FOLLOW US: facebook twitter

Ο Διονύσης ανέβηκε ένα-ένα τα σκαλιά της επιτυχίας!

Ημερομηνία: 03-07-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Εκπαίδευση, Νέα

Με χάλκινο μετάλλιο γύρισε από την Βαλκανιάδα Μαθηματικών ο Δ.  Αδαμόπουλος- μαθητής του 4ου Γυμνασίου Πύργου

Πέντε χάλκινα μετάλλια πήρε η Ελληνική αποστολή στη Βάρνα

Πέντε χάλκινα μετάλλια, το ένα ήταν του δικού μας Διονύση Αδαμόπουλου από το 4ο Γυμνάσιο Πύργου, κατέκτησε η Ελληνική ομάδα στην 21η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (JuniorBalkanMathematicalOlympiad – JBMO 2017) που πραγματοποιήθηκε στην Βάρνα της Βουλγαρίας από 24-29 Ιουνίου 2017.

Την Εθνική Ομάδα Νέων που εκπροσώπησε την Ελλάδα στο διαγωνισμό αποτελούσαν οι μαθητές ΔιονύσηςΑδαμόπουλος από τον Πύργο Ηλείας, Ορέστης Λιγνός από την Αθήνα, Μίνως Μαργαρίτης από το Ηράκλειο, Στέργιος Μάστορης από τη Θεσσαλονίκη, Ευθύμης Ντόκας από την Αθήνα και Τάσος Σκουλαρίκης από το Λιτόχωρο Πιερίας. Πρόκειται για τους 6 καλύτερους μαθητές της χώρας μας στα Μαθηματικά στην κατηγορία μέχρι 15,5 ετών, οι οποίοι επιλέχθηκαν έπειτα από τέσσερις διαδοχικούς διαγωνισμούς που διοργάνωσε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία κατά το σχολικό έτος 2016-17.Συνοδοί της ελληνικής αποστολής ήταν οι μαθηματικοί Αλέξανδρος Συγκελάκης και Ανδρέας Πούλος.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν 17 χώρες από την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, αλλά και άλλες χώρες όπως η Γαλλία, η Σαουδική Αραβία, οι Φιλιππίνες, κ.ά.

Το βραβείο του Διονύση Αδαμόπουλου

 

Η επιτυχία του δικού μας Διονύση που ήθελε να φτάσει ακόμα πιο ψηλά!

Ο Διονύσης Αδαμόπουλος, το Πυργιωτόπουλο που ανέβηκε ένα- ένα τα σκαλιά της επιτυχίας σε όλους τους διαγωνισμούς Μαθηματικών και έφτασε μέχρι το βάθρο της Βαλκανικής Μαθηματικής Ολυμπιάδας Νέων και μας έκανε πολύ υπερήφανους, ανέφερε ότι είναι μεν ευχαριστημένος αφού ο πρώτος στόχος του ήταν να πάρει κάποιο μετάλλιο. Όμως θεωρεί ότι θα μπορούσε και… καλύτερα, αφού είναι αυστηρός με τον εαυτό του!

«Γενικά δεν βοηθούσαν πολύ και οι συνθήκες της παραμονής μας εκεί αφού ήμασταν 4 άτομα ανά δωμάτιο. Τη νύχτα πριν τον διαγωνισμό ήμουν πολύ αγχωμένος και κατάφερα και κοιμήθηκα μόλις 5 ώρες…Αυτός καθαυτός ο διαγωνισμός γίνεται σε μία ημέρα και έχεις στη διάθεσή σου 4,5 ώρες για να λύσεις 4 θέματα. Ο φετινός διαγωνισμός ήταν από τους πιο απαιτητικούς των τελευταίων ετών, με αρκετά δύσκολα θέματα.Αφού έλυσα το 1οθέμα μέσα σε μια ώρα, έχασα μετά πολύ χρόνο με το 2ο θέμα. Ήταν μια αρκετά αντισυμβατική ανισότητα και με τον τρόπο που την προσπάθησα είχε πάρα πολλά βήματα… έκανα κάποιο λάθος, πήγα πάλι από την αρχή, κάπου στο τρίωρο είχα θολώσει!

Από την βράβευση της Ελληνικής ομάδας στην οποία ανήκε και ο Διονύσης Αδαμόπουλος από τον Πύργο, μαθητής του 4ου Γυμνασίου Πύργου.

 

Για το 3ο θέμα χρειαζόταν να φτιάξεις ένα πολύ δύσκολο σχήμα μόνο και μόνο για να μπορέσεις να ξεκινήσεις. Επειδή δεν επιτρέπονταν μοιρογνωμόνια, μπορεί και να χρειαζόταν πάνω από μισή ώρα για το σχεδιάσεις. Βέβαια όταν εκ των υστέρωνμε καθαρό μυαλό το έλυσα πλήρως, χτύπαγα το κεφάλι μου!Τέλος πάντων, ας αφήσουμε τις δικαιολογίες, πιστεύω ότι θα μπορούσα εύκολα να πάρω αργυρό μετάλλιο, αλλά δεν μου πήγε καλά η ημέρα.

Η αλήθεια είναι ότι εμείς ως Ελλάδα υστερούμε στις επιδόσεις σε τέτοιου είδους διαγωνισμούς σε σχέση με άλλες χώρες, όπως η Ρουμανία, η Βουλγαρία και η Σερβία,που είναι πρωτοπόροι και έχουν παράδοση σε αυτούς τους τομείς. Κάνουν πιο συστηματική δουλειά, αφού οι μαθητές ξεκινούν κατάλληλη προετοιμασία από πιο μικρές ηλικίες, λειτουργούν απογευματινούςομίλους μαθηματικών και άλλων επιστημών, έχουν ειδικά μαθηματικά σχολεία, και πριν τον διαγωνισμό η ομάδα κάνει εντατικά μαθήματα προετοιμασίας, πράγματα που σε εμάς αποτελούν μάλλον άπιαστο όνειρο.

Κατά τ’ άλλα η εμπειρία από τη συμμετοχή μου ήταν φοβερή. Γνωριστήκαμε πολύ καλά μεταξύ μας οι μαθητές της ομάδας μας, ανταλλάξαμε απόψεις και γνώσεις, κάναμε τις πλάκες μας, γνωρίσαμε συνομηλίκους μας από άλλες χώρες, επισκεφθήκαμε διάφορα αξιοθέατα στην περιοχή της Βάρνας, και γενικά περάσαμε καλά.

Η Ελληνική αποστολή που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, μαζί με την αντίστοιχη ομάδα της Κύπρου που δεν κατάφερε τελικά να είναι ανάμεσα σε εκείνους που βραβεύθηκαν, σε μια αναμνηστική φωτογραφία.

 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Καθηγητές και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μου, του 4ου Γυμνασίου Πύργου, για την συμπαράστασή τους, προφανώς τους γονείς μου, αλλά όλους όσους με υποστήριξαν ηθικά.

Επίσης, θα ήθελα να παροτρύνω κι άλλους μαθητές να λαμβάνουν μέρος σε διαγωνισμούς Μαθηματικών, Πληροφορικής, Φυσικής, και άλλων επιστημών, αφού και μόνο με την ενασχόλησή τους θα έχουν να κερδίσουν πολλά.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος