FOLLOW US: facebook twitter

Πάρε κόσμε! Οκτώ τζιπ (Cherokee), όλα μαζί 13.500 ευρώ

Ημερομηνία: 25-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Aλλη μια ιστορία από τα παλιά πλανιέται πάνω από το λιμάνι Θεσσαλονίκης. Σκελετοί… τζιπ βρέθηκαν στην ντουλάπα του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, αλλά δεν έχουν… αναγνωριστεί, ούτε καν αναζητούνται οι υπεύθυνοι.

Συνοπτικά η ιστορία έχει ως εξής: το 2006 η εταιρεία UNITEC S.A. (με έδρα στην Αθήνα) εισήγαγε 13 αυτοκίνητα Jeep Cherokee μέσω του Λιμένα Θεσσαλονίκης. Εκτελώνισε τα πέντε και τα υπόλοιπα παρέμειναν στις αποθήκες του λιμένα.

Η εταιρεία πλήρωνε αποθήκευτρα μέχρι 31.12.2009 και τρία χρόνια μετά (2012) η ΟΛΘ Α.Ε. αποφάσισε να εκποιήσει 8 Jeep Cherokee, σύμφωνα με τον Κανονισμό Αζητήτων, λόγω των ανεξόφλητων αποθηκεύτρων που το συνολικό ύψος τους, μέχρι τον Μάρτιο 2011, είχε ανέλθει σε 16.540,40 ευρώ.

Ολα μέχρι εδώ είναι καλά, ωστόσο ως αρχική τιμή ορίστηκε το «ιλιγγιώδες» ποσό των 12.000 ευρώ, όχι ανά Jeep, αλλά στο σύνολο.

Με δεδομένο ότι το βάρος των 8 Jeep ανερχόταν, σύμφωνα με τη Διακήρυξη Εκποίησης, σε 10.537,5 κιλά, προκαλεί απορίες ότι η τιμή εκκίνησης ορίστηκε στα 1,14 ευρώ ανά κιλό (εκτός εάν τα Jeep εκποιήθηκαν ως σκραπ…).

Υπερθεματιστής αναδείχθηκε ένας υπήκοος… FYROM, με το ποσό των 13.500 ευρώ, το οποίο δεν έφτανε ούτε για την εξόφληση των οφειλόμενων αποθηκεύτρων, τα οποία θα είχαν αυξηθεί κατά 6,5 χιλιάδες ευρώ εάν η χρέωση των αποθηκεύτρων δεν σταματούσε τον Μάρτιο του 2011 αλλά συνεχιζόταν μέχρι την ημερομηνία εκποίησης.

Η υπόθεση αυτή ήρθε στο Δ.Σ. της ΟΛΘ Α.Ε. την προηγούμενη Παρασκευή (19.1) λόγω διαμαρτυρίας της εταιρείας UNITEC S.A. μετά τη βεβαίωση από την πλευρά της ΟΛΘ Α.Ε. ποσού 16.540,40 (οφειλόμενα αποθήκευτρα) στην αρμόδια ΔΟΥ και των συναλλακτικών προβλημάτων που αυτή η βεβαίωση προκάλεσε.

Το Δ.Σ. δεν μπήκε στην ουσία της υπόθεσης και δεν αναζήτησε απαντήσεις στα εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν.

Ποιος και γιατί έδωσε εντολή να βεβαιωθεί η οφειλή πέντε χρόνια και οκτώ μήνες μετά την εκποίηση;

Ποιος ήταν ο λογιστικός χειρισμός της εγγραφής για την είσπραξη του τιμήματος της εκποίησης (13.500 ευρώ);

Τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες του Κανονισμού Αζητήτων; Ποιος είχε καθορίσει την τιμή εκκίνησης (12.000 ευρώ για οκτώ Jeep Cherokee);

Εγινε από ανεξάρτητο εκτιμητή; Προηγήθηκε έρευνα αγοράς; Δεν προβληματίστηκε κανένα στέλεχος για τη χαμηλή τιμή εκκίνησης που δεν κάλυπτε ούτε τα αποθήκευτρα; Ποια ήταν τα μέλη των επιτροπών;

Ειδικότερα, προβληματίστηκαν άραγε τα μέλη του σημερινού Δ.Σ. από το γεγονός ότι στην ίδια εκποίηση ήταν και τα τσιγάρα… («Νουάρ μυθιστόρημα με λαθραία τσιγάρα», «Εφ.Συν.», 18.6.2017) και ότι αρμόδιος για την παροχή πληροφοριών ήταν ο «πανταχού παρών» αποθηκάριος στον οποίο έχει καταλογιστεί η ευθύνη (από το σημερινό Δ.Σ.) για την απώλεια της μεγάλης ποσότητας των Marlboro;


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος