FOLLOW US: facebook twitter

Ουρές σε ΔΕΗ Πύργου – Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 29-09-2016 | Συντάκτης:

amaliada-dei-foreis4

Στόχος η ρύθμιση των οφειλών τους σε 36 δόσεις
Ατέλειωτες ουρές την τελευταία εβδομάδα, σχημάτισαν οι καταναλωτές στα καταστήματα της ΔΕΗ και στην Ηλεία, ειδικότερα σε Πύργο και Αμαλιάδα «βούλιαξαν» στην κυριολεξία τα δύο υποκαταστήματα από κόσμο, με στόχο να προχωρήσουν σε ευνοϊκή ρύθμιση των οφειλών τους σε 36 δόσεις χωρίς προκαταβολή, καθώς το πρόγραμμα έληγε την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο εξαιτίας της μεγάλης ανταπόκρισης που υπήρξε, το ΔΣ της ΔΕΗ λαμβάνοντας υπόψη τη συνεχιζόμενη προσέλευση, με αμείωτο ρυθμό, των πελατών της Επιχείρησης για την ένταξη στη ρύθμιση, αποφάσισε χθες να δώσει παράταση για έναν μήνα, μέχρι την 31η Οκτωβρίου.

Παράλληλα, ανταποκρινόμενο στα αιτήματα διαφόρων φορέων δίνει την ευκαιρία ένταξης στη ρύθμιση αυτή και σε όσους τη ζητήσουν όχι αυτοβούλως αλλά μετά από διακοπή της ηλεκτροδότησης λόγω χρέους, με μοναδική προϋπόθεση να μην έχουν προβεί σε αυθαίρετη επανασύνδεση με επέμβαση στο μετρητή τους. Τέλος, και εξαντλώντας κάθε περιθώριο καλής θέλησης, σε όσους είχαν κάνει παρέμβαση στο μετρητή τους – εννοείται πλην της περίπτωσης της ρευματοκλοπής- αποφάσισε η επανασύνδεση να γίνεται με προκαταβολή ίση με το 15% της οφειλής και η εξόφληση του υπολοίπου σε 12 δόσεις.

Ó÷Ýäéï 1

Χαοτική κατάσταση
Η εικόνα που επικρατούσε όλη την εβδομάδα στο τοπικό κατάστημα της ΔΕΗ στον Πύργο ήταν σχεδόν απελπιστική, κόσμος από τις 7 το πρωί σε ουρές, στριμωξίδι και τσακωμοί για την παραβίαση της σειράς και ατέλειωτη αναμονή, παρά την καλή θέληση των υπαλλήλων να εξυπηρετήσουν τους καταναλωτές. Ωστόσο η έλλειψη προσωπικού ήταν εμφανής, οι υπάλληλοι δεν σταμάτησαν λεπτό, όμως υπήρχε ένα ακόμα πρόβλημα που μεγάλωνε την ταλαιπωρία και ήταν αυτό του Ταμείου που παραμένει κλειστό τα τελευταία χρόνια. Έτσι, όποιος δεν είχε κάρτα- πιστωτική ή χρεωστική- έπρεπε να πάει στην τράπεζα να πληρώσει και να επιστρέψει μετά να κάνει τον
διακανονισμό, αφού στην ΔΕΗ μετρητά δεν γινόταν δεκτά!

Επίσης να σημειώσουμε ότι υπήρχαν παράλληλα και αρκετές διακοπές ρεύματος λόγω απώλειας προηγούμενου διακανονισμού, κάτι που πρέπει να προσέξουν και τώρα οι καταναλωτές, αφού για να μην χάσουν στην πορεία τη ρύθμιση και τους κόψουν το ρεύμα, θα πρέπει να πληρώνουν κανονικά όλο το ποσόν της ρύθμισης και στο ακέραιο τον τρέχοντα λογαριασμό τους!

Ίδια εικόνα με πολύ κόσμο επικρατούσε και στην ΔΕΗ της Αμαλιάδας, όπου αυτή ήταν όμως και η καλύτερη απόδειξη για το πόσο απαραίτητο είναι για την περιοχή της υποκατάστημα της ΔΕΗ. Μέχρι στιγμής σε όλη την Ελλάδα, περισσότεροι από 400.000 καταναλωτές ρύθμισαν στη ΔΕΗ χρέη πάνω 1,1, δισ. ευρώ μέσω του προγράμματος διακανονισμού ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 36 δόσεις.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος