FOLLOW US: facebook twitter

Πήραν άριστα!: Επιτυχημένη η άσκηση της Π.Υ Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 23-04-2018 | Συντάκτης:

Επιτυχημένη ήταν η άσκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας, που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της ετήσιας εκπαίδευσης των πυροσβεστών. Το σενάριο προέβλεπε εκδήλωση πυρκαγιάς σε βιομηχανική μονάδα τυποποίησης και συσκευασίας αγροτικών προϊόντων και υλοποιήθηκε στους χώρους της εταιρίας ILIS PARASKEYOPOULOS QUALITY FOODS S.A., ιδιοκτησίας του αντιπροέδρου του ΕΒΕ Ηλείας Αντώνη Παρασκευόπουλου στο Χάβαρι.

Βάσει σεναρίου μετά από τηλεφωνική ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κινητοποιήθηκαν οι δυνάμεις για την αντιμετώπιση του περιστατικού. Έτσι οι σειρήνες των πυροσβεστικών ήχησαν στην περιοχή, εικονικά για τις ανάγκες του σεναρίου. Οι πυροσβέστες είχαν να αντιμετωπίσουν πυρκαγιά που προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα στο χώρο αποθήκευσης των υλικών συσκευασίας του εργοστασίου. Οι πυκνοί καπνοί προκάλεσαν προβλήματα και εγκλωβίστηκε εκεί εργαζόμενος που έχασε τις αισθήσεις του.

Οι πυροσβέστες διέσωσαν τον εργαζόμενο και ακολούθησαν όλες εκείνες τις πρακτικές που προβλέπονται για την αντιμετώπιση του περιστατικού, επιδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο ετοιμότητες που διαθέτουν στην Π.Υ. Αμαλιάδας.

Όλα έγιναν παρουσία του διοικητή της υπηρεσίας Επιπυραγού Κώστα Χριπάτσιου και του αξιολογητή της άσκησης και υποδιοικητή της Π.Υ. Πύργου Αντιπύραρχου Κώστα Κατσαριώτη, που επιβεβαίωσε με τα λεγόμενά του την επιτυχή εκτέλεση της άσκησης.

Στο περιθώριο της άσκησης ο κ. Χριπάτσιος έκανε γνωστό πως η Περιφερειακή Διοίκηση της Πυροσβεστικής αποφάσισε να διεξαχθεί στην περιοχή της Αμαλιάδας κοντά στο Περιστέρι και την Ανάληψη η φετινή άσκηση «Δια Πυρός 2018».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος