FOLLOW US: facebook twitter

Ουδέν νεώτερο από το μέτωπο της Πατρών – Πύργου! (BINTEO)

Ημερομηνία: 26-01-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

katsifaras-spirtzis

Συναντήθηκε τελικώς χθες το απόγευμα ο Χρ. Σπίρτζης με τον Περιφερειάρχη και τους αντιπεριφερειάρχες

-Ο υπουργός επανέλαβε τα χρονοδιαγράμματα που έχουν ήδη ανακοινωθεί και την κατάθεση του φακέλου Μεγάλου έργου στην Ε.Ε. που ακόμα δεν έχει γίνει

Τις γνωστές πλέον διαβεβαιώσεις για το πολύπαθο έργο της Πατρών – Πύργου, χωρίς ωστόσο να μας πει κάτι καινούργιο αν και έχουν σημειωθεί τεράστιες καθυστερήσεις, έδωσε ξανά χθες το απόγευμα και από την Πάτρα ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης  που τελικώς – ίσως και μετά την δημοσιοποίηση της επιστολής Κατσιφάρα- αποφάσισε να συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη στα γραφεία της Περιφέρειας. Από την άλλη, υπάρχει παρέμβαση του Επιμελητηρίου Ηλείας – δημοσιεύεται στην σελ. 5- σύμφωνα με την οποία το ΕΒΕ θεωρεί ότι η μέθοδος της κατάτμησης του έργου και των δημοπρατήσεων που ακολουθείται είναι λανθασμένη γιατί θα οδηγήσει σε νέες καθυστερήσεις και εκφράζει τον προβληματισμό και την ένστασή του.

katsifaras-spirtzis2

Αναφορικά με την χθεσινή σύσκεψη  Σπίρτζη – Κατσιφάρα, που έγινε παρουσία των αντιπεριφερειαρχών -συμμετείχε και ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος-  και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων, ειπώθηκαν τα… χιλιοειπωμένα εκ μέρους του Υπουργού. Τον κ. Σπίρτζη συνόδευαν ο Γ.Γ υποδομών Γιώργος Δέδες, ο Δ/νων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ Θάνος Βούρδας και ο Δ/νων Σύμβουλος του ΟΣΕ Κώστας Πετράκης.

Ο κ Σπίρτζης σε δηλώσεις του λίγο πριν την έναρξη της σύσκεψης, διαβεβαίωσε εκ νέου ότι ο σχεδιασμός για το έργο της Πατρών – Πύργου προχωρά κανονικά και έδωσε ξανά τα χρονοδιάγραμμα των επόμενων κινήσεων του Υπουργείου Υποδομών. Συγκεκριμένα τόνισε ότι αρχές Μαρτίου θα ολοκληρωθεί ο 4ος διαγωνισμός του τμήματος (Βάρδα – Κυλλήνη) που έχει επαναπροκυρηχθεί και αμέσως θα ξεκινήσει και η 5η δημοπράτηση  Βαρδα- Σαγέικα με στόχο τέλος Μαίου να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαγωνιστικές διαδικασίες, ενώ παράλληλα θα κατατεθεί ο φάκελος Μεγάλου έργου για χρηματοδότηση. Ειδικότερα τόνισε:

katsifaras-spirtzis1

«Ο φάκελος Μεγάλου Έργου, θα αποσταλεί στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, γιατί μέχρι τώρα δεν υπήρχε φάκελος και ας αναλάβουν τις ευθύνες τους αυτοί που έλεγαν ότι είναι έτοιμοι για διαγωνιστικές διαδικασίες χωρίς να έχουν καν φάκελο έργου. Τέλη Μαίου θα έχουμε ολοκληρωμένες τις συμβάσεις και ξεκινάμε για την υλοποίηση του έργου». Τέλος ο υπουργός Υποδομών όταν ρωτήθηκε για τις καθυστερήσεις στο έργο, τόνισε ότι όλοι γνωρίζουν ότι οφείλονται στην μη συμμετοχή εκπροσώπου φορέα στην Επιτροπή διαγωνισμού- εννοώντας το ΤΕΕ- και όπως είπε για να μην χρησιμοποιηθεί το θέμα αυτό επικοινωνιακά, αποφάσισαν να επαναδημοπρατήσουν το 4ο τμήμα και γι αυτό δημιουργήθηκε αυτή η καθυστέρηση..

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας ήταν κατηγορηματικός σε ότι αφορά την Πατρών- Πύργου, επισημαίνοντας ότι είναι ένα έργο που έχει ταλαιπωρήσει τους πολίτες και η υλοποίηση του για την Περιφέρεια αποτελεί πρώτη προτεραιότητα. Τόνισε ότι ζητούν σαφή χρονοδιαγράμματα και απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα, όπως το αν είναι έτοιμος ο φάκελος Μεγάλου έργου και αν έχει αποσταλεί στην Ε.Ε από την κυβέρνηση, γιατί αν δεν υπάρχει έγκριση, δεν υπάρχουν και χρηματοδοτικά εργαλεία. Τέλος ανέφερε ότι η περιφερειακή αρχή είναι αποφασισμένη να κάνει εκ νέου συναντήσεις με το Υπουργείο Υποδομών για να πάρει τις παραπάνω απαντήσεις , να κινητοποιήσει παραγωγικούς φορείς και να συναντηθεί εκ νέους με βουλευτές αρχηγούς κομμάτων και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό για να μην αφήσει κανένα περιθώριο άλλου χαμένου χρόνου και ενδεχόμενων αναβολών ή ματαίωσης του έργου.

 «Για εμάς Ολυμπία οδός, σημαίνει αυτοκινητόδρομος ολοκληρωμένος στο φυσικό και τεχνικό του αντικείμενο και σε αυτό θα επιμείνουμε».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος