FOLLOW US: facebook twitter

Παναγιώτης Λαφαζάνης: «Το Πολυνομοσχέδιο-τέρας της κυβέρνησης αποτελεί το 4ο μνημόνιο»

Ημερομηνία: 11-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Στις καταστρεπτικές όπως τις χαρακτήρισε πολιτικές που έχουν οδηγήσει τον ελληνικό λαό στην απόλυτη εξαθλίωση, όπως το νέο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης και στις συνέπειές του , αλλά και στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η ΛΑΕ για να φέρει ξανά την ελπιδα για την χώρα, αναφέρθηκε χθες, ο πρόεδρος του ΠΣ της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης στο πλαίσιο περιοδείας του στην Ηλεία. Ο κ. Λαφαζάνης συνοδευόμενος από τα μέλη της ΝΕ Ηλείας της ΛΑΕ  Π. Κορισιάνο και Γ.  Καραμάνη, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στο διοικητήριο της ΠΕ Ηλείας.

Ο κ. Λαφαζάνης έκανε εκτενή αναφορά στο Πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε προς ψήφιση η κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντας το πολυνομοσχέδιο- τέρας που αποτελεί όπως είπε το 4ο μνημόνιο, η συνέχεια του 3ου που ψήφισαν από κοινού όλα τα μνημονιακά κόμματα, εκτός από την ΛΑΕ.  « Το 4ο Μνημόνιο προβλέπει δραστική περικοπή συντάξεων, δραστικότατη μείωση του αφορολόγητου από 1-1-2020 και άλλα μέτρα ενταγμένα στο λεγόμενο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα 2019-2022. Θα κοστίσουν τα μέτρα αυτά – συμφωνα με το λογιστήριο του κράτους- 19,5 δις ευρώ  τα οποία θα πληρώσει τα επόμενα τρία χρόνια ο ελληνικός λαός, φόρο αίματος στους πιστωτές. Η προπαγάνδα της κυβέρνησης αυτό το ονομάζει έξοδο από τα μνημόνια, μια μεγάλη πολιτική απάτη, λέγοντας ότι υπάρχουν υπερπλεονάσματα 3.5% που θα κάνουν τάχα μου κοινωνικές παρεμβάσεις να ανακουφίσουν τα χαμηλά στρώματα «ισοφαρίζοντας» τα 19,5 δις!. Αυτό όμως πάει να πει ότι τελειώνεις την Ελλάδα με την φορολογία.»

Ο κ. Λαφαζάνης επισήμανε ακόμα ότι η κυβέρνηση επιχειρεί  να κάνει με αυτά τα υπερπλεονάσματα, πελατειακές σχέσεις και αυτή είναι η καινούργια Ελλάδα της αριστεράς χωρίς ντροπή. Ανέφερε ακόμα ότι το  πολυνομοσχέδιο περνά μια αποικιακή ρύθμιση με την οποία υποθηκεύεται ο εθνικός πλούτος σε ύψος 25 δις ευρώ που μπορεί να πλειστηριαστεί όπως τα σπίτια του κόσμου για να πληρωθεί το χρέος στους πιστωτές, περιλαμβάνει αυστηρές διατάξεις ακόμα και  για τον νόμο Κατσέλη αν  οι δανειολήπτες δεν πληρώσουν 3 δόσεις να εκπίπτουν από τον νόμο Κατσέλη και να  χάνουν το σπίτι τους, ενώ οι αιτήσεις απορρίπτονται από τους δικαστές κατά συρροή για ένταξη στο νομο Κατσέλη.

«Πρότασή μας να περάσουμε σε μια διευρυμένη σεισάχθεια για να ανασάνει η Ελλάδα. Φτάσανε στο σημείο να ασκούν δίωξη σε βάρος μου, ότι κόλλαγα αυτοκόλλητα σε κλούβες, που έγραφαν κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη κι αυτό είναι ποινικό αδίκημα. Διαρρεύσανε την δικογραφία, απαράδεκτο και θα πάω να την ζητήσω την Τρίτη από την Εισαγγελία.  Δεν είναι δυνατόν εμείς που αντισταθήκαμε να καθίσουμε στο σκαμνί.»

Τέλος ο κ. Λαφαζάνης ανέφερε ότι σήμερα θα παρουσιάσουν μια ενωτική πρωτοβουλία που υπογράφουν 114 προσωπικότητες με στόχο να προωθήσουν ένα ευρύτατο μέτωπο ριζοσπαστικών αντιμνημονιακών  ανυπότακτων αριστερών δυνάμενων και αυτή είναι η ελπίδα για τη χώρα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος