FOLLOW US: facebook twitter

Οριστική λύση για τα υποθηκοφυλακεία

Ημερομηνία: 02-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Δημοσιεύτηκαν προχθές στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης τα Προεδρικά Διατάγματα που δίνουν οριστική λύση στη λειτουργία των υποθηκοφυλακείων. Με τα Π.Δ. 116 και 117 μετατρέπονται σε έμμισθα τα υποθηκοφυλακεία Πύργου και Αμαλιάδας, ενώ στο δεύτερο συγχωνεύονται και τα υποθηκοφυλακεία Βάρδας και Λεχαινών. Ο νόμος 4456/2017 για την αναδιοργάνωση των υποθηκοφυλακείων όλης της χώρας, αποτελεί μια πραγματική μεταρρύθμιση που δίνει οριστική λύση σε ένα ακανθώδες ζήτημα, το οποίο επί χρόνια ταλαιπωρεί τους πολίτες, τους εργαζόμενους και τους δικηγόρους, σε πολλές περιοχές της χώρας. Ιδιαίτερα, όμως, στο νομό μας έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις, καθώς η λειτουργία αρκετών υποθηκοφυλακείων είναι εξαιρετικά προβληματική, μετά την παραίτηση πολλών υποθηκοφυλάκων.

Δημήτρης Μπαξεβανάκης υφυπουργός Παιδείας – βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Πρόκειται για μια ακόμα “καυτή πατάτα” που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η κυβέρνησή μας, ένα θέμα που οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν άγγιζαν καν, όταν οι συνθήκες ήταν πολύ πιο ευνοϊκές από τις σημερινές. Και δεν το άγγιζαν σκόπιμα, επιτρέποντας σε ορισμένους επιτήδειους να κάνουν πάρτι, θησαυρίζοντας σε βάρος των πολιτών και του δημόσιου συμφέροντος. Με το σχέδιο πραγματοποιείται μια ριζοσπαστική τομή στη λειτουργία του χώρου και λύνεται, επιτέλους, η κραυγαλέα αντίφαση που ίσχυε επί δεκαετίες: να λειτουργεί δηλαδή μια δημόσια υπηρεσία ως ιδιωτική επιχείρηση. Και λύνεται με τρόπο επωφελή και για το δημόσιο συμφέρον και για τους εργαζόμενους, που τα τελευταία χρόνια βίωσαν δραματικές καταστάσεις. Με τη μετατροπή των υποθηκοφυλακείων σε έμμισθα και τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων αλλά και των υπηρετούντων υποθηκοφυλάκων.

Μέσα στις δύσκολες συνθήκες που όλοι οι πολίτες γνωρίζουν, είναι συνεχής η προσπάθεια όλων μας για την αντιμετώπιση των εκατοντάδων μικρών και μεγάλων προβλημάτων, που άλλοι δημιούργησαν. Αυτή την προσπάθεια θα τη συνεχίσουμε.

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος