FOLLOW US: facebook twitter

Ο.Π Αμαλιάδας: Δημιουργία ισχυρής ομάδας σταφιδοπαραγωγών

Ημερομηνία: 30-06-2017 | Συντάκτης:

Συνεχίζονται οι παροχές προς τους σταφιδοπαραγωγούς μέλη της από την Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας. Την ίδια ώρα συνεχίζεται η προσπάθεια για τη δημιουργία μιας ισχυρής ομάδας σταφιδοπαραγωγών, που θα αποτελέσει έναν ισχυρό παίκτη στις διαπραγματεύσεις για τα αιτήματα του χώρου σε ότι αφορά την Ηλεία.

Όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας Χρήστος Βαλιανάτος, στο πλαίσιο των προσπαθειών στήριξης των σταφιδοπαραγωγών εντός του Ιουλίου, θα δοθεί νέα επιδότηση στην τιμή της Κορινθιακής σταφίδας του 2016, πέντε λεπτά επιπλέον με αποτέλεσμα η τιμή από τα 90 λεπτά να ανέβει στα 95. Έτσι όσοι διαθέτουν βιβλία εσόδων – εξόδων θα πρέπει να εκδώσουν τιμολόγιο προς την Ομάδα Παραγωγών προκειμένου να καταβληθεί το ποσό που τους αναλογεί.

Εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα δοθεί επιδότηση 50% στους παραγωγούς, για τα σταφιδόπανα του 2016, που προέρχονται από τις επιδοτήσεις του επιχειρησιακού προγράμματος του ΟΠΕΚΕΠΕ. Παράλληλα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου θα γίνει η διανομή επιδοτούμενων σταφιδόπανων για το 2017.

Οι παραγωγοί έχουν ζητήσει από την Ομάδα Παραγωγών να κάνει παρεμβάσεις για το θέμα της τιμής. Ωστόσο η Ομάδα στο χώρο της σταφίδας δεν έχει αποκτήσει την απαιτούμενη δυναμική. Κάτι που θα γίνει με την εγγραφή και νέων μελών-παραγωγών σε αυτή, ώστε να αποτελέσει όπως προείπαμε ισχυρό διαπραγματευτή στο θέμα της τιμής και άλλα πολλά που απασχολούν τους παραγωγούς του χώρου. Οι εγγραφές συνεχίζονται μέσα στον Ιούλιο και από το διάστημα 15 έως 25 του μήνα. Οπότε οι παραγωγοί που ενδιαφέρονται να ισχυροποιήσουν τη θέση τους σε ότι αφορά το προϊόν που καλλιεργούν μπορούν να προσέλθουν στα γραφεία της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας για να εγγραφούν μέλη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος