FOLLOW US: facebook twitter

Πέμπτο ξεκίνημα για το Κοινωνικό Φροντιστήριο Πύργου

Ημερομηνία: 29-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

koinoniko-front-agiasmos4Σεβασμός και αλληλεγγύη το μήνυμα

Με αισιοδοξία και χαμόγελο ξεκίνησε η φετινή πέμπτη χρονιά στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Πύργου, στο χώρο του 2ου γυμνασίου – λυκείου της πόλης. Οι μαθητές και οι καθηγητές προσήλθαν για να δεχθούν της ευλογίες του Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού που τέλεσε τον αγιασμό και ευχήθηκε σε όλους μια καλή σχολική χρονιά. Αυστηρός αλλά γεμάτος θέληση και όρεξη για μια ακόμα επιτυχημένη χρονιά, εμφανίστηκε ο υπεύθυνος του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Πύργου Χρήστος Αθανάσουλας, που θέλησε από την πρώτη ημέρα προς όλους να στείλει το μήνυμα της σκληρής δουλειάς, που δεν έχει περιθώρια «χαβαλέ» αλλά συνεχούς προσπάθειας που μπορεί να φέρει αποτελέσματα, κάτι που η ιστορία της δομής, έχει αποδείξει στο παρελθόν. Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν και ο αντιδήμαρχος Πύργου Διονύσης Μπέλτσος και ο δημοτικός σύμβουλος Θεόδωρος Κόρδας.

koinoniko-front-agiasmos1Με θέρμη απευθύνθηκε προς τους μαθητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου ο Μητροπολίτης Ηλείας. «Όπως δεν χάνει το χρόνο του, αλλά τον χρησιμοποιεί επωφελώς για αυτόν, τότε αυτός θα χρησιμοποιήσει το χρόνο της ζωής του και για το συνάνθρωπο» είπε ο Μητροπολίτης Ηλείας για την περίοδο των σπουδών τους. Παράλληλα τους μίλησε για τις δυσκολίες της ζωής, αναφερόμενος σε προσωπικά παραδείγματα από την σπουδαστική του ηλικία όπου ήταν παράλληλα και εργαζόμενος για να τα καταφέρει, καθώς οι γονείς του δεν μπορούσαν να του στείλουν κάποια οικονομική βοήθεια. «Σας συμπονώ, όπως συμπονώ και τους γονείς σας» είπε ο Σεβασμιότατος. Επίσης αναφέρθηκε στους εθελοντές καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου και τη σημαντική προσφορά τους.

koinoniko-front-agiasmos340 εθελοντές καθηγητές στη διάθεση των μαθητών

Ο Χρήστος Αθανάσουλας δεν έκρυψε τη συγκίνησή του για την έναρξη της νέας χρονιάς και επισήμανε κυρίως στους νέους μαθητές τους κανόνες που διέπουν τη λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου. Πρωτίστως σημείωσε πως 40 καθηγητές βρίσκονται εδώ για να βοηθήσουν τους μαθητές. «Αυτοί οι 40 άνθρωποι βρισκόμαστε εδώ μόνο και μόνο από αγάπη, χωρίς κανένα υλικό όφελος. Προσφέρουμε χρόνο και γνώσεις στα παιδιά που θέλουν να βοηθηθούν λίγο περισσότερο από όσο τα βοηθά το σχολείο. Το πρώτο μάθημα εδώ είναι η αγάπη στον διπλανό μας και η κοινωνική αλληλεγγύη. Το δεύτερο που έχουμε να πούμε είναι πως απαιτείται πολύ μεγαλύτερος σεβασμός σε αυτούς τους ανθρώπους. Και σεβασμός είναι να διαβάζουμε πολύ, να μην απουσιάζουμε. Στο Κοινωνικό Φροντιστήριο δεν υπάρχουν αδικαιολόγητες απουσίες. Καμία… Θέλουμε να δείξετε το σεβασμός σας με το να μη λείπετε και να διαβάζετε πολύ. Το φετινό τμήμα της Γ’ Λυκείου και τα δέκα παιδιά που είχαμε πέτυχαν» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Αθανάσουλας.

koinoniko-front-agiasmos5Ο κ. Μπέλτσος στο χαιρετισμό του μίλησε για την καλή συνεργασία με τον κ. Αθανάσουλα και ευχήθηκε καλή επιτυχία στον ίδιο και τους καθηγητές. «Πέρα από το να πετύχετε τους στόχους σας είναι να αποκτήσετε παιδεία. Αυτή η πόλη έχει έλλειμα παιδείας. Και εγώ σπούδασα. Το πιο σημαντικό δεν είναι να γίνεις κάτι, αλλά να έχεις παιδεία» σχολίασε ο κ. Μπέλτσος με σαφές μήνυμα και για το θέμα της αντιμετώπισης του θέματος των σκουπιδιών από μερίδα πολιτών.

koinoniko-front-agiasmos2


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος