FOLLOW US: facebook twitter

Ο Γιώργος Τσουραπάς μιλάει στην «Πρωινή»: «Με την στήριξη του κόσμου μας θα είμαστε ψηλά…»

Ημερομηνία: 12-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

tsourapas

«Ομάδα χωρίς δικούς της παίκτες δεν έχει μέλλον…»

Συνέντευξη: Μαρία Καραντώνη

Θεωρείται από τους πιο αξιόλογους παράγοντες του ηλειακού ποδοσφαίρου κι όχι τυχαία, όπως έχει αποδείξει η δεκαπενταετής περίπου ενασχόλησή του με τα διοικητικά της Δάφνης Ανδραβίδας.

Ο λόγος για τον Γιώργο Τσουραπά, έναν άνθρωπο με ήθος και ποιότητα, που εξακολουθεί να βρίσκεται κοντά στην «πριγκίπισσα του κάμπου».

Ο Γιώργος μιλάει σήμερα στην Πρωινή για τις ακαδημίες της Δάφνης, που οργανώθηκαν πριν από περίπου μία πενταετία κι έφτασαν σήμερα στο σημείο να τροφοδοτούν την ανδρική ομάδα, το παρόν της «πριγκίπισσας» αλλά και το μέλλον.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην δύσκολη απόφαση που πάρθηκε προ διετίας να κατέλθει η ομάδα στην Β’ τοπική από την οποία κέρδισε την περασμένη σεζόν και το «εισιτήριο» για τη συμμετοχή στο προσεχές πρωτάθλημα της Α2 Κατηγορίας. Άλλωστε, όπως αναφέρει η απόφαση ήταν μονόδρομος για να συνεχίσει να υπάρχει η Δάφνη!

tsourapas1

Αναλυτικά τα όσα μας είπε:

–  Πριν μερικά χρόνια πήρατε τη μεγάλη απόφαση μετά τον υποβιβασμό στα τοπικά πρωταθλήματα, να κατεβάσετε την ομάδα στην Β’ Κατηγορία αντί στην Α1. Πόσο δύσκολη ήταν αυτή η απόφαση; Και με βάση πιο σκεπτικό πάρθηκε;

«Ήταν μια δύσκολη και επώδυνη απόφαση, αλλά η μοναδική για να υπάρξει συνέχεια για την ΔΑΦΝΗ…».

–  Η Δάφνη πλέον διαθέτει μία από τις καλύτερες ακαδημίες ποδοσφαίρου, όπως αποδεικνύουν και τα αποτελέσματα. Πόσο δύσκολο ήταν να οργανωθεί;

–  «Αυτό έχουμε διαπιστώσει κι εμείς. Άλλωστε για να υπάρξει συνέχεια θα πρέπει στο μέλλον θα πρέπει να στηριχτούμε μόνο στα παιδιά της ακαδημίας και γι’ αυτό και σήμερα απαριθμεί 17 παιδιά από την Ανδραβίδα και δυο ξένους».

–  «Ήδη κάποια παιδιά έχουν κάνει το βήμα παραπάνω και έχουν δοθεί σε μεγαλύτερα σωματεία, όπως προσφάτως ο Σώκαλης στον Πανηλειακό. Υπάρχουν κι άλλοι παίκτες αυτή την στιγμή στην “πριγκίπισσα” που έχουν τα προσόντα να ακολουθήσουν μια λαμπρή ποδοσφαιρική καριέρα;».

«Με την δουλειά που έχει γίνει και συνεχίζει να γίνεται η Δάφνη έχει καταφέρει να αναδείξει αρκετά ταλέντα, όπως οι Σταθόπουλος (γεν. 2000), Αντίοχος (γεν. 2000), Θεοδωρόπουλος Α. (γεν. 1999), Α. Κίκος (γεν. 2002), Καψαλος (γεν. 2001), Κ. Κίκος (γεν. 2001), Φιαμέγκας (γεν. 2001), Ν. Μουζάκης (γεν. 2003). Αυτά είναι δικά μας και η Δάφνη υπολογίζει σ’ αυτά».

–  Όλα αυτά τα χρόνια που ασχολείσαι το ποδόσφαιρο έχεις αντιμετωπίσει συμπεριφορές από προπονητές ή παίκτες που σε έχουν στεναχωρήσει;

«Ευτυχώς, πολλοί λίγοι άνθρωποι με έχουν στενοχωρήσει. Έχω κανει αντίθετα πολλούς φίλους. Τα περισσότερα παιδιά είναι καλά και τα νεαρά παιδιά ακόμα καλύτερα…».

–  Πόσο δύσκολο είναι για τις ομάδες με την κρίση να παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των ποδοσφαιριστών;

– «Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση κι όσο βαθαίνει η κρίση τόσο δυσκολεύουν τα πράγματα και στο ποδόσφαιρο. Οι ομάδες που δεν έχουν δικά τους παιδιά να στηριχτούν, δεν έχουν μέλλον όπως εξελίσσεται η κατάσταση».

– Τι μπορεί να περιμένει ο φίλαθλος κόσμος από την φετινή Δάφνη;

–  «Να περιμένει μια νεανική ομάδα, η οποία θα παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, θα τρέχει, θα είναι οργανωμένη, θα είναι οικογένεια.

Τέλος θα ήθελα να προσθέσω ότι τα πρώτα δείγματα είναι ενθαρρυντικά.  Εάν τύχουμε της ανάλογης στήριξης από τους φιλάθλους μας, τότε θεωρώ δεδομένο ότι θα είμαστε για ψηλά. Άλλωστε,  διοίκηση, προπονητής, παίκτες και φίλαθλοι είναι η μοναδική συνταγή για να πρωταγωνιστήσεις».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος