FOLLOW US: facebook twitter

«Ονειροδρόμιο»: Αυλαία με νέα προγράμματα θεατρικής αγωγής και καλλιτεχνικής έκφρασης

Ημερομηνία: 12-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

oneirodromio-korina

Εργαστήρι Θεάτρου Έκφρασης και Φαντασίας

Το Εργαστήρι Θεάτρου Έκφρασης και Φαντασίας «Ονειροδρόμιο» ανοίγει αυλαία για μια ακόμη χρονιά και υποδέχεται τους φίλους του με νέα ολοκληρωμένα προγράμματα θεατρικής αγωγής και καλλιτεχνικής έκφρασης.

Στο «Ονειροδρόμιο» τα παιδιά μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, τους αυτοσχεδιασμούς, τα παιχνίδια ρόλων, την παντομίμα, το σωματικό θέατρο, τις τεχνικές του εκπαιδευτικού δράματος, τις ασκήσεις ρυθμού, εμπιστοσύνης, συγκέντρωσης, μνήμης, τα μουσικοκινητικά παιχνίδια, τη διερευνητική δραματοποίηση, το παραμύθι και τα παιχνίδια μυθοπλασίας, τις δημιουργικές κατασκευές και πολλά ακόμη, μαθαίνουν να εκφράζουν δημιουργικά την ενέργειά τους, να εξωτερικεύουν τον εσωτερικό τους κόσμο και να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους, με τρόπο που να ενισχύεται η αυτοπεποίθηση και η αυτογνωσία τους. Παράλληλα ενδυναμώνεται η αίσθηση της ομαδικότητας, ενισχύονται οι επικοινωνιακές τους ικανότητες, μαθαίνουν να συνεργάζονται, να επιλύουν συγκρούσεις, ενθαρρύνεται η ανάπτυξη πρωτοβουλίας και ο κριτικός στοχασμός, καλλιεργούνται η φαντασία, η συναισθηματική νοημοσύνη και η ικανότητα ενσυναίσθησης.

port-workshop3

Τα παιδιά μέσα από τις αρχές της βιωματικής ομαδοσυνεργατικής μάθησης, προσεγγίζουν διαθεματικά πολλές μορφές τέχνης, μυθολογία, λογοτεχνία, θεατρικά κείμενα, ποίηση, λαϊκά δρώμενα, έχοντας την ευκαιρία να αποδώσουν όσα εκφράζει ένα έργο τέχνης, με το δικό τους μοναδικό τρόπο και να τους προσδώσουν νέες διαστάσεις. Η ουσιαστική γνωριμία και η επαφή του παιδιού με τον κόσμο της τέχνης, συντελεί στην ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη γνωσιακή και ψυχοσωματική του εξέλιξη.

oneirodromio-gyros-kosmou

Τμήμα Εφήβων

Φέτος ξεκινάμε με πολύ ενθουσιασμό στο «Ονειροδρόμιο» ένα καινούριο τμήμα, το τμήμα εφήβων. Τι σημαίνει να είσαι έφηβος σε αυτή την ταραγμένη εποχή; Ένα ταξίδι αναζήτησης και αμφισβήτησης στερεοτύπων, μέσα από καινοτόμες μεθόδους πειραματικού και ερευνητικού θεάτρου, όπως το Θέατρο Επινόησης (Devised Theatre), το Θέατρο Ντοκουμέντο, τεχνικές Δραματοθεραπείας και δημιουργικής γραφής, τεχνικές του Θεάτρου του Καταπιεσμένου, όπως το Θέατρο Forum, κλπ.

Μέσα από αυτή την ανοιχτή πλατφόρμα έκφρασης, το «Ονειροδρόμιο» καλεί τους εφήβους να βγουν από τον καβούκι τους, να εκφραστούν χωρίς λογοκρισία, να δοκιμάσουν τα όρια τους εαυτού και της φαντασίας τους, να θέσουν τα δικά τος ερωτήματα, διερευνώντας τους κίβδηλους ρόλους που μας επιβάλλει η καθημερινότητας, χτίζοντας την ταυτότητά τους σε νέα βάση, χαράζοντας τις δικές τους διαδρομές.

oneirodromio-korina2

Υπεύθυνη εργαστηρίων: Βίκυ Πετροπούλου, Θεατρολόγος, Εμψυχώτρια Βιωματικών Ομάδων, Κοινωνική Λειτουργός.

Τμήματα:

Προνηπιακό: 4-5 ετών

Νηπιακό: 5-6 ετών

Παιδικό: 6-8 και 9-11 ετών

Εφηβικό: 12-17 ετών

Εγγραφή από 12 Σεπτεμβρίου και κάθε εβδομάδα από Τρίτη έως Παρασκευή και ώρες: 18:00 – 20:30.

Τηλ. Επικοινωνίας: 26210-26372 (πρωινές ώρες), 20208 (απογευματινές ώρες) και 6981044266


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος