FOLLOW US: facebook twitter

Ο Άγιος της Γης και του Πελάγους, εορτάστηκε στο Λαμπέτι του Πύργου

Ημερομηνία: 06-12-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

«Νικόλαε μακάριε, προσπίπτοντά με οἴκτειρον, δέομαί σου καὶ τὰ ὄμματα σοφέ, φώτισον τῆς ψυχῆς μου, ἵνα καθαρῶς βλέψω, τὸν φωτοδότην καὶ οἰκτίρμονα».

Τον άνθρωπο του Θεού, τον λειτουργό του Υψίστου, τον Άγιο της Γης και του Πελάγους, τον προστάτη των αδικουμένων και των αδυνάτων, των ορφανών και των χηρών, καθώς επίσης και τον φάρο για τις επόμενες γενεές  Άγιο Νικόλαο, ο οποίος διακρίνονταν για την πραότητα,  την εγκράτεια και την πίστη του, στο Τριαδικό αληθινό Θεό, εόρτασε με κάθε μεγαλοπρέπεια και Ιεροπρέπεια, χάρις τις άοκνες προσπάθειες του δραστήριου Εφημερίου της π. Διονυσίου Μιχαλόπουλου, καθώς επίσης και τις  ακάματες προσπάθειες των μελών του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, το διήμερο 5 και 6 Δεκεμβρίου η Eνορία του Λαμπετίου Πύργου,  στο φερώνυμο Ιερό Ναό της.

Την παραμονή της εορτής, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασιών υπό του Αιδεσιμολογιοτάτου π. Κωνσταντίνου Ξένου,  και των Αιδεσιμοτ. π. Παντελεήμονος Παπαηλιού,  π. Νικολάου Κατσηδήμα, π. Παναγιώτου Κλουκίνα, π. Ιωάννου Καραγιάννη, π. Ρωμανού Καββαθά, καθώς επίσης και του οικείου Εφημερίου.

Την διακονία του Θείου λόγου, ανέλαβε ο Οσιότατος Ιερομόναχος π. Ρωμανός Καββαθάς, ο οποίος αναφέρθηκε με Θεολογική σαφήνεια και γλαφυρότητα στο βίο και τη σεμνή πολιτεία του εορταζομένου Αγίου, ο οποίος υπήρξε ο εκφραστής του Ελληνορθόδοξου ιδεώδους, παροτρύνοντας παράλληλα τους πιστούς να μιμηθούν τις αρετές του Αγίου Νικολάου, ο οποίος είναι ο γαληνεμένος όρμος και το λιμάνι της σωτηρίας κάθε ανθρώπου, ενώ η βιοτή του υπήρξε προσαρμοσμένη με ακρίβεια στην ζωή του Χριστού, τον οποίο τόσο αγάπησε από βρέφος με όλη την δύναμη της ψυχής του και τάχθηκε να τον υπηρετήσει πιστά και αληθινά μέχρι το τέλος της επίγειας ζωής του.

Μετά το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού, έλαβε χώρα η λιτάνευση της σεπτής εικόνας του εορταζομένου Αγίου και εν συνεχεία παρετάθη τράπεζα αγάπης στο Ενοριακό κέντρο του Ιερού Ναού από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, όπου και παρακάθισε πλήθος κόσμου.

Την κυρία ημέρα της εορτής, τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου μετ’ αρτοκλασιών και εν συνεχεία η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά Θείου Κηρύγματος, υπό του οικείου Εφημερίου  Αιδεσιμολογιοτάτου π. Διονυσίου Μιχαλοπούλου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος