FOLLOW US: facebook twitter

«Ο Μοιραίος Αλέξης» και η «Ερυθρόλευκη Τρέλα»: Παρουσίαση βιβλίων στο δημαρχείο Ολυμπίας μαζί με το βιβλιοπωλείο «Δώρα»

Ημερομηνία: 17-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Ο Μάνος Στεφανίδης και ο Κώστας Κρομμύδας παρουσιάζουν τα βιβλία τους στο δημαρχείο Ολυμπίας μαζί με το βιβλιοπωλείο «Δώρα»

Ημέρα βιβλιοπαρουσιάσεων σήμερα, καθώς το απόγευμα στις 7, στο δημαρχείο Ολυμπίας από το βιβλιοπωλείο ΔΩΡΑ θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου βιβλίου του αναπληρωτή καθηγητή του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών Μάνου Στεφανίδη «Ο Μοιραίος Αλέξης – Ημερολόγιο Απωλειών 2014-17. Δοκιμή ενός πορτραίτου». Στην παρουσίαση του βιβλίου θα μιλήσουν ο Κ.Ε της ΝΔ και βουλευτής Ηλείας Κώστας Τζαβάρας, ο συγγραφέας Μάνος Στεφανίδης και ο υπεύθυνος των εκδόσεων «Μανδραγόρας» Κώστας Κρεμμύδας.

Στην συνέχεια και γίνει και δεύτερη παρουσίαση, του βιβλίου του Κώστα Κρομμύδα «Η Ερυθρόλευκη τρέλα» από τον ίδιο το συγγραφέα.

Λίγα λόγια το βιβλίο «Ο Μοιραίος Αλέξης»

Στο βιβλίο του «Ο Μοιραίος Αλέξης», ο Μάνος Στεφανίδης συγκεντρώνει μια σειρά πολιτικών κειμένων που όπως επισημαίνει «έγραψα εν είδει ημερολογίου τα τρία τελευταία χρόνια. Από την εποχή που διατηρούσα έμμεσο και άμεσο διάλογο με τον πρωθυπουργό έως τις μετέπειτα δριμείες κριτικές μου στις οποίες τον κατηγορώ ευθέως για ιδιοτέλεια και ανικανότητα.

Η κατάθεση της αλήθειας χωρίς συγκαλύψεις ή συμψηφισμούς αλλά και η απροκατάληπτη, δηλαδή χωρίς κομματικές παρωπίδες, ερμηνεία των γεγονότων που μας οδήγησαν ως εδώ, είναι υποχρέωση ημών των πολιτών προς τη χειμαζόμενη δημοκρατία μας. Είναι συγχρόνως κι ο μόνος δρόμος για την υπέρβαση όλων των αδιεξόδων. Για το ξεπέρασμα και της κρίσης και της παρακμής …»

«Η Ερυθρόλευκη τρέλα» του Κώστα Κρομμύδα

Το κλίμα στην συνέχεια αλλάζει καθώς ο συγγραφέας και ηθοποιός Κώστας Κρομμύδας παρουσιάζει το βιβλίο του «Η Ερυθρόλευκη τρέλα».  Ο Ολυμπιακός, οι εμβληματικοί παίχτες του, η ιστορία του μέσα από αθλητικές εφημερίδες, ο Κολωνός, η γειτονιά, ο Λόφος, η Ακαδημία Πλάτωνα, τα μνημεία, τα μαγέρικα, τα σινεμά κι οι άνθρωποί του, ανάμεσα σ’ αυτούς κι οι άνθρωποι του Κώστα Κρεμμύδα, οι μνήμες του κι οι ιστορίες τους, κι η Πολιτική (με Π κεφαλαίο) συμπλέκονται, συνδέονται, εναλλάσσονται σ’ ένα τρυφερό, πηγαίο, σαρκαστικό και αυτοσαρκαστικό αφήγημα…

Σάββατο 17 Ιουνίου ώρα 7μμ δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος