FOLLOW US: facebook twitter

Ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το 2018

Ημερομηνία: 14-11-2017 | Συντάκτης:

Γράφει ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Μπράμος

Ο προγραμματισμός της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το 2018 αποτυπώνεται στον Προϋπολογισμός του  2018,   που εισάγεται σε ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου,  η οποία  θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14 Νοεμβρίου  2017 και ώρα 15.00΄, Εισηγητής θα είναι ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Παναγιώτης Μπράμος.

Ο προϋπολογισμός του έτους 2018 είναι αυστηρά εναρμονισμένος με τις διατάξεις της ΚΥΑ των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών. Αφενός συμμορφώνεται πλήρως προς τις απαιτήσεις, τις κατευθύνσεις και τα όρια των δαπανών που περιγράφονται στις διατάξεις, σχετικά με τους κανόνες σύνταξής του. Αφετέρου, επιχειρεί στο μέτρο του δυνατού, να κατευθύνει πόρους σε δράσεις που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των πολιτών και των επιχειρήσεων μας.

Πρόκειται για έναν προϋπολογισμό χωρίς καμία δημιουργική λογιστική ή αριθμητική αλχημεία και κυρίως χωρίς καμία δέσμευση, που δεν μπορεί να υλοποιηθεί.

Η κατάρτιση ενός ρεαλιστικού προϋπολογισμού δε σημαίνει ότι απεμπολούμε τον προγραμματικό μας σχεδιασμό, ούτε ότι παραιτούμαστε μοιρολατρικά από κάθε διεκδικητική προσπάθεια, που θα φέρει έσοδα και σημαντικά έργα στον τόπο μας. Γι’ αυτό στον προϋπολογισμό του 2018 για επενδύσεις έχουν προβλεφθεί συνολικά 63.643.451,87€.

Με σωστή προετοιμασία, καταφέραμε ήδη να αρχίσει ένα έργο μεγάλου βεληνεκούς που βελτιώνει αποφασιστικά την οδική ασφάλεια ύψους 35,5 εκ. ευρώ. Στο σχέδιο παρεμβάσεων εντάσσονται και οι ξεχασμένες εθνικέ οδοί α) Ε.Ο. ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ – ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (Αντίρριο-Μεσολόγγι-Αγρίνιο-Αμφιλοχία-Μενίδι) β) ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ – ΒΟΝΙΤΣΑ – ΛΕΥΚΑΔΑ” & των Οδικών τμημάτων ”ΒΟΝΙΤΣΑ – ΑΚΤΙΟ” & ”ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΑΚΤΙΟ” γ) Ε.Ο. 38 ”ΑΓΡΙΝΙΟ – ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ” & ”ΑΓΡΙΝΙΟ – ΘΕΡΜΟ’ δ) Ε.Ο. 33 ”ΠΑΤΡΑ – ΤΡΙΠΟΛΗ” (έως όρια Ν. Αρκαδίας) και των κλάδων της ε) Ν.Ε.Ο. 9α ”ΠΑΤΡΑ – ΠΥΡΓΟΣ” στ) Ε.Ο ΠΥΡΓΟΥ – ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ – ΟΡΙΑ ΝΟΜΟΥ ζ) ΕΙΣΟΔΟΥ – ΕΞΟΔΟΥ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ, ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ & ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Στις τραγικές λοιπόν οικονομικές συνθήκες, που βρίσκεται η χώρα, με την κοινωνική αποσάθρωση, την πολιτική και ηθική κρίση να σαρώνει τα πάντα, οι ευθύνες μας, ιδιαίτερα σε τέτοιες στιγμές γίνονται τεράστιες έναντι των πολιτών που έχουν ανάγκη. Για το λόγο αυτό στηρίζουμε το Ίδρυμα Ογκολογικών Ασθενών «Η Ελπίδα» από τον προϋπολογισμό μας, με έσοδα που έχουμε εξοικονομήσει όλα αυτά τα χρόνια, από τον εξορθολογισμό των δαπανών, με το ποσό των 250.000,00 ευρώ. Για αυτό επιμένουμε στον στρατηγικό μας στόχο που είναι να δημιουργήσουμε ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας για τους αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας από πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Προγράμματος.

Η Αιρετή Περιφέρεια είναι ο μόνος σήμερα θεσμός, που στον σκληρό πυρήνα των αρμοδιοτήτων της είναι η ανάπτυξη, άρα και η διέξοδος από την γκρίζα και καταστροφική ζώνη της ύφεσης. Μπορεί με τα μικρά και τα μεγάλα έργα, που εκτελούνται στην περιοχή μας, ουσιαστικά να αλλάζει η μοίρα του τόπου αυτού. Η μοίρα όμως για να αλλάξει δε θέλει μόνο υποδομές.

Είναι ανάγκη να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας, τους κανόνες και τις ευκαιρίες της διαπεριφερειακής και διασυνοριακής συνεργασίας και να ενσωματώσουμε τις ευκαιρίες που δημιουργούνται και που είναι με διαφορετικά χαρακτηριστικά και δεδομένα σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος