FOLLOW US: facebook twitter

Ο κλάδος των μηχανικών παλεύει να επιβιώσει

Ημερομηνία: 21-11-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

tee-ekloges1

Με μεγάλη συμμετοχή οι χθεσινές εκλογές για το ΤΕΕ στην Ηλεία

Με μεγάλη συμμετοχή κατέβηκαν χθες στις κάλπες οι διπλωματούχοι μηχανικοί και της Ηλείας, για την ανάδειξη των νέων οργάνων τους στο Τεχνικό Επιμελητήριο, στην εκλογική διαδικασία που έγινε στο ισόγειο της ΠΕ Ηλείας. Οι μηχανικοί είναι ένας από τους μεγαλύτερους αριθμητικά επιστημονικούς κλάδους, στην Ηλεία έχει πάνω από 400 μέλη, ενώ το περιφερειακό τμήμα Δυτικής Ελλάδας αριθμεί 4.486 μέλη. Την ψήφο των μηχανικών διεκδικούσαν 11 παρατάξεις και συνολικά 309 υποψήφιοι. Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί και έκλεισαν στις 7 το απόγευμα και σήμερα αναμένεται να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα.

tee-ekloges2

Ο πρόεδρος ΝΕ Ηλείας του ΤΕΕ Χρήστος Γεωργακόπουλος τόνισε ότι η χθεσινή ψηφοφορία και το αποτέλεσμά της θα είναι σημαντικό για τον κλάδο που περνά δύσκολες ώρες, είναι ο επιστημονικός κλάδος που έχει χτυπηθεί  ίσως περισσότερο από όλους από την κρίση,  καθώς η οικοδομική δραστηριότητα είναι ανύπαρκτη τη στιγμή που οι  μνημονιακές υποχρεώσεις έχουν δημιουργήσει καινούργια δεδομένα οικονομικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων. Αποτέλεσμα να μην υπάρχουν δουλειές για τους διπλωματούχους μηχανικούς, να παλεύουν για την επιβίωση και συνεχώς να μεταναστεύουν αναζητώντας αλλού την τύχη τους.

tee-ekloges3

 «Η συμμετοχή είναι ικανοποιητική και αυτό μας χαροποιεί. Πρέπει όλοι να συμμετάσχουμε γιατί η συγκυρία είναι κρίσιμη διότι ο μηχανικός πρέπει να διώξει την απογοήτευση που ίσως νιώθει και να αναλάβει τις ευθύνες του για την ανασυγκρότηση της χώρας. Η Ηλεία έχει πολλά ζητήματα που άπτονται της ειδικότητας του μηχανικού , τα οποία πρέπει να μπουν σε νέες βάσεις προς επίλυση.

tee-ekloges4

Φιλοδοξούμε, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, η νέα μέρα που θα ξημερώσει, να είναι πιο αισιόδοξη και πιο δημιουργική για τον πολίτη της Ηλείας. αρκετοί συνάδελφοι, αν όχι η πλειονότητα, αντιμετωπίζουν βιοποριστικό πρόβλημα και μερικοί εξ αυτών μεταναστεύουν για το εξωτερικό. Η οικοδομική δραστηριότητα είναι στο ναδίρ,  το πρόβλημα είναι μεγάλο και γιγαντώνεται μέρα με τη μέρα. Το μέλλον δεν προδιαγράφεται αισιόδοξο, είναι κρίσιμη η συγκυρία και πρέπει κάτι να αλλάξει. Υπάρχουν σκέψεις και δυνατότητες, πρώτα από όλα όμως πρέπει να υπάρχει συμμετοχή όλων σε αυτόν τον σκοπό.»

tee-ekloges5

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος