FOLLOW US: facebook twitter

Ο «Τυφλός Επισκέπτης» στο Κτήμα Μερκούρη: Ο ποιητής Παναγιώτης Αρβανίτης, από τον Πύργο στο Βερολίνο

Ημερομηνία: 11-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

Η «παραγωγή» πολιτισμού στο Κτήμα Μερκούρη συνεχίζεται. Σε αυτή την ευλογημένη γωνιά της Ηλείας, χθες φιλοξενήθηκε ο Ηλείος Παναγιώτης Αρβανίτης. Ο υποψήφιος διδάκτωρ Νεοελληνικής Φιλολογίας του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Βερολίνου (Freie Universität Berlin), παρουσίασε το ποιητικό του έργο στο φιλότεχνο κοινό που για άλλη μια φορά γέμισε ασφυκτικά όχι μόνο την αίθουσα των πολιτιστικών δράσεων του κτήματος. «Ο τυφλός επισκέπτης» είναι η πιο πρόσφατη ποιητική συλλογή του Παναγιώτη Αρβανίτη και παρουσιάστηκε σε αυτή την εκδήλωση με τίτλο «στο ιώδες στρίφωμα του ορίζοντα, ένας ποιητής από τον Πύργο στον Βερολίνο».

Ο κ. Χρήστος Κανελλακόπουλος υποδεχόμενος το κοινό εκ μέρους των ιδιοκτητών του Κτήματος Μερκούρη, στάθηκε στην παρουσία του τιμώμενου συγγραφέα και σε επιμέρους παρουσίες όπως αυτές του Σάμη Γαβριηλίδη, προσωπικού του φίλου και εκδότη των ποιημάτων του Π. Αρβανίτη, την Βάσω Κυριαζάκου που έχει επιμεληθεί τις ποιητικές συλλογές του, φίλη και συνεργάτη του κτήματος, τον Τάσο Παυλίδη, παιδικό φίλο του κ. Κανελλακόπουλου και υπεύθυνο για θέματα ήχου στις εκδηλώσεις.

«Άφησα τελευταίο να καλωσορίσω τον Παναγιώτη. Είναι ένας καινούριος φίλος. Σαν φυσική παρουσία τον συνάντησα μόλις χθες το βράδυ καθώς κουβεντιάζαμε και βάζαμε τις τελευταίες πινελιές αυτής της συνάντησης μαζί με τη Βάσω και το Σάμη σε ένα τοπικό παραλιακό ταβερνάκι. Όπως ίσως θυμάστε την περσινή χρονιά κινηθήκαμε μέσα σε ένα κύκλο εκδηλώσεων που είχε ως θέμα του “Ερασιτέχνες Δημιουργοί”. Για το σκοπό αυτό “αντλήσαμε” τους δημιουργούς βασικά από τον τόπο μας και από νέους ανθρώπους που παράλληλα με το βασικό επάγγελμα τους ασχολούνται με ζέση και σε διάφορους άλλους τομείς. Τότε είχα ζητήσει από έναν πολύ καλό μου φίλο, τον Κωνσταντίνο Ζέκιο, που επίσης αγαπά πολύ την ποίηση και ο οποίος σήμερα διαπρέπει με την καριέρα του στο εξωτερικό να είναι ένας από τους ομιλητές μας. Καθώς είναι εξαιρετικά σεμνός μου αντιπρότεινε τον παλιό του συμμαθητή τον Παναγιώτη που ζει τα τελευταία χρόνια στο Βερολίνο. Ήταν τότε που πρωτοδιάβασα τα έξοχα μεστά σε στοχασμό ποιήματα του. Θα μου πείτε, όλοι γράφουμε κατά καιρούς ποιήματα. Αλλά φοβάμαι πως δεν δικαιούμεθα τον τίτλο του ποιητή…».

Η φιλόλογος Αριστέα Παφιλιάρη αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Παναγιώτη Αρβανίτη, ενώ στην συνέχεια οι ηθοποιοί της θεατρικής ομάδας «Δούρειος Ίππος» Παναγιώτα Ιωάννου – και ποιήτρια –  και Ιάκωβος Φωτιάδης απάγγειλαν ποιήματα του δημιουργού. Ο Παναγιώτης Αρβανίτης στη συνέχεια άνοιξε τη συζήτηση με το κοινό που ανταποκρίθηκε και ρώτησε σχετικά με το έργο του. Να σημειώσουμε πως ανάμεσα στο κοινό βρέθηκε και ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης φίλος του πατέρα του ποιητή και πρώην δημάρχου Ωλένης, Ντίνου Αρβανίτη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος