FOLLOW US: facebook twitter

Ομόφωνα αθώοι Ηριάννα και Περικλής

Ημερομηνία: 28-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η Ηριάνα και ο Περικλής «χωρίς αμφιβολίες», παρά την αντίθετη εισήγηση της εισαγγελέως.

«Η κατάθεση Παπαλάμπρου ελέγχεται σοβαρά για την αξιοπιστία της. Τα στοιχεία δεν έδειξαν τίποτε. Δεν αποδείχτηκε παράνομη δραστηριότητα. Οι κοινωνικές συναναστροφές δεν ποινικοποιούνται. Το DNA είναι εργαλείο εντόνως αμφισβητούμενο» είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος εξηγώντας το σκεπτικό της απόφασης.

Η Ηριάννα και ο Περικλής, οι οποίοι είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα σε κάθειρξη 13 ετών χωρίς αναστολή, βγαίνουν από τη φυλακή στην οποία παρέμειναν για περισσότερο από έναν χρόνο.  Η απόφαση του δικαστηρίου, που βάζει τέλος στον καφκικό εφιάλτη και δικαιώνει τους δύο νέους, έγινε δεκτή με συγκίνηση και πανηγυρισμούς από το ακροατήριο.

Όπως επισήμανε και στη δήλωσή του ο Πρόεδρος του Εφετείου «το μείγμα DNA που εξετάστηκε είναι επισφαλές αποδεικτικό μέσο» γεγονός που είχε επισημάνει εδώ και πολύ καιρό δεκάδες βιοεπιστήμονες, καταδεικνύοντας τα «κενά» στο εργαστηριακά ευρήματα. Παράλληλα υπογράμμισε πως ακόμη κι αν ήταν ασφαλής ένδειξη δεν θα αρκούσε για να αχθεί το δικαστήριο σε καταδικαστική απόφαση, γιατί θα απαιτούνταν και άλλες αποδείξεις. Επιπλέον ο βασικός μάρτυρας, ο υποτιθέμενος αυτόπτης μάρτυρας, που δήθεν αντιλήφθηκε τη μεταφορά όπλων και στη συνέχεια τα ξέθαψε, κρίθηκε ως αναξιόπιστος.

Η εισαγγελική πρόταση 

Σημειώνεται ότι, η εισαγγελέας της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ζήτησε νωρίτερα να κριθούν ένοχοι η Ηριάννα και ο Περικλής, όπως και πρωτοδίκως, για την συμμετοχή τους στους «Πυρήνες της Φωτιάς» και την προμήθεια όπλων και πυρομαχικών. Η εισαγγελέας Αναστασία Μασούρα υποστήριξε πως όλα τα ευρήματα είναι απολύτως αξιόπιστα, ενώ αντίθετα ισχυρίστηκε για την κατάθεση του πρώην επικεφαλής της διευθύνσης εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛΑΣ, ο οποίος αμφισβήτησε τα ευρήματα, πως ο μάρτυρας κινήθηκε με εμπάθεια. Τα όσα είπε προκάλεσαν αρκετές φορές την αντίδραση του ακροατηρίου.

Πηγή: tvxs.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος