FOLLOW US: facebook twitter

Ο Χ. Χριστοδουλόπουλος στην Γ.Σ. του κοινωφελούς σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ – Στόχος η επανεκκίνηση των ανασκαφών στην Ήλιδα

Ημερομηνία: 20-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

xristodoulopoulos-benos

Στην Γενική Συνέλευση του κοινωφελούς σωματείου για τη διάσωση των αρχαίων θεάτρων “Διάζωμα” συμμετείχε για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

Συγκεκριμένα, ο κύριος Χριστοδουλόπουλος βρέθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Ναύπλιο, έπειτα από πρόσκληση του προέδρου του “Διαζώματος” και πρώην Υπουργού Σταύρου Μπένου.

Αφορμή για τη συμμετοχή του Δήμου Ήλιδας στο κοινωφελές σωματείο αποτέλεσε η βούληση της δημοτικής αρχής για την περαιτέρω ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου της Ήλιδας και γενικότερα του αρχαιολογικού χώρου και η επανεκκίνηση των ανασκαφών.

xtristodoulopoulos-diazoma

Επιπλέον, μέσω των πρωτοβουλιών του “Διαζώματος”, το αρχαίο θέατρο της Ήλιδας έχει ήδη ενταχθεί στην αρχαία Ολυμπιακή διαδρομή -γνωστότερη ως Ολυμπία οδό-, που ενώνει αρχαιολογικούς χώρους από την Ελευσίνα έως την Αρχαία Ολυμπία.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμος Ήλιδας είναι από το 2015 αρωγό μέλος του κοινωφελούς σωματείου, με απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου, ενώ και ο Δήμαρχος Ήλιδας είναι τακτικό μέλος του.

Μάλιστα, ο κύριος Χριστοδουλόπουλος συμμετείχε και στην περσινή γενική συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε στον Ορχομενό Βοιωτίας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος