύποι που ζητήθηκαν ήσαν  αναμενόμενοι και διαβαθμισμένης δυσκολίας.

Ειδικότερα δόθηκε έμφαση σε συντακτικές ασκήσεις που αφορούσαν  χαρακτηριστικά φαινόμενα της λατινικής γλώσσας ή  απαιτούσαν  μετατροπές, οι οποίες στηρίζονταν στην αντίστοιχη θεωρία του συντακτικού. Εκπλήξεις δεν υπήρξαν.

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Πύργου- Ολυμπίας εύχεται καλά αποτελέσματα σε όλους τους μαθητές, ώστε να ανταμειφθούν οι κόποι και οι θυσίες που κατέβαλαν σε όλη τη μαθητική τους πορεία, και τα όνειρα τους να γίνουν πραγματικότητα».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος