FOLLOW US: facebook twitter

«Ο Άνθρωπος και το Σύμπαν»: Βραδιά Αστρονομίας στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου με κεντρικο ομιλητή τον αστροφυσικό Διονύσιο Σιμόπουλο

Ημερομηνία: 29-03-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Μια ξεχωριστή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Μαρτίου στις 8 μμ στον χώρο του   σχολείου  του 1ου Γυμνασίου Πύργου για τους μαθητές και τους συμπολίτες μας με θέμα

“Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ” μια βραδιά Αστρονομίας που τα αστέρια θα χαμηλώσουν για να μας πουν τα μυστικά τους.

Κεντρικός  ομιλητής θα είναι ο  κ. Σιμόπουλος  Διονύσιος , Αστροφυσικός.

Καλεσμένος είναι ακόμα   ο  κ. Χιωτέλης  Ιωάννης , Δρ Φυσικός  υπεύθυνος διαχείρισης απομακρυσμένων τηλεσκοπίων ,  με την βοήθεια του οποίου θα  ατενίσουμε όλοι μαζί το βαθύ σύμπαν.

Θα ακολουθήσει παρατήρηση με τηλεσκόπια στον προαύλιο χώρο του σχολείου, που επιμελείται η Αστρονομική Εταιρεία “ΩΡΙΩΝ“.

Την εκδήλωση θα ανοίξει  η χορωδία  του σχολείου υπό την διεύθυνση του  Γιάννη Μποζίκη.

Η συνάντηση  αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διδασκαλίας των Φυσικών Επιστημών, των Μαθηματικών καθώς και του σχολικού προγράμματος Αστρονομίας με τίτλο: Τα παιδιά μετράνε τ’ άστρα“, με υπεύθυνους  εκπαιδευτικούς την κ. Μάλεση  Σοφία Μαθηματικό  και  τον κ.  Μπακόπουλο Διονύσιο Φυσικό.  Έχει σκοπό να παρακινήσει τους μαθητές του σχολείου ώστε να διευρύνουν τους πνευματικούς τους ορίζοντες και να έρθουν σε επαφή με σπουδαίους επιστήμονες, αντλώντας γνώσεις κι εμπειρίες.

Την εκδήλωση στηρίζει  το Παράρτημα Ηλείας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, “ΙΠΠΙΑΣ Ο ΗΛΕΙΟΣ”, στο πλαίσιο των δράσεων για τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της και για τον εορτασμό του Έτους Μαθηματικών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος