FOLLOW US: facebook twitter

Παγκόσμια Ολυμπιακή Ημέρα & Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2017 στην Αρχ. Ολυμπία

Ημερομηνία: 23-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Την Παγκόσμια Ολυμπιακή Ημέρα θα τιμήσει ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας την Παρασκευή 23 Ιουνίου με τη διοργάνωση του 2ου Βικέλειου Δρόμου και αρκετές παράλληλες εκδηλώσεις. Ανάμεσά τους και η μουσική εκδήλωση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής.

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα της ημέρας:
Στις 7 μ.μ. θα γίνει η έναρξη των εγγραφών συμμετεχόντων στον 2ο Βικέλιο Δρόμο και στις 7.45 η εκκίνηση του αγώνα για την 1η Κατηγορία – 1km – Παιδιά Δημοτικών. Θα ακολουθήσουν η 2η Κατηγορία – 2 km – Παιδιά Γυμνασίων/Λυκείων και η 3η Κατηγορία – 4km – Ανδρών/ Γυναικών

Στις 8:30 θα ξεκινήσει η Τελετή Έναρξης των εκδηλώσεων με τον Ολυμπιακό Ύμνο από τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Πλατάνου. Θα γίνει είσοδος των σημαιών των χωρών που έχουν τελέσει Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, η έπαρση σημαιών, το καλωσόρισμα Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Ευθυμίου Κοτζά, ο χαιρετισμός Πρέσβη της Κορέας Mr. Young-jip Ahn και των επισήμων, ενώ ομιλία για την Ολυμπιακή Ημέρα, θα κάνει ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Κώστας Γεωργιάδης. Θα ακολουθήσει δρώμενο από μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Μακρισίων και η απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων.

Στις 9:15 θα ξεκινήσει το Olympic Day Party στο πλαίσιο εορτασμού της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής με τα συγκροτήματα “Harmic” και “Ρεπόρτο” από τον Πύργο.
Οι «Harmic» είναι μια μαθητική μπάντα από τον Πύργο, την οποία χαρακτηρίζει το πάθος για την μουσική τέχνη. Στον ελεύθερο χρόνο τους συγκεντρώνονται και τραγουδούν τα αγαπημένα τους τραγούδια κι έτσι δημιουργήθηκε το σχήμα, το οποίο αποτελεί τη διέξοδό τους από την καθημερινότητα. Οι «Harmic» είναι οι: Μαριάννα Μενύχτα (πλήκτρα-φωνή), Ελένη Αργυροπούλου (φωνή), Πάνος Φωτόπουλος (κιθάρα-φωνή), Αλεξάνδρος Τσαπάρας (πλήκτρα-φωνή), Κωνσταντίνος Γιαννάτος (κιθάρα-φωνή).

Οι «Ρεπόρτο», μπορεί να είναι νεαροί σε ηλικία, αλλά μετρούν ήδη αρκετές εμφανίσεις. Το ύφος τους είναι κυρίως έντεχνο με λαϊκά στοιχεία. Το σχήμα αποτελείται από τους: Παναγιώτης Παπαπετρόπουλος (κιθάρα-φωνή), Ανδρέας Παπαπετρόπουλος (μπουζούκι), Βασιλική Τσαμπά (φωνή), Χρήστος Σιδηροκαστρίτης (πλήκτρα)

Στο χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργεί έκθεση μαθητών Δημοτικών Σχολείων Νομού Ηλείας σχετική με το νόημα της ημέρας με ευθύνη της κυρίας Ηλιοπούλου.

*Οι εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στον Πρώτο Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Δημήτριο Βικέλα, ο οποίος συνέβαλλε καθοριστικά στην επιτυχημένη αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και στην μετέπειτα παγίωση του θεσμού.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος