FOLLOW US: facebook twitter

Ο Ρήγας και ο Μπριτζίκης τα είπαν και … τα “ήπιαν”

Ημερομηνία: 13-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Οι μαθητές της Πρότυπης Προσχολικής Αγωγής ΡΗΓΑΣ στο Κτήμα Μπριτζίκη 

Την Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017, στα πλαίσια της βιωματικής προσέγγισης του υπό μελέτη θέματος αυτής της περιόδου, που δεν είναι άλλο από τον τρύγο, επισκεφτήκαμε μαζί με τα παιδιά μας το Κτήμα Μπριτζίκη. Το Κτήμα Μπριτζίκη είναι  ένα από τα πιο γνωστά οινοποιεία του νομούμας και βρίσκεται στο χωριό Λαντζόι.

Το πράσινο αυτό οινοποιείο, όπως χαρακτηρίζεται καθώς βασίζεται στην παραγωγή  βιολογικών οινών, άνοιξε διάπλατα τις πόρτες του και καλωσόρισε τα παιδιά μας και εμάς και μας μύησε στον πανέμορφο και μαγευτικό κόσμο του κρασιού!

Εκεί, δίπλα στον ποταμό Ενιπέα, μάθαμε για την ιστορία του Μελιού (μυθολογία), παίξαμε στο γραφικό θεατράκι που βρίσκεται στο χώρο, ξεναγηθήκαμε στις εγκαταστάσεις του οινοποιείου, στο πατητήρι, στα γιγάντια βαρέλια με τα κρασιά, στο εμφιαλωτήριο.

Στο τέλος της ξενάγησής μας, επισκεφτήκαμε το μεθυστικό κελάρι με τα δρύινα βαρέλια που συνομιλούν με το κρασί και ανταλλάσσουν αρώματα και μύθους ώστε να αναδυθούν γεύσεις μυστικές! Εκεί τα παιδιά μας, έπειτα από την μοναδική εμπειρία ζωής που έζησαν και τη χρήσιμη γνώση που απέκτησαν κατά τη διάρκεια της ξενάγησής τους, βραβεύτηκαν ένα – ένα ξεχωριστά από τους ρομαντικούς γνώστες του Ηλειακού κρασιού με το Βραβείο του Οινογνώστη!!!

Η μαγευτική επίσκεψή μας ολοκληρώθηκε με τι άλλο… με τη δοκιμή της πεντανόστιμης μουσταλευριάς που έφτιαξαν για εμάς οι άνθρωποι του οινοποιείου!Όμως και οι μικροί μας Οινογνώστεςάφησαν το στίγμα τους με τα δώρα που έκαναν προς το φιλόξενο αυτό χώρο που συνέβαλε σε μια σημαντική στιγμή ανάπτυξης και εξέλιξης γι’ αυτά!

Ευχαριστούμε μέσα από την παιδική μας καρδιά τον ιδιοκτήτη του οινοποιείου Μπριτζίκη Διονύσιο γιατί αγκάλιασε με αγάπη την προσπάθειά μας!

Πρότυπη Προσχολική Αγωγή ΡΗΓΑΣ 

Ρ Η Γ Α Σ  1970  

Νηπιαγωγείο- Παιδικός- Βρεφικός Σταθμός

Φροντίδα- Γνώση- Προσωπικότητα


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος