FOLLOW US: facebook twitter

Πανελλήνιες: «Αντιμετωπίσιμη» Βιολογία γενικής και προσανατολισμού

Ημερομηνία: 17-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Έκτακτο, Νέα

Ολοκληρώνονται τη Δευτέρα οι Πανελλήνιες για τους υποψήφιους των ΓΕΛ

Στο μάθημα της Βιολογίας -γενικής παιδείας και προσανατολισμού- εξετάστηκαν χθες οι υποψήφιοι των Πανελληνίων από τα Γενικά Λύκεια, προτελευταία μέρα των διαγωνισμάτων τα οποία ολοκληρώνονται τη Δευτέρα με Μαθηματικά και Ιστορία γενικής παιδείας.

Τα θέματα που επιλέχθηκαν χαρακτηρίστηκαν σαφή και απαιτητικά, ωστόσο οι υποψήφιοι που εξετάστηκαν αποχωρώντας από τα εξεταστικά κέντρα της Ηλείας, εξέφραζαν μόνο την χαρά τους που ο αγώνας τους, τελείωσε!

Από τις 22 έως τις 30 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, η πιθανότητα, η Ιατρική Αθήνας να «πέσει» από τα 19.000 μορια, είναι πολύ μεγάλη καθώς τα θέματα της Βιολογίας χαρακτηρίστηκαν δύσκολα όπως άλλωστε και της Χημείας που ήταν δυσκολότερα σε σχέση με πέρυσι.

Με βάση αυτές τις εκτιμήσεις, δεν αποκλείεται η Ιατρική Αθήνας να μην «πιάσει» τα 19.000 μόρια. Πέρσι είχε βρεθεί στα 19.063, με άνοδο κατά 139 μόρια. Η Ιατρική με την χαμηλότερη βάση το 2016 ήταν στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης με 18.648 μόρια. Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων, στη Βιολογία προσανατολισμού, τα θέματα ήταν διατυπωμένα με σαφήνεια και κάλυπταν σημαντικό εύρος της διδαχθείσας ύλης.

Η ΠΕΒ εκτιμά ότι τα θέματα χαρακτηρίζονταν από ένα σχετικό βαθμό δυσκολίας, καθώς η επεξεργασία των απαντήσεων απαιτούσε χρόνο και κριτικό πνεύμα και έτσι, οι καλά προετοιμασμένοι μαθητές μπόρεσαν να ανταποκριθούν στο επίπεδο των θεμάτων. Από την άλλη, η ΠΕΒ χαρακτήρισε «βατά», τα θέματα της Βιολογίας γενικής παιδείας.

Κωνσταντίνα Μενύχτα, Βιολογία

«Νομίζω ότι έχω γράψει καλά, θα δούμε. Δεν μου φάνηκαν δύσκολα, αλλά ήταν αρκετά καθώς μετά βίας κατάφερα να κάνω ένα έλεγχο. Γενικά νιώθω τεράστια ανακούφιση και χαρά που τελείωσαν οι πανελλαδικές. Τώρα περιμένουμε τα αποτελέσματα και στόχος μου είναι η Ιατρική».

Λευτέρης Δαρζέντας, Βιολογία

«Τα θέματα ήταν αρκετά δύσκολα και απευθύνονταν σε καλά διασμένους μαθητές. Κάποιος που είχε κάνει σωστή προετοιμασία μπορούσε να ανταπεξέλθει. Τέλος σήμερα οι εξετάσεις και γενικά θεωρώ ότι τα έχω πάει καλά και περιμένω τα αποτελέσματα. Στόχος μου η Ιατρική».

Σαφή και απαιτητικά χαρακτήρισε τα θέματα της Βιολογίας η καθηγήτρια του φροντιστηρίου «Άλμα» Κωνσταντίνα Ανδρεοπούλου.

Η Βιολόγος του φροντιστηρίου «Άλμα» σχολιάζει: Σαφή και απαιτητικά

Σαφή και απαιτητικά, κρίνει τα θέματα στη Βιολογία Προσανατολισμού η Βιολόγος του φροντιστηρίου «Άλμα» κ. Κωνσταντίνα Ανδρεοπούλου. «Συγκεκριμένα, το θέμα Α, αν και πολλαπλής επιλογής, χρειαζόταν συγκέντρωση και κριτική ικανότητα ενώ στο 2ο και κυρίως στο Β1 η ύπαρξη ενός σχήματος απαιτούσε προσοχή από τους υποψηφίους. Η αυξημένη κόπωση από το πρώτο θέμα των μαθητών θα μπορούσε να δικαιολογήσει τυχόν αστοχίες στο Δ θέμα λόγω της απαιτούμενης προσοχής που επιβαλλόταν στα προηγούμενα».

Όσον αφορά τα θέματα της Βιολογίας Γενικής Παιδείας τόνισε ότι ήταν διατυπωμένα με απόλυτη σαφήνεια, χωρίς να δημιουργούν προβλήματα στους υποψηφίους αφού δεν απαιτούσαν ιδιαίτερη συνδυαστική ικανότητα. «Υπήρχαν θέματα που απαιτούσαν ανάπτυξη της θεωρίας και ζητούμενα που ζητούσαν ονομαστική αναφορά. Αναφέρονται σε αρκετά κομμάτια της εξεταστέας ύλης και είναι αντιμετωπίσιμα από τους καλά προετοιμασμένους μαθητές».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος