FOLLOW US: facebook facebook

Ο αυθαιρετούχος Δήμαρχος Πύργου

Για άλλη μία φορά ο «εκλεκτός» μας Δήμαρχος Πύργου μάς εξέπληξε με το περίσσιο θράσος το οποίο αναμφισβήτητα διαθέτει.

Και τούτο διότι όχι μόνο προχώρησε χωρίς καμία απολύτως ενημέρωση προς την τοπική κοινωνία της Πόλης μας για το τι σχεδίαζε να πραγματοποιήσει σχετικά με την κοπή των πεύκων στο λόφο του Επαρχείου, αλλά και χωρίς να έχει την παραμικρή νομιμοποίηση για αυτήν του την ενέργεια.

Και αυτό είναι το πλέον προκλητικό στην συγκεκριμένη περίπτωση. Καθότι από τη μία η δικαιολογία ότι πρόκειται να κατασκευαστεί παιδική χαρά στο συγκεκριμένο χώρο δεν ευσταθεί διότι κανένα έργο ανάπλασης στην περιοχή δεν έχει εγκριθεί ακόμα προς χρηματοδότηση, απ’όσο γνωρίζουμε τουλάχιστον, πόσο μάλλον να αδειοδοτηθεί κιόλας. Αλλά από την άλλη και χωρίς να έχει στα χέρια του Έγκριση Εκτέλεσης Εργασιών για κοπή δέντρων από την οικεία Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου, η οποία συνοδεύεται στην συγκεκριμένη περίπτωση από την απαραίτητη γνωμοδότηση οργάνων όπως είναι η Αρχιτεκτονική Επιτροπή Ηλείας αλλά και η Διεύθυνση Νεωτέρων Μνημείων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Νότιων Ιόνιων Νήσων και το αρμόδιο Αρχαιολογικό Συμβούλιο, διότι η κοπή των δέντρων γίνεται σε κοινόχρηστο χώρο της πόλης με οπτική επαφή στην Κεντρική Πλατεία και στον Ι.Ν Αγ.Νικολάου, ο οποίος είναι χαρακτηρισμένος ως νεώτερο μνημείο. Αλλά ούτε και κάποια στοιχειώδη απόφαση από τα όργανα του Δήμου (Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, Δημοτικό Συμβούλιο). Επομένως το επιχείρημα που χρησιμοποίησε ότι το Δασαρχείο δεν είναι αρμόδιο για το αστικό πράσινο καταπίπτει, καθώς ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση ο νομοθέτης προϋποθέτει συγκεκριμένες αδειοδοτήσεις και γνωμοδοτήσεις τις οποίες ο ίδιος «αγνόησε» παντελώς. Το όποιο είναι από μόνο του θέμα και μάλιστα με στοιχεία αθέμιτου ανταγωνισμού, όταν απλοί ιδιώτες-πολίτες σπαταλούν χρόνο και χρήμα περιμένοντας από τις ανωτέρω υπηρεσίες να αδειοδοτήσουν και να γνωμοδοτήσουν  ακόμα και για την πιο απλή οικοδομική εργασία, όπως είναι μία απλή επισκευή στέγης ή ακόμα και ένας απλός επαναχρωματισμός ενός κτιρίου.

Και έκανε του κεφαλιού του, την ώρα μάλιστα που ο ίδιος κραυγάζει ότι τηρεί το νόμο και ότι αυτός προϋποθέτει, βασανίζοντας ακόμα και ιδιώτες-επιχειρηματίες την περιοχής μας με τις υπεραυστηρές αποφάσεις τις οποίες έχει λάβει στο όνομα της «τήρησης της νομιμότητας».

Ας μας ξεκαθαρίσει επιτέλους ο κύριος Δήμαρχος για ποιον θέλει να λειτουργεί ο Δήμος. Για τα καπρίτσια και τις εμμονές του ή για το Δημόσιο συμφέρον της Πόλης! Τι απέγιναν ή θα απογίνουν τα υλικά από την κοπή των δέντρων και την αποξήλωση των παιδικών χαρών που είχε προηγηθεί; Προκειται να πωληθούν ή θα προσφερθούν σε αδύναμους πολίτες μας με κοινωνικά κριτήρια. Ή έχουν ήδη διατεθεί για ιδιοτελής σκοπούς; Και επιπλέον ποιες είναι οι επόμενες βλέψεις του για τον χώρο; Ας μας παρουσιάσει τι ακριβώς σκοπεύει να κάνει και αν θα επιδιώξει να επαναφυτέψει τα κομμένα δέντρα και να επαναφέρει την πρότερη εικόνα του χώρου, ώστε η όποια παιδική χαρά και αν κατασκευαστεί να εντάσσεται αρμονικά.

Αυτή τη φορά οφείλει να δώσει πολλές εξηγήσεις για αυτήν του τη συμπεριφορά, οι οποίες θα πρέπει να δοθούν άμεσα……

Πρωτοβουλία για την προστασία του Επαρχείου και του

Δημόσιου Χώρου του Δήμου Πύργου

Σχετικά Αρθρα

ΚοινοποίησηShare on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

author@proini.newsΑφήστε μια απάντηση