FOLLOW US: facebook twitter

Παγκόσμια ημέρα ηλικιωμένων: Αγιασμός στο ΚΑΠΗ Χαλικιάτικων Πύργου

Ημερομηνία: 17-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Την Πέμπτη 05/10/2017,πραγματοποιήθηκε Αγιασμός στο Κέντρο Προστασίας Ηλικιωμένων, στην περιοχή Χαλκιάτικα. Με την ευκαιρία του Αγιασμού, η Επίτιμος Σχολική Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής Δυτ. Ελλάδας, κ. Χαρά Ρόρρη, αναφέρθηκε στον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας για την τρίτη ηλικία. Μεταξύ άλλων τόνισε ό,τι: «Οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας, αποτελούν ένα πολύτιμο κομμάτι της κοινωνίας μας.

Η κυρτωμένη πλάτη και τα ροζιασμένα χέρια τους, μαρτυρούν την κοπιαστική εργασία που έκαναν. Οι ρυτίδες του προσώπου τους κουβαλούν τις γνώσεις, τις εμπειρίες και τη σοφία τόσων χρόνων. Μεταφέρουν με υπομονή και καρτερία τις θετικές αλλά και τις αρνητικές μνήμες και βιώματα στα εγγόνια τους, ξέροντας ότι κι εκείνα θα διαγράψουν με τη σειρά τους τη δική τους πορεία στο πολυκύμαντο ταξίδι της ζωής.

Οι ίδιοι δεν αποζητούν ανταλλάγματα. Τους αρκεί ένας γλυκός λόγος και μια στοργική αγκαλιά. Να έχουν μια συντροφιά στις ατέλειωτες ώρες της μοναξιάς τους. Οφείλει επομένως η Ελληνική Πολιτεία, να τους στηρίζει οικονομικά και ηθικά. Να έχουν πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, για να ζουν αξιοπρεπώς. Να συνεχιστεί και να ενισχυθεί το πρόγραμμα Βοήθεια στο σπίτι. Οι κοινωνικές υπηρεσίες να παρέχουν στους ηλικιωμένους ,στήριξη μέσω ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών. Να υπάρχουν δομές φιλοξενίας για άπορους και άστεγους ηλικιωμένους.

Δυστυχώς όμως τα τιμημένα γηρατειά βιώνουν άσχημες καταστάσεις. Με κατακερματισμένη τη σύνταξή τους, επιβιώνουν με το ζόρι. Φυτοζωούν αδυνατώντας να καλύψουν ακόμα και τα έξοδα των φαρμάκων τους. Ας ελπίσουμε ότι η Πολιτεία θα δείξει τον απαιτούμενο σεβασμό προς τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας. Για να επανέλθει το χαμόγελο στα χείλη τους. Για να μπορούν να αγοράζουν ένα δωράκι στα εγγόνια τους. Για να μπορούν να γιορτάζουν την ημέρα αυτή χωρίς άγχος, αλλά με χαρά και ικανοποίηση, ότι τα κόπια τους δεν πήγαν χαμένα.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος